reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

tak robimy. Moja też alergiczka. Ale niektórzy uważają ze jak dziecko ma alergię to już nie choruje i można każdy katar i kaszel na tą alergię zgonić
Różnica jest duża przy tych katarach. Inaczej zaczyna się infekcja, a inaczej alergia. Mamuśki po prostu wykorzystują alergie by dziecka z domu się pozbyć 😠

reklama
Apropo snów, to ja też odkąd jestem w ciąży mam takie dziwne i bardzo wyraźne sny, nigdy aż tak nie miałam, nie wiem czy to ciąża tak na to wpływa czy :D czasami jak się budzę i dotrze do mnie jaki miałam sen, to nie mogę ogarnąć jakim cudem mogły mi się przyśnić takie dziwactwa 😅
Mój mąż ma prorocze sny. Przy 1 ciąży wyśnił córkę i była córka. Wczoraj mówi mi że syn mu się śnił... 😉 ciekawe czy trafił

Witam Was w ten deszczowy poniedzialek. Jem śniadanko I szykuje się na prenatalne. Stres straszny, ale też cieszę się, że to dziś.
Powodzenia Dziewczyny na wizytach i prenatalnych- niech moc będzie z Nami 😁
Powodzenia 🍀
Ja właśnie wstaję i szykuję się na prenatalne.
O dziwo nie mam dużego stresa, miałam w sobotę. Jestem tylko taka podekcytowana :D
Zaparzę sobie meliskę i będę pić po drodze.

Dzień dobry, dziś w końcu wizyta po 5 tygodniach u prowadzącego 🫣 mam nadzieje, że nie otrzymam zaraz telefonu o odwołaniu wizyty. W czwartek prenatalne, ale myśle że dziś już też mój gin zrobi porządne usg.
Całą noc śniły mi się mega głupoty, ludzie których nie widziałam lata 😂 nie wiem skąd to się bierze…
Trzymajcie kciuki za bobo ✊🏼✊🏼
Ktoś jeszcze ma wizytę?
Ja mam w czwartek prenatalne 10:45 a w piątek zwykła wizyta 😀

lekarka zapewne wie co robi, tylko
przecież antybiotyk dają nawet w ciąży przy grzybicznych sprawach a tez nic się z szyjka nie dzieje…
A przy poprzedniej przygodzie dawali coś ?
Mi tez powtarzali, ze partner również powinien się zbadać i ewentualnie przejść kuracje antybiotykiem bo będziemy się tak zarażać nawzajem ale dziwnym trafem on czysty wiec podejrzewam, ze złapało mnie w gabinecie albo na sorze jak byłam dwa dni przed przyjęciem na oddział :/
antybiotyk na to, który z resztą kiedyś na to miałam i mnie wyleczył, ma wprost w ulotce wpisane, że w ciąży to tylko w ostatecznej ostateczności :-( ja rozumiem to tak, że szyjka broni dostępu do macicy i jak jest zamknięta to nie wejdą bakterie, a jak zaczyna się z nią coś dziać to przestaje być szczelna i wtedy antybiotyk.... Przynajmniej tak to zrozumiałam i tak to sobie tłumaczę 🤷‍♀️ jak to wcześniej miałam to obydwoje leczyliśmy się.... Ja też nie wiem gdzie mogłam złapać znowu.... Albo w szpitalu na lyzeczkowaniu, chociaż miałam osłonowo antybiotyk podawany albo na basenie :-(

antybiotyk na to, który z resztą kiedyś na to miałam i mnie wyleczył, ma wprost w ulotce wpisane, że w ciąży to tylko w ostatecznej ostateczności :-( ja rozumiem to tak, że szyjka broni dostępu do macicy i jak jest zamknięta to nie wejdą bakterie, a jak zaczyna się z nią coś dziać to przestaje być szczelna i wtedy antybiotyk.... Przynajmniej tak to zrozumiałam i tak to sobie tłumaczę 🤷‍♀️ jak to wcześniej miałam to obydwoje leczyliśmy się.... Ja też nie wiem gdzie mogłam złapać znowu.... Albo w szpitalu na lyzeczkowaniu, chociaż miałam osłonowo antybiotyk podawany albo na basenie :-(
to najlepiej zaufać w takiej sytuacji lekarzowi, pewnie takich przypadków widzieli dużo i wiedza najlepiej jak postąpić 💪 przynajmniej wiesz na czym stoisz a to duża wiedza i nic Cie nie zaskoczy bo w razie „W” gin będzie wiedział od razu co robić a nie szukał po omacku 🌸 daj znać po wizycie jaki plan działania bo to cenna wiedza, każdą z nas może spotkać.
Mnie na pewno profilaktycznie czeka szew na szyjkę. Obecnie mam bardzo ładna, długa ale z uwagi na poprzednie nagle skracanie nie będziemy czekać tylko od razu szew i tez obawiam się czy czegoś w tym szpitalu znowu nie złapie 😭

reklama
Mój mąż ma prorocze sny. Przy 1 ciąży wyśnił córkę i była córka. Wczoraj mówi mi że syn mu się śnił... 😉 ciekawe czy trafił
jakieś dwa tygodnie przed porodem śniła mi się moja córka, leżała w foteliku samochodowym. Miała długie ciemne włoski i wyglądała jak moja siostra gdy była bobasem. Chyba nie muszę mówić jak faktycznie wyglądała moja córka, gdy się urodziła 🫣 wyśniłam ją sobie 😍

Do góry