reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Dziewczyny jak wspominałam na początku tygodnia zaczęłam nowa prace w poniedziałek. Tyle emocji ze wracam, jem i śpię już po 20 🤦🏼‍♀️
Mam ogromy dylemat, planowałam powiedzieć o ciąży w pierwszy dzień, wydawało mi się ze szczerość pomoże, niestety brakło mi odwagi. Mój manager wraca do biura w piątek (13-go!) i myśle zeby wtedy z nim porozmawiać. Boje sie oceny i reakcji, w końcu ukryłam ten fakt na rozmowie, ale wydaje mi sie ze im dłużej będę to trzymać w tajemnicy tym bardziej mnie to będzie psychicznie uwierać.
Sorry, musiałam sie wygadać 😂
Mój mąż uważa ze im szybciej powiem tym lepiej (i pewnie większy spokój w domu)

reklama
Dziewczyny jak wspominałam na początku tygodnia zaczęłam nowa prace w poniedziałek. Tyle emocji ze wracam, jem i śpię już po 20 🤦🏼‍♀️
Mam ogromy dylemat, planowałam powiedzieć o ciąży w pierwszy dzień, wydawało mi się ze szczerość pomoże, niestety brakło mi odwagi. Mój manager wraca do biura w piątek (13-go!) i myśle zeby wtedy z nim porozmawiać. Boje sie oceny i reakcji, w końcu ukryłam ten fakt na rozmowie, ale wydaje mi sie ze im dłużej będę to trzymać w tajemnicy tym bardziej mnie to będzie psychicznie uwierać.
Z tego co pamiętam nie mieszkasz w Polsce ale u nas np opłaca się powiedzieć żeby przysługiwały Ci wszystkie prawa ciężarnej i żeby np nie mogli cię zwolnić - nie wiem jak to u Was wygląda ale rozumiem twój stres z tym związany...

mnie od wczoraj męczą zaparcia a dziś straszny ból brzucha 😭 ale mocno wierzę że wszystko jest ok
Ja do 13 tc nie miałam problemun z zaparciami a od 13 tc też zaczęły mi się pojawiać, na szczęście na razie bez bólów brzucha. Myślałam że zaparcia to na początku ciazy, a u mnie jakoś odwrotnie. Tak samon z mdlosciami. Na początku miałam słabe a teraz w 14 tc mam prawie codziennie, zwłaszcza przy myciu zębów jednak bez wymiotów, głównie ślina. Jakoś wszystko inaczej u mnie. Jutro rano jade pic glukozę. W poniedziałek wizyta, odbieram też wtedy pappe z krwi, trzymajcie kciuki, weekend będzie nerwowy. Już mi się tryb panikary załączył.

Czyli jak mam na przedniej ścianie łożysko to nie powinnam jeszcze czuc 🤔 to może jednak to jeszcze nie to 🤣
Ja w pierwszej ciąży miałam na przedniej ścianie, poczułam ruchy w 19 tygodniu. Ale przez całą ciążę nie miałam żadnego "mocnego" kopniaka. Podobno jak jest na przedniej ścianie, to można wcale nie czuć ruchów dziecka. 🤯

Ja chyba wszystko testowałam, dietę, płyny, śliwki suszone. Płyn z apteki. Działa tylko woda z kapusty kiszonej. I w ten sposób odwiedzam toaletę raz w tygodniu 🤦🏼‍♀️
Miałam ten sam problem z wypróznianiem. Odkąd zaczęłam jeśc na sniadanie chleb z siemieniem lnianym to zaparcia zniknęły. W ogóle jest to narazie jedyny chleb który mi smakuje 😥

Ja w pierwszej ciąży miałam na przedniej ścianie, poczułam ruchy w 19 tygodniu. Ale przez całą ciążę nie miałam żadnego "mocnego" kopniaka. Podobno jak jest na przedniej ścianie, to można wcale nie czuć ruchów dziecka. 🤯
nie wiem jak miałam w poprzednich ciążach łożysko ale te kopniaki i wpychanie nóg pod żebra pamiętam do tej pory 🙈

ja bym powiedziała, trzymam kciuki za rozmowę jak się zdecydujesz. A długo masz plan pracować ? Ja szefowej powiedziałam od razu i ustaliliśmy jak przeorganizować pracę,kogo poduczyć na moje stanowisko w razie w i była mi bardzo wdzięczna,że powiedzialam

reklama
Nie strasz... Ja tak na to czekam. Nie ma piękniejszego uczucia. I ta dawka spokoju po każdym kopniaku ❤️ chociaż na koniec dziecko potrafi nieźle przykopać w różne narządy 😂

Do góry