reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
To tak samo ważne badanie jak pierwsze prenatalne. Mi obydwa robi ten sam lekarz z certyfikatem.

Ja też idę do mojego prywatnego, który ma certyfikat. I u niego robiłam pierwsze prenatalne.
Szczerze, umówiłam się do niego dopiero pierwszy raz będąc w ciąży, ale mam jakoś do niego zaufanie, będąc w gabinecie u niego czuje ze jestem u dobrego specjalisty.

Ja też idę do mojego prywatnego, który ma certyfikat. I u niego robiłam pierwsze prenatalne.
Szczerze, umówiłam się do niego dopiero pierwszy raz będąc w ciąży, ale mam jakoś do niego zaufanie, będąc w gabinecie u niego czuje ze jestem u dobrego specjalisty.

W sensie, ze od początku ciąży chodzę do niego, ale wcześniej nie słyszałam o nim chyba nawet 😀

No ale tak. Ważne żeby lekarz miał certyfikat

Ja już się umówiłam na to badanie jakoś na końcówkę lutego :-)

Ja już się umówiłam na to badanie jakoś na końcówkę lutego :-)

Który będziesz wtedy tydzień? Ja mam wizytę teraz 31.01 i się wtedy umówię u mojego od razu po :) zapytam go kiedy dokładnie, bo nie wiem nawet, patrzyłam w internecie są trochę rozbieżne informacje. Na jednej stronie 16-20tc a na innej 18-22tc 🤷🏽‍♀️

Hej dziewczyny ❤️
Za kogo dziś trzymamy kciuki?

Ale miałam zwariowany sen: byłam na badaniach prenatalnych i najpierw okazało się, że dziecko wymiarami stoi w miejscu - a kiedy się wkurzyłam i sama zrobiłam sobie usg (😅😅) to był znowu za duży. 😱 Choć staram się nie myśleć za dużo o wizycie w ciągu dnia, to jednak głowa w nocy robi swoje 🙈 To mój pierwszy taki sen 🤣

Który będziesz wtedy tydzień? Ja mam wizytę teraz 31.01 i się wtedy umówię u mojego od razu po :) zapytam go kiedy dokładnie, bo nie wiem nawet, patrzyłam w internecie są trochę rozbieżne informacje. Na jednej stronie 16-20tc a na innej 18-22tc 🤷🏽‍♀️
Mnie umówiła pani z rejestracji, ale jak tak sobie liczę, to z całą pewnością jest to już po ukończonym 20 tygodniu. W poprzedniej ciąży też tak miałam, więc obstawiam drugą opcję 18-22.

reklama
Hej dziewczyny ❤️
Za kogo dziś trzymamy kciuki?

Ale miałam zwariowany sen: byłam na badaniach prenatalnych i najpierw okazało się, że dziecko wymiarami stoi w miejscu - a kiedy się wkurzyłam i sama zrobiłam sobie usg (😅😅) to był znowu za duży. 😱 Choć staram się nie myśleć za dużo o wizycie w ciągu dnia, to jednak głowa w nocy robi swoje 🙈 To mój pierwszy taki sen 🤣
Dziś ja mam prenatalne na 13:40 😊 Ale wczoraj popołudniu dzwonił mój lekarz przyszły wyniki nifty (robiłam bez większych wskazań, chciałam być spokojniejsza) badanie wykluczyło badane wady bardzo niskie ryzyko także mogę być spokojniejsza. I na 98% to chłopak. Ogólnie dla mnie szok byłam pewna że to będzie dziewczynka, od początku takie przeczucie 🙉 Ale oczywiście jesteśmy szczęśliwi że badanie wyszło dobrze nieważne jaka płeć. Dziś jeszcze usg i pappa :)

Do góry