reklama
Ja do dzisiaj jestem zafascynowana tym badaniem , jak można sprawdzic w 8 cm dzidziusia w brzuch matki takie szczegóły nie mogę się doczekać połówkowego , idę do tego samego doktorka zdecydowanie
Dla mnie tez to jest kosmos! Mimo, ze człowiek wie jak medycyna jest rozwinięta to i tak jest pod wrażeniem
Dokładnie takDla mnie tez to jest kosmos! Mimo, ze człowiek wie jak medycyna jest rozwinięta to i tak jest pod wrażeniem
Julkajulka91
Zaciekawiona BB
Ja też nie zrobiłam pappa.Dlatego ja Pappa nie robię. Tak mi poradził mój lekarz. Jeśli z USG będzie coś nie tak, to wtedy dalsza diagnostyka, ale bez Pappa.
dirtycriminal
Fanka BB :)
Ja się zastanawiam jak nasze mamy i babki przetrwały w niewiedzy ten czas
Ja się zastanawiam jak nasze mamy i babki przetrwały w niewiedzy ten czas
Jak rozmawiam z moją babcią i jej mówię o usg.. czy ze się stresuje to tylko mówi „a tam dziecko przestań, kiedyś tego nie było i wszyscy jesteście zdrowi. Oczywiście, ze wszystko będzie dobrze a co ma być”
a jak mówię, że boje się porodu to tez „a tam dziecko, to się zaraz zapomina”Jak rozmawiam z moją babcią i jej mówię o usg.. czy ze się stresuje to tylko mówi „a tam dziecko przestań, kiedyś tego nie było i wszyscy jesteście zdrowi. Oczywiście, ze wszystko będzie dobrze a co ma być”
Tak jakby chodziło tylko o fakt zapomnienia o tym
Anuszka272
Moderator
jak to jest z dentysta w ciazy wypadła mi plomba dosyć duża i dzisiaj zaczęło bolec trochę dzislo obok czytałam coś ze amalgantowej nie można zakładać bo costam przenikać może do płodu jedynie i ze znieczulenie można podawać spokojnie normalnie nie biorę znieczulenia nigdy ale to jest 8 i dosyć duży ubytek wiec pewnie costam będą chcieli wiercić
Ja miałam robionego w 9tyg... Po konsultacji mam go tylko zaleczonego ponieważ musi być zrobiony z prześwietleniem... Teraz w styczniu idę na leczenie ósemki... Moją gin powiedziała że większym zagrożeniem jest próchnica
laurka95
Oj, to moja babcia źle wspomina swoje trzy naturalne - szczególnie pierwszy. Mówi, że była tak popękana i cięta na żywca (bo ratowali dziecko, więc nie było czasu na czekanie na skurcz), że do dzisiaj ma problemy z trzymaniem moczu i stolca Jest przerażona wizją mojego porodu, choć mówiłam, że przez te kilkadziesiąt lat trochę się w szpitalach pozmieniałoa jak mówię, że boje się porodu to tez „a tam dziecko, to się zaraz zapomina”
reklama
Morskawoda32
Mam koleżankę która miała ciężka ciąże i naprawdę traumatyczny poród. Mały ma 3 miesiące a ona już mówi ze rok i starają się o następne. Podobno rzeczywiście się zapominaa jak mówię, że boje się porodu to tez „a tam dziecko, to się zaraz zapomina”