reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Z tego co pamiętam nie mieszkasz w Polsce ale u nas np opłaca się powiedzieć żeby przysługiwały Ci wszystkie prawa ciężarnej i żeby np nie mogli cię zwolnić - nie wiem jak to u Was wygląda ale rozumiem twój stres z tym związany...
Tutaj Jest dokładnie tak samo, nie będą mnie mogli zwolnić i musza mi dać płatny czas wolny na wszystkie wizyty.
Bardziej się martwię tym ze wychodzę na ‚dupka ktory ich załapał na ciąże’ 😂

reklama
Ja cierpię na zaparcia od samego początku. ale bóle teraz są bardziej dokuczliwe, pewnie dlatego ze wszystko się w środku poprzesuwalo. Zaczynam powoli odchodzić od spania na brzuchu bo robi się przez to niewygodnie 😢
nie myślałaś o poduszce ciążowej? Ja sobie chwalę z supermami ,mój mąż czasami mi podkrada 😂

Tutaj Jest dokładnie tak samo, nie będą mnie mogli zwolnić i musza mi dać płatny czas wolny na wszystkie wizyty.
Bardziej się martwię tym ze wychodzę na ‚dupka ktory ich załapał na ciąże’ 😂
Oj tam u męża w pracy babeczka się zatrudniła i nie przyszła przez 8 lat xD kilkoro dzieci odchowała i przyszła do pracy 😂

ja bym powiedziała, trzymam kciuki za rozmowę jak się zdecydujesz. A długo masz plan pracować ? Ja szefowej powiedziałam od razu i ustaliliśmy jak przeorganizować pracę,kogo poduczyć na moje stanowisko w razie w i była mi bardzo wdzięczna,że powiedzialam
Planuje pracować tak długo jak będzie fizycznie możliwe i wrócić do pracy po 6 miesiącach. Takie było założenie w poprzedniej pracy również wiec tutaj zmiana nie wpłynęła na nic. Pracy nie będą musieli przeorganizować, tak naprawdę nie potrzebowali nikogo na moje stanowisko ‚na teraz’, po prostu nie chcieli stracić okazji zatrudniania kogoś z doświadczeniem i wiedzą.

Miałam ten sam problem z wypróznianiem. Odkąd zaczęłam jeśc na sniadanie chleb z siemieniem lnianym to zaparcia zniknęły. W ogóle jest to narazie jedyny chleb który mi smakuje 😥
Przypomniałaś mi o siemieniu lnianym ;)
Ja miałam zaparcia na początku, potem już się ładnie unormowało, a teraz znowu zaczął się problem..
Wymiotów też nie miałam w ogóle, a ostatnio dwa razy po myciu zębów mi się trochę "ulało" :p teraz, jak to już końcówka I trymestru :D

Dziewczyny jak wspominałam na początku tygodnia zaczęłam nowa prace w poniedziałek. Tyle emocji ze wracam, jem i śpię już po 20 🤦🏼‍♀️
Mam ogromy dylemat, planowałam powiedzieć o ciąży w pierwszy dzień, wydawało mi się ze szczerość pomoże, niestety brakło mi odwagi. Mój manager wraca do biura w piątek (13-go!) i myśle zeby wtedy z nim porozmawiać. Boje sie oceny i reakcji, w końcu ukryłam ten fakt na rozmowie, ale wydaje mi sie ze im dłużej będę to trzymać w tajemnicy tym bardziej mnie to będzie psychicznie uwierać.
Sorry, musiałam sie wygadać 😂
Mój mąż uważa ze im szybciej powiem tym lepiej (i pewnie większy spokój w domu)
Nie wiem jak to jest z podjęciem pracy a ukryciem ciąży, poczytaj sobie też w przepisach etc. Powodzenia

Przypomniałaś mi o siemieniu lnianym ;)
Ja miałam zaparcia na początku, potem już się ładnie unormowało, a teraz znowu zaczął się problem..
Wymiotów też nie miałam w ogóle, a ostatnio dwa razy po myciu zębów mi się trochę "ulało" :p teraz, jak to już końcówka I trymestru :D
A ja dalej codziennie rano wymiotuje, chociaż tyle ze juz tylko rano po wcześniej to do 3/4 razy.

reklama
Do góry