reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Kochana cały dzień o Tobie myślałam... Super że wszystko zmierza w dobrym kierunku... Kurcze my chyba na podobnym etapie więc chyba niepotrzebnie się nastawiłam że jutro już zobaczę serduszko ☹️

Czemu ma zmieniać lekarza? 😱 Przecież wyniki ma w granicach normy i jeśli nic złego się nie dzieje to nie widzę powodu do paniki 🤦
Też tak myślę. Czuję się dobrze, żadnego plamienia i co najlepsze zero jakiś złych objawów.

Powtórz badania i ewentualnie zmień lekarza.
Też uważam, że warto powtórzyć badanie i ewentualnie skonsultować to z innym lekarzem.
Niski poziom progesteronu może świadczyć np o cp i w takim przypadku potrzebna jest szybka reakcja. Oczywiście nikt nikogo nie chce straszyć i ja sama nie wiem też czy ten poziom jest niski czy ok.
Przy niskich poziomach progesteronu i przy wykluczonej pozamacicznej, lekarze przepisują syntetyczny progesteron i wszystko jest w porządku ;)

jestem po wizycie!
Jest pęcherzyk w macicy, coś tam się w nim tworzy ale jeszcze wcześnie wiec mam się nie martwić ( zreszta wiedziałam, ze za szybko na coś więcej). Dostałam luteinę na noc.
Teraz wyjeżdżam wiec mam usg za 2 tyg + skiero mam na morfologię, mocz, glukozę i toksoplazmozę.
co do badan...zrobcie kochame rowniez badanie na CYTOMEGALIE , wiele lekarzy o tym nie mówi ale jest bardzo ważne, jak wspominalam w poerwszym swoim poscie , mam coreczke ktora urodzila sie z cytomegalia wrodzona - ja nigdy o tym nie slyszalam , w ciazy tego niw badalam...nie wiedzialam :( corka nie widzi na jedno oczko ..

Kochana cały dzień o Tobie myślałam... Super że wszystko zmierza w dobrym kierunku... Kurcze my chyba na podobnym etapie więc chyba niepotrzebnie się nastawiłam że jutro już zobaczę serduszko ☹️

Czemu ma zmieniać lekarza? 😱 Przecież wyniki ma w granicach normy i jeśli nic złego się nie dzieje to nie widzę powodu do paniki 🤦
dziękuje! 😘
Niekoniecznie! Dużo zależy od sprzętu ( ja wiem, ze słaby u nas w medicover maja. Na prenatalnych jest lepszy), poza tym często dzień lub dwa robi różnice.
Serduszko chyba od bety 10 000 jest zauważalne, a ja jak sobie liczyłam przyrost tak na oko to dzis miałabym 8/9.
Nie mniej i tak się cieszę i jestem spokojniejsza, ze to nie cp 💚

co do badan...zrobcie kochame rowniez badanie na CYTOMEGALIE , wiele lekarzy o tym nie mówi ale jest bardzo ważne, jak wspominalam w poerwszym swoim poscie , mam coreczke ktora urodzila sie z cytomegalia wrodzona - ja nigdy o tym nie slyszalam , w ciazy tego niw badalam...nie wiedzialam :( corka nie widzi na jedno oczko ..
ojej… tez pierwsze słyszę.
Ale dziękuje, dopisze sobie do listy!

jestem po wizycie!
Jest pęcherzyk w macicy, coś tam się w nim tworzy ale jeszcze wcześnie wiec mam się nie martwić ( zreszta wiedziałam, ze za szybko na coś więcej). Dostałam luteinę na noc.
Teraz wyjeżdżam wiec mam usg za 2 tyg + skiero mam na morfologię, mocz, glukozę i toksoplazmozę.
Super ❤️ udanego wyjazdu

reklama
Do góry