To mój mąż zapoczątkował "szlaban na detektor", ale się uśmiał jak mu to przeczytałamMnie też już nachodzą myśli związane z prenatalnymi.. Weekend będzie najgorszy, dobrze, że mam dużo planów, może będę mniej o tym myśleć.
Na dodatek dostałam szlaban na detektor ;p obiecałam mężowi, że czekamy do piątku lub soboty i że sama go nie podłącze jak on będzie w biurze
reklama
Anuszka272
Moderator
Kurde, same szlabany są na te detektory w tej grupie Ja też się boję, że w końcu mi mąż odbierze moją zabaweczkę, więc się z nią czaję, jak jest w pracy
Też tak robię a on tylko wraca i pyta czy sprawdzałam czy wszystko ok więc trochę nie pojmuje tych szlabanów mnie przez zaparcia mam wrażenie że non stop boli brzuch
laurka95
Fanka BB :)
Oj, ja też przez zaparcia mam bóle brzucha. Więc dziewczyny, to też może być to. Ja mam często te bóle powyżej macicy, ale czytałam, że się nam już nieco jelita przesunęły w górę.Też tak robię a on tylko wraca i pyta czy sprawdzałam czy wszystko ok więc trochę nie pojmuje tych szlabanów mnie przez zaparcia mam wrażenie że non stop boli brzuch
Karolina_st
Ajjj ok, nie zakodowałam że nie mieszkacie w Polsce..Niestety UK nie jest tak przyjazne prawo jak w Polsce. Z reszta nawet jeśli nie od rzadu to pracodawca ma obowiązek płacenia 90% pensji przez pierwsze 6 tygodni a reszta standardowe £156 funtów na tydzien do roku. Po roku trzeba do pracy wracać.
U mnie też niezbyt wyraźne. Ale mam swoje jedno ulubione. Ja jestem przekonana że córka pokazuje mi okejke ale mężu twierdzi że to udkoteż mam ich tyle ale są tak niewyraźne że nawet nie mam z czego wybierać
Załączniki
xoxo.
teoretycznie tak tyle, że ja muszę wszędzie dojeżdżać. Do jednego miasta 30 minut do drugiego 45 minut. Jakbym miała się tego trzymać to bym nie mogła z domu wychodzić. Także wszystko z głową. Ważne żeby fotelika nie zastępować gondola na spacerach itp.O jej to dluuuga droga. Czytałam ze przez pierwsze 3 miesiące dziecko nie powinno być w foteliku dłużej niż 30 min bez przerwy a później nie dłużej niż 2 godziny.
Karolina_st
Miałam podobne myśli. Trzymam kciuki za udaną wizytę!!Z rana ruszamy. Mamy z 2.5h jazdy, więc nie jest tak daleko. Dzięki
O właśnie, po zbójnicku! O tej porze to tylko opisywałam te placki i się już slinilam na samą myśl o nich
Tak, dalej mam. Ale już się tym nie przejmuję, zwłaszcza że przechodzi.
Ja się strasznie stresuję tymi prenatalnymi To znaczy teraz staram się o nich nie myśleć, ale czuję, że będę wariowała dzień przed i w TEN dzień. Dzisiaj mi się śniło, że na prenatalnych wyszła nam dziewczynka - strasznie się ucieszyłam, mąż nawet zaakceptował A że często śni mi się odwrotnie, to albo będzie chłop w rodzinie, albo się nie dowiem Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Bo nie wiem, co bym zrobiła, gdyby okazało się, że z dzieckiem jest coś nie tak. Nie zlinczujcie mnie, ale ja np. nie miałam nigdy wcześniej negatywnego nastawienia, jeśli chodzi o aborcję - szanowałam wybór każdej kobiety. Tylko że teraz w miarę rozwoju ciąży, tak strasznie chcę tego dziecka i tak się do niego przyzwyczaiłam, szczególnie gdy słyszę jego serduszko na tym detektorze, że naprawdę nie miałabym pojęcia, co dalej.
Ech, takie myśli mnie jeszcze nachodzą przed badaniami.. I chyba też przez to, że mignął mi właśnie gdzieś wątek o wyjeździe zagranicę "w razie czego" i mimowolnie człowiek myśli, jak może się zmienić postrzeganie z np. 6 tc na 12 tc.
Salamatka
O tak, też mam często bóle brzucha. Też myślę że to biedne uciśnięte jelita się odzywają. Co na zaprcia to u mnie kiszonki i kefirOj, ja też przez zaparcia mam bóle brzucha. Więc dziewczyny, to też może być to. Ja mam często te bóle powyżej macicy, ale czytałam, że się nam już nieco jelita przesunęły w górę.
Jeśli chodzi o te bóle i to, ze jelita już nam się przesunęły bo macica rośnie i pcha się do góry to prawda. Ja codziennie macam gdzie jest macica i odkąd ją pierwszy raz wyczułam to jest różnica w wysokości. Wczoraj jak leżałam na plecach to widziałam nale wybrzuszenie i udało mi się to ująć na zdjęciu, pokaże Wam jak będziemy na prywatnym serio to widać
reklama
Gdyby udało się uchwycic ten nosek u mojego bejbika odetchnęłabym porządnie, a tak jednak w głowie siedzi. Ale jest zdecydowanie lepiej. Pójdę za tydzień na powtórkę to się wszystko rozwiąże
Za chwilę ruszam 300km do rodzinki z wieściami nie wiem jak nadrobię czytanie później, tak się rozpisałyście
Wy też macie tyle zdjęć z prenatalnych? liczyłam, że dostanę 2 może 3
O matkoooo! Ile zdjęć! Jak przeczytałam, że lecisz rodzince ogłaszać wiadomość i zobaczyłam miniaturkę zdjęcia to myslalam, ze sobie pokserowałaś i dla każdego chcesz dać mini fotkę ja dostałam tylko 3 zdjęcia. A słyszałam, ze niektórzy lekarze dają możliwość zgrania filmiku z usg na pendrive