reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Tak z ciekawości - planujesz wrócić do pracy i dać dzidzię do żłobka czy masz może jakaś zaufana nianie albo dziadków, którzy dadzą radę pomoc z opieka ? :)
Rodzice męża żyją osobno, mama zaoferowała ze może 1-2 dni i tata na 1. Uzupełnimy żłobkiem w dni pozostałe. Moi rodzice tez zapowiedzieli ze będą brać urlopy w bloku i przylecą na tydzień/dwa wiec wtedy z nimi mogę zostawić. Zakładam ze pierwsze pol roku będzie ciężkie, a później i dziecko i my się przyzwyczaimy.

Co do wózków 3w1 nie polecam 🙈 ja po wypadku jestem zafiksowana na punkcie fotelików a te z zestawów z wózkami niestety są bez żadnych testów i co do bezpieczeństwa są beznadziejne 🤷 ale to tylko moje zdanie zaznaczam 😉

Również myślę jak ty, my będziemy jeździć do Polski 1000 km i dziecko będzie siedziało w foteliku bez atestu o nie. Myślę kupić używaną gondolę bo zawsze są w idealnym stanie, a porządnej firmy nową spacerówkę, aby była lekka i trwała. Fotelik też nowy pewnie z maxi-cosi bo chyba są dobre. Póki co wstępne przemyślenia.

Moja stara firma upadła 3 tygodnie temu, pierwsze przejawy problemów były w listopadzie, także juz byłam wtedy w ciąży. Strasznie mi przykro bo zylam tam jak królowa i miałam wolna rękę w bardzo wielu kwestiach.
Teraz straciłam macierzyński, nowa firma tylko da mi wolne a zapłaci (bardzo mało) rząd. Wiec na rękę będzie mi wrócić bo nawet z kosztem żłobka wyjdę na lepiej. Tutaj niby będę prawem chroniona, nie mogą mnie zwolnić ze względu na ciąże ale kto wie co będzie po powrocie?
Kurcze mi po rozwiązaniu umowy państwo wypłacało normalny macierzyński średnia z 12miesiecy... Stratna byłam o tyle że 12 miesięcy liczyło się z innego okresu ale to inna historia o której już tu pisałam. Na pewno Ci będą płacić mniej? 😥

Pojawił się już temat fotelików (u nas zostawiłam to mężowi, ale z zaznaczeniem że ma porządnie się wydowiedziec co i jak, szukać w nowych, a nie wpisać na olx "tani fotelik" 😂
A czy przymierzacie się d nakładki do pasów dla kobiet w ciąży? Ma to sens?

Bo się zrobił jakiś najazd na dziewczynę która napisała ze ograniczyła palenie napisała ze jest niepewna I tak a nie inaczej sobie radzi i może tez jest bardziej wrażliwa i takie najeżdżanie na nią nie jest wskazane piszemy tutaj raczej żeby się poradzić albo coś a nie linczować

Mało jest takich ludzi jak ty, aby zrozumieć dziękuję 😊 jednak są ludzie i ludziska, a uwierz podobnie myślałam przed pierwszą ciąża dlatego rozumiem hejt.

Współczuję wypadków.

Poprawiam się szybko. Miałam wózek 2w1. Tylko, że jechałam po taki 3w1 i na miejscu Pan pomógł nam dobrać mini fotelik, ktory po zakupie adapterów pasował do wózka. Nawet kolory były takie same. No pamieć już nie ta sama.
Mieszkam w bloku na 1 piętrze i wózek nosiłam do domu więc dla mnie też ważne było by nie był bardzo ciężki. Teraz też taki będę szukać, ale oczywiscie w sklepie z tych droższych.

Pojawił się już temat fotelików (u nas zostawiłam to mężowi, ale z zaznaczeniem że ma porządnie się wydowiedziec co i jak, szukać w nowych, a nie wpisać na olx "tani fotelik" 😂
A czy przymierzacie się d nakładki do pasów dla kobiet w ciąży? Ma to sens?
ja myślałam o zakupie ale to już chyba przy większym brzuchu... Muszę zapytać przyjaciółki czy pozbyła się swojego 🙈

reklama
Jejku Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego apetytu na placki.... Mnie absolutnie nic nie rusza, otworzyłam teraz lodówkę, żeby zrobić coś na śniadanie.... To efekt był taki, że zjadłam pół bułki z masłem:-/ martwię się, bo absolutnie nie mam na nic smaka, a etap mdłości już u mnie dawno się skończył :-(

Do góry