reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

No zaczęłam czytać w aucie, ale mam chorobę lokomocyjną i mnie zemdlilo, a teraz czekam w kolejce do restauracji, bo jestem mega głodna 😂😂 Tak na szybko - dziś 13+1, więc coś mi dzidzia przyspieszyła. Wszystko okej, serduszko 167 (nie wiem, czy to nie za dużo?). Lekarz taki mruk 😅 Ale co do płci, to wydaje mu się, że dziewczynka, więc mąż się do mnie nie odzywa 😂😂😂 Fotki wstawię, jak wrócę. Mogliśmy nagrać filmik za 90 zł, więc nie mogę się doczekać aż go odtworzymy. 🙊 Pokaże Wam też wymiary obwodu głowy, bo takie poniżej średniej są, ale lekarz też nic nie mówił 🤷🏻‍♀️ Jedynie mam jakąś kreskę w macicy, niezagrażająca dziecku, ale nie wie co to jest - do obserwacji. 😁 To tak na szybko. Dzięki za trzymane kciuki ❤️❤️❤️ USG miałam przez brzuch. Bobo odbijało się nóżkami, ale tak to mało ruchliwe 🤣

A no i 7 cm szczęścia ❤️
Super wieści 😘

reklama
Nie wiem kto zakłada prywatny, ale warto aby pierwszy post był spisem osób wraz z datami etc. Potem tylko edycja i zawsze jak zajrzymy na I stronę to będziemy widzieć co się dzieję.
To tak informacyjnie 😅😝😀
oczywiście kierowniczki po to się głowie od początku forum i wszystko spisuje 🤣

Ja mam klucia po boku ale to więzadła. Na ruchy za wcześnie, ja czuję takie mrowienie, jak jest u was dziewczyny?
ja ostatnio czuję właśnie takie mrowienie zwłaszcza jak się położę na brzuchu 🤔 w drugiej ciąży poczułam ruchy w 18tc a teraz jestem w 15tc więc możliwe że coś się zaczyna dziać

gratulacje 🥰
A propo ruchów dziecka, chyba jest za małe żeby jeszcze cokolwiek czuc? Bo dzisiaj mnie tak kłuło z jednej strony i jakby tak dotykało od środka i tak się zastanawiam 🤔 pewnie to takie rozciąganie
Przedwczoraj kładłam córkę spac i położyłam się na płasko na brzuchu i poczułam delikatnie ruch a to 14 tydz dopiero. Wydaje mi się ze tylko dlatego poczułam że brzuch był przyduszony.

No i narobiłyście smaka :) już napisałam do starego że jak wrócę z pracy to na kolację chce naleśniki 😄🤦‍♀️
Umówiłam się na badania połówkowe na 15.02 to będzie 19+4 a wam w którem tygodniu wypadają ? Umowilyscie się już?
Teraz miesiąc czekania a później wizyta jedna po drugiej 8.02 u mojego gina a tydzień później prenatalne.

Co do badania szyjki to na fotelu mi nie pada na usg sprawdza. We wtorek miałam usg i dopochwowo żeby zmierzyć szyjkę i przez brzuch żeby podejrzeć dzidzie :)
Jeszcze nie jestem umówiona na połowkowe. Wizytę mam na 18 stycznia, więc myślę że wtedy dopiero sie umówię 😊 Pewnie będzie to na w pierwszej połowie lutego.

No zaczęłam czytać w aucie, ale mam chorobę lokomocyjną i mnie zemdlilo, a teraz czekam w kolejce do restauracji, bo jestem mega głodna 😂😂 Tak na szybko - dziś 13+1, więc coś mi dzidzia przyspieszyła. Wszystko okej, serduszko 167 (nie wiem, czy to nie za dużo?). Lekarz taki mruk 😅 Ale co do płci, to wydaje mu się, że dziewczynka, więc mąż się do mnie nie odzywa 😂😂😂 Fotki wstawię, jak wrócę. Mogliśmy nagrać filmik za 90 zł, więc nie mogę się doczekać aż go odtworzymy. 🙊 Pokaże Wam też wymiary obwodu głowy, bo takie poniżej średniej są, ale lekarz też nic nie mówił 🤷🏻‍♀️ Jedynie mam jakąś kreskę w macicy, niezagrażająca dziecku, ale nie wie co to jest - do obserwacji. 😁 To tak na szybko. Dzięki za trzymane kciuki ❤️❤️❤️ USG miałam przez brzuch. Bobo odbijało się nóżkami, ale tak to mało ruchliwe 🤣

A no i 7 cm szczęścia ❤️
I pięknie ❤
Gratulacje! Widzę, że u Was lekarz też obstawia dziewczynkę ;)
Super, że była opcja nagrania filmiku.
U mnie lekarz nie wspomniał nic o rozmiarze główki.
Teraz odpocznij, odetchnij i smacznego życzę :D

Napisałyście o naleśnikach i mi ślinka cieknie - mi! Tej, która do naleśników na słodko zawsze była ostatnia 🤣 a ch... też sobie nasmażę, a co! 😅 a co do wątku prywatnego, każda z nas ma swoje życie, większość ma dzieci a mimo wszystko znajdują czas, żeby coś tu naskrobać, poza tym każda z nas ma obawy czy wszystko przebiegnie pomyślnie, niestety niektóre dziewczyny pożegnały się z nami właśnie z tego powodu, że to koniec. Mi tez jest czasem ciężko nadrobić forum, a czasami sama mam tak aktywny dzień tu, że tworzę kolejne str do czytania. 😅 @laurka95 super wieści❤️ mi też na prenatalnych powiedział, że mam jakąś dziwną strukturę/zgrubienie w macicy, ale jak zaznaczył - ciąża tworzy czasami rzeczy niezbadane i nie ma się czym niepokoić :)
U mnie naleśniki byly wczoraj ale przy moich 2 dziewczynach nawet jeden mi się nie trafił 🙈

reklama
No i narobiłyście smaka :) już napisałam do starego że jak wrócę z pracy to na kolację chce naleśniki 😄🤦‍♀️
Umówiłam się na badania połówkowe na 15.02 to będzie 19+4 a wam w którem tygodniu wypadają ? Umowilyscie się już?
Teraz miesiąc czekania a później wizyta jedna po drugiej 8.02 u mojego gina a tydzień później prenatalne.

Co do badania szyjki to na fotelu mi nie pada na usg sprawdza. We wtorek miałam usg i dopochwowo żeby zmierzyć szyjkę i przez brzuch żeby podejrzeć dzidzie :)
Mnie lekarz umówił na połówkowe w 21+3. Szczerze to nie wiem w jakim terminie powinno się pójść, zaufałam mu ;)

Do góry