reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Ja do dzisiaj jestem zafascynowana tym badaniem , jak można sprawdzic w 8 cm dzidziusia w brzuch matki takie szczegóły 😂nie mogę się doczekać połówkowego , idę do tego samego doktorka zdecydowanie :D

Dla mnie tez to jest kosmos! Mimo, ze człowiek wie jak medycyna jest rozwinięta to i tak jest pod wrażeniem 🙉

Ja się zastanawiam jak nasze mamy i babki przetrwały w niewiedzy ten czas 😆🙈

Jak rozmawiam z moją babcią i jej mówię o usg.. czy ze się stresuje to tylko mówi „a tam dziecko przestań, kiedyś tego nie było i wszyscy jesteście zdrowi. Oczywiście, ze wszystko będzie dobrze a co ma być” 😅

Jak rozmawiam z moją babcią i jej mówię o usg.. czy ze się stresuje to tylko mówi „a tam dziecko przestań, kiedyś tego nie było i wszyscy jesteście zdrowi. Oczywiście, ze wszystko będzie dobrze a co ma być” 😅
a jak mówię, że boje się porodu to tez „a tam dziecko, to się zaraz zapomina” 😅
Tak jakby chodziło tylko o fakt zapomnienia o tym 😅

jak to jest z dentysta w ciazy wypadła mi plomba dosyć duża i dzisiaj zaczęło bolec trochę dzislo obok czytałam coś ze amalgantowej nie można zakładać bo costam przenikać może do płodu jedynie i ze znieczulenie można podawać spokojnie normalnie nie biorę znieczulenia nigdy ale to jest 8 i dosyć duży ubytek wiec pewnie costam będą chcieli wiercić

Ja miałam robionego w 9tyg... Po konsultacji mam go tylko zaleczonego ponieważ musi być zrobiony z prześwietleniem... Teraz w styczniu idę na leczenie ósemki... Moją gin powiedziała że większym zagrożeniem jest próchnica

Oj, to moja babcia źle wspomina swoje trzy naturalne - szczególnie pierwszy. Mówi, że była tak popękana i cięta na żywca (bo ratowali dziecko, więc nie było czasu na czekanie na skurcz), że do dzisiaj ma problemy z trzymaniem moczu i stolca 😱😱 Jest przerażona wizją mojego porodu, choć mówiłam, że przez te kilkadziesiąt lat trochę się w szpitalach pozmieniało 😂

reklama
Mam koleżankę która miała ciężka ciąże i naprawdę traumatyczny poród. Mały ma 3 miesiące a ona już mówi ze rok i starają się o następne. Podobno rzeczywiście się zapomina 😂

Do góry