reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Dzień dobry, trzymam kciuki i życzę mało stresu przed wizytami, a po wizytach same dobre wieści oczywiście 😍
Na poprawę humoru powiem Wam ciekawostkę, jaką wczoraj usłyszałam od mojego… otóż przed porodem to nie szyjka ma rozwarcie, tylko „tam gdzie się wkłada tampona” nagle się otwiera sama z siebie 😂😂😂 musiałam mu narysować jak to wyglada, to się śmiał, ze miał szybką lekcje biologii.

Miłego dnia 😄😊

Apropo snów, to ja też odkąd jestem w ciąży mam takie dziwne i bardzo wyraźne sny, nigdy aż tak nie miałam, nie wiem czy to ciąża tak na to wpływa czy :D czasami jak się budzę i dotrze do mnie jaki miałam sen, to nie mogę ogarnąć jakim cudem mogły mi się przyśnić takie dziwactwa 😅
Też mam tak że snami w ciąży. Są bardzo realistyczne i takie głupoty jak nigdy mi się nie śniły. Pamiętam wszystko że szczegółami a zazwyczaj nie pamiętałam moich snów. Tak podobno jest w ciąży

jakieś dwa tygodnie przed porodem śniła mi się moja córka, leżała w foteliku samochodowym. Miała długie ciemne włoski i wyglądała jak moja siostra gdy była bobasem. Chyba nie muszę mówić jak faktycznie wyglądała moja córka, gdy się urodziła 🫣 wyśniłam ją sobie 😍
Mój mąż wtedy też szczegółowo opisał wygląd i taka była (czarne i gęste włosy- teraz jest jasny brąz, ale na porodówce czarnulka) 😁 Teraz muszę podpytać jak mały w śnie wyglądał, bo mąż czarne włosy i opala się na brazik, a ja blondynka i blada. Zawsze się śmiałam w przedszkolu (przy zmianach pań na wakacjach) jak mi inne dziecko dawali -zawsze blondyneczki chudziutkie i tłumaczyłam, że brąz włosy, ciemna karnacja i okrąglutka 🤣

Cześć dziewczyny. Miałam 3 dniowa przerwę na forum ale nadrobiłam :) trzymam kciuki za wizyty w tym tygodniu 😍 u mnie dziś 14+4. Jeden dzień wymiotuje a drugi nie więc mam wrażenie że się uspokaja. Wrocilo mi OGROMNE libido od paru dni, codziennie drecze męża 🤣🤣🤣. Tylko czekam az pracy wróci ;) co do cytologii i posiewow też mialam. Cytologia krótko przed ciąża a posiewy jakoś w 7 tc

Cześć dziewczyny. Miałam 3 dniowa przerwę na forum ale nadrobiłam :) trzymam kciuki za wizyty w tym tygodniu 😍 u mnie dziś 14+4. Jeden dzień wymiotuje a drugi nie więc mam wrażenie że się uspokaja. Wrocilo mi OGROMNE libido od paru dni, codziennie drecze męża 🤣🤣🤣. Tylko czekam az pracy wróci ;) co do cytologii i posiewow też mialam. Cytologia krótko przed ciąża a posiewy jakoś w 7 tc
mamy ten sam tydzień i dzien 😀 co do libido to u mnie to samo 😂

reklama
Też jestem ciekawa. I w ogóle macie badanie cytologii i czystości pochwy? Mnie lekarz nie proponował żadnych wymazów 🤔
mnie na pierwszej wizycie od razu Pani dr pytała czy mam świeża cytologię ale że od ostatniej minęło dopiero 9msc to nie kazała powtarzać... I pamiętam zawsze co to właśnie cytologia na początku sprawdzana

Do góry