reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Mój lekarz mówił że Pappa jeszcze coś tam pokazuje , ale trzeba podchodzić do tego ostrożnie nifty są lepsze chociaż to niby tez statystyka, ja nawet nie wiem jak oni to.wyliczaja 🙈🙄

Dziś dolne partie (przysiady, wykroki itp) i trochę górne z małym obciążeniem. Ja ćwiczę 10 lat byłam instruktorem i trenerem wiec moje ciało jest przyzwyczajone do takich treningów, ale trening i tak mąż mi układa 😅 Jeśli trenowałaś przed ciążą to zapytaj lekarza czy możesz wrócić,jeśli przed ciążą miałaś średnia aktywność to trzeba uważać najlepiej spacery, rower,bieżnia :)
Dobra teraz doczytałam że już odpowiedziałaś jaki trening robiłaś .Ja ćwiczę od około 8 lat ale na początku lekarz mnie nastraszył i odpuściłam .Teraz znów nie wiadomo jak moja ciąża się skończy więc też wolę nie ryzykować żeby potem nie szukać winy w sobie . Trening zawsze był lekarstwem na całe zło męczy fizyczne jednak głowa odpoczywa . No nic jeszcze wrócę do formy 😁😁

reklama
Jaaaa muszę wam powiedzieć że jestem z siebie mega dumna! Seriooo wytrzymałam miesiąc . Miesiąc temu ostatni raz widziałam moje maleństwo , jutro rano znów je zobaczę . Mam ogromną nadzieję że wszystko jest dobrze 🙏🙏🙏🙏ogólnie jestem tak spokojna jak nigdy w życiu 😍😍
Tylko błagam żebym jutro się nie przeliczyła 🙏🙏🙏🙏🙏
Podziwiam. U mnie 2 tygodnie jakoś wytrzymuje.

Mi było bardzo ciężko , nie mogłam sobie miejsca znaleźć . Z mężem w ciągu tygodnia rozwód brałam 5 razy a odzywałam się może tylko 30 minut ( w ciągu tego tygodnia łącznie 🙈🙈🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️) ale od momentu jak mam detektor jestem naprawdę spokojna . Nawet po dzisiejszym dniu jak po 3 sekundach znalazłam serduszko ... Panie Boże błagam tylko żeby było dobrze jutro 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Uff, czyli nie tylko ja tu się rozwodzę co chwilę 😂 już dzisiaj zakomunikowałam że się wyprowadzam, a kilka godzin później mowilam, że będę mu jutro walizy pakować 😂 czyli wszystko ze mną w porządku 😂

Jaaaa muszę wam powiedzieć że jestem z siebie mega dumna! Seriooo wytrzymałam miesiąc . Miesiąc temu ostatni raz widziałam moje maleństwo , jutro rano znów je zobaczę . Mam ogromną nadzieję że wszystko jest dobrze 🙏🙏🙏🙏ogólnie jestem tak spokojna jak nigdy w życiu 😍😍
Tylko błagam żebym jutro się nie przeliczyła 🙏🙏🙏🙏🙏
Mocno przytulam i kciuki trzymam

Porodu się nie boję, ale połogu i to w upały tak🤣

To moja pierwsza ciąża, dla mnie i poród i połóg są przerażajace. Boje się porodu i samego bólu, a jako ze jestem panikara to tez martwię się, żeby nie bylo żadnych komplikacji. Już jak miałam z 20 lat albo i mniej i myslalam o tym, ze będę miała kiedyś dziecko to juz wtedy się bałam porodu 🙈

@Anuszka272 wow jesteś wielka ! I że tak fajnie to wszystko spisałaś na kartce. 🤩
Co do wątku prywatnego - tez mi się kojarzy, ze któraś miała mieć 13, a przesunęła na 11 ale chyba któraś ma 13.01 w dalszym ciągu 😊

To moja pierwsza ciąża, dla mnie i poród i połóg są przerażajace. Boje się porodu i samego bólu, a jako ze jestem panikara to tez martwię się, żeby nie bylo żadnych komplikacji. Już jak miałam z 20 lat albo i mniej i myslalam o tym, ze będę miała kiedyś dziecko to juz wtedy się bałam porodu 🙈

@Anuszka272 wow jesteś wielka ! I że tak fajnie to wszystko spisałaś na kartce. 🤩
Co do wątku prywatnego - tez mi się kojarzy, ze któraś miała mieć 13, a przesunęła na 11 ale chyba któraś ma 13.01 w dalszym ciągu 😊

A Ty @laurka95 kiedy masz prenatalne?

Wszystko zależy od sytuacji co sprawia że możesz wczesniej zareagować. Więc jak dla mnie - wszystko trzeba przeliczyć. Jeżeli ktoś nie doczytał że będzie dostawał średnią z 12 miesięcy albo załatwił się po podwyżce tak jak ja - może być grubo zaskoczony. Różnica może sprawić że np braknie Ci na ratę kredytu na który byłaś pewna że Cię stać to jedno, a drugie - nie każdy jednak się "stara" o dziecko, w pierwszej ciąży byłam lekko zaskoczona 😁 wiedziałam "jak do tego doszło" ale ciąża nie była w 100% wcześniej planowana 🙂
Nawet jak ktoś przeczytał zaplanował i sie z tym liczył, to nie co roku jest taka olbrzymia inflacja i będzie to po prostu dotkliwe. Jak dla mnie to ta sytuacja w której kobiety cały okres macierzyńskiego i ciąży jeśli jest wskazanie do L4 są skazane na mniejsze zarobki już jest niefajna, a w tych czasach w których przyszło nam żyć będzie po prostu bardzo trudna ;)

Jestem po wizycie. Wszystko dobrze. Całe 5,5cm szczęścia. Termin się nie zmienił 19.07.
Teraz czekam do poniedziałku na prenatalne.
Wyszedł mi dodatni hbs...ciekawe gdzie się zaraziłam..

Załączniki

• IMG-20230103-WA0008.jpeg
    IMG-20230103-WA0008.jpeg
    965 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Do góry