reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny, które już jesteście po szczęśliwych prenatalnych - czy czujecie się już troszeczkę pewniej, stres jest mniejszy? Czy nie ma różnicy? ;)
Ja już troszkę lepiej :) ale za to dzisiaj pobolewa mnie brzuch, trochę jak na okres, trochę czuję takie szczypanie i kłucie w macicy. Dawno tych bóli nie czułam (właściwie od jakiś 3 tygodni towarzyszyły tylko bóle więzadeł, nie podbrzusza) więc na nowo się niepokoje ;)
Miewacie dalej takie bóle jak na początku ciąży? Jak na miesiączkę, szczypanie, kłucie?

Ja już troszkę lepiej :) ale za to dzisiaj pobolewa mnie brzuch, trochę jak na okres, trochę czuję takie szczypanie i kłucie w macicy. Dawno tych bóli nie czułam (właściwie od jakiś 3 tygodni towarzyszyły tylko bóle więzadeł, nie podbrzusza) więc na nowo się niepokoje ;)
Miewacie dalej takie bóle jak na początku ciąży? Jak na miesiączkę, szczypanie, kłucie?

Tak, wszystkie takie bóle są odczuwalne. I kłucie i szczypanie w macicy, i rozciąganie przy biodrach, ból lędźwi. Wczoraj mnie z lewej strony bolało jakby jajnik, później z prawej. To chyba więzadła macicy, bo trochę poczytałam o tym

Ja wczoraj oprócz tego kłucia miałam takie rozpieranie w pochwie 😱 ale przeleżałam cały dzień i dziś już tylko czuję takie delikatne ciągnięcie w podbrzuszu ale tłumaczę sobie że to normalne 🙈 bo można zwariować...
Ja bardzo odetchnęłam po wizycie 💕

Ja jestem o wiele spokojniejsza i cierpliwie teraz czekam do wizyty.... nawet nie stresuje mnie wynik pappy na który czekam 🙈

W Niderlandach jest jeszcze gorzej tam po 3 miesiącach wracasz do pracy, a dziecko do żłobka. My jak zaczęliśmy planować rodzinę zmieniliśmy kraj na Niemcy.
Mój mąż jest Anglikiem i jego rodzice blisko wiec dla nas nie ma opcji na zmianę kraju. Moi rodzice marzą zebysmy do Polski się przenieśli ale mój najdroższy tylko ‚Mam na imię idiota, zgubiłem się i kochanie’ potrafi powiedzieć. No może jeszcze kocham cie mamo i tato hah

Dziewczyny, które już jesteście po szczęśliwych prenatalnych - czy czujecie się już troszeczkę pewniej, stres jest mniejszy? Czy nie ma różnicy? ;)
Gdyby udało się uchwycic ten nosek u mojego bejbika odetchnęłabym porządnie, a tak jednak w głowie siedzi. Ale jest zdecydowanie lepiej. Pójdę za tydzień na powtórkę to się wszystko rozwiąże 😁

Za chwilę ruszam 300km do rodzinki z wieściami🥳 nie wiem jak nadrobię czytanie później, tak się rozpisałyście 😂

Wy też macie tyle zdjęć z prenatalnych? 😂😂 liczyłam, że dostanę 2 może 3 🫢

Załączniki

• 20230105_120347.jpg
    20230105_120347.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 66
Ja zdecydowanie mam bóle od dwóch dni jak na początku. Ale tez czuje macice coraz bardziej kiedy brzuch dotykam wiec to zdecydowanie dlatego ze rośnie. No i cierpię na zaparcia od początku ciąży co przy bólach nie pomaga ani trochę.

Mój mąż jest Anglikiem i jego rodzice blisko wiec dla nas nie ma opcji na zmianę kraju. Moi rodzice marzą zebysmy do Polski się przenieśli ale mój najdroższy tylko ‚Mam na imię idiota, zgubiłem się i kochanie’ potrafi powiedzieć. No może jeszcze kocham cie mamo i tato hah

My wyjechaliśmy sami zapracować na wesele pierwsza lepszą agencja na żywca mówiliśmy jesteśmy razem damy, po weselu mieliśmy wrócić do Polski i zbudować dom, ale zarobki zatrzymały nas chwilę jeszcze w Holandii, a po pół roku zmieniliśmy kraj na Niemcy. Planujemy tu zostać max do 6 roku dziecka tak aby poszło do szkoły już w Polsce.

reklama
Bo się zrobił jakiś najazd na dziewczynę która napisała ze ograniczyła palenie napisała ze jest niepewna I tak a nie inaczej sobie radzi i może tez jest bardziej wrażliwa i takie najeżdżanie na nią nie jest wskazane piszemy tutaj raczej żeby się poradzić albo coś a nie linczować
Na koniec tylko dodam, że nie nazwałabym tego linczem. Uważam że to za duże słowo. Każdy wyraził swoje zdanie i tyle. Jednak w takim miejscu jak forum opinii będzie tyle, ile ludzi. Ja osobiście nie popieram przez charakter mojej pracy. Pracowałam z niejednym dzieckiem, których mamy paliły w ciąży. Jedne przyznawały się otwarcie w trakcie wywiadu, a inne można było zobaczyć z papieroskiem za oknem. Nie będę wymieniać trudności, jakie przejawiały potem te dzieci, bo jest ich całe mnóstwo. I w sumie tyle z mojej strony. :) Każdy robi to, co uważa, jesteśmy dorosłe.

Do góry