reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

ja ostatnio czuję właśnie takie mrowienie zwłaszcza jak się położę na brzuchu 🤔 w drugiej ciąży poczułam ruchy w 18tc a teraz jestem w 15tc więc możliwe że coś się zaczyna dziać
Ja pierwsze ruchy w pierwszej ciąży czułam w 16tc, ale wtedy nie przytyłam jeszcze nic i byłam szczupła. A teraz w 13 tc już było +2kg więc nie wiem czy nie będę czuć później. Ale wypatruje, bo dziś moje 15 tc... 😁

reklama
ja ostatnio czuję właśnie takie mrowienie zwłaszcza jak się położę na brzuchu 🤔 w drugiej ciąży poczułam ruchy w 18tc a teraz jestem w 15tc więc możliwe że coś się zaczyna dziać
mam to samo i się zastanawiam czy to nie za wcześnie na ruchy ale wiele kobiet opisuje pierwsze ruchy jak trzepotanie skrzydełkami ,takie dziwne uczucie . Może faktycznie to to ,już nie moge doczekać się kopniaczkow 😂
Co do zaleceń przed amniopunkcja,bo ktoś pytał to lekarz nic nie wspominał o no spie i magnezie,nic takiego nie brałam.

mnie od wczoraj męczą zaparcia a dziś straszny ból brzucha 😭 ale mocno wierzę że wszystko jest ok
Ja cierpię na zaparcia od samego początku. ale bóle teraz są bardziej dokuczliwe, pewnie dlatego ze wszystko się w środku poprzesuwalo. Zaczynam powoli odchodzić od spania na brzuchu bo robi się przez to niewygodnie 😢

Czytałam tutaj na jakimś wątku, że któraś z dziewczyn czuła właśnie w 15tc, więc może juz Twoja dzidzia zaczyna szaleć 😀

Ja cierpię na zaparcia od samego początku. ale bóle teraz są bardziej dokuczliwe, pewnie dlatego ze wszystko się w środku poprzesuwalo. Zaczynam powoli odchodzić od spania na brzuchu bo robi się przez to niewygodnie 😢
ta też mam w tej ciąży straszne problemy z zaparciami ale już od jakiś 3tyg było w miarę ok ale jak dwa dni z rzędu się nie wypróżnienie to później zdycham 😭

I pięknie ❤
Gratulacje! Widzę, że u Was lekarz też obstawia dziewczynkę ;)
Super, że była opcja nagrania filmiku.
U mnie lekarz nie wspomniał nic o rozmiarze główki.
Teraz odpocznij, odetchnij i smacznego życzę :D
U mnie w ogóle mówił tylko, co widzi na ekranie - a ja czekałam, aż powie, czy JEST OKEJ, bo co mi z pomiarów 😂 Ale potem na wykresie widziałam, że ta główka mieści się poniżej tej kropeczki na środku, no i sama się diagnozuję oczywiście 🥰 Na szczęście jutro mam wizytę u swojej lekarki, to może mi więcej powie.

Dziękuję ❤️

Generalnie, średnia ta wizyta 😂 Na początku lekarz wydawał się fajny, ale gasił moje pytania 🤣

Mi na zaparcia pomogło spożywanie około 2.5l płynów. Codziennie jestem w toalecie 🙃

Czytałam tutaj na jakimś wątku, że któraś z dziewczyn czuła właśnie w 15tc, więc może juz Twoja dzidzia zaczyna szaleć 😀
mnie dzisiaj lekarka powiedziała, ze przez to, ze mam łożysko na przedniej ścianie później będę czuła ruchy, będą one delikatniejsze i żeby się tym nie przejmować :-)

reklama
Przedwczoraj kładłam córkę spac i położyłam się na płasko na brzuchu i poczułam delikatnie ruch a to 14 tydz dopiero. Wydaje mi się ze tylko dlatego poczułam że brzuch był przyduszony.
Ja czulam w pierwszej ciąży w 14tc miałam łożysko na tylnej ścianie i byłam bardzo szczupła. Teraz mam łożysko na przedniej a o waga troszkę wyższa startowa ale już też czekam z niecierpliwością... 🙂

Do góry