Hej ! Co do bólu bioder, tyłka, brzucha itp. Mnie tez ciągną biodra, od paru dni czasem mnie zakłuje jakby w środku w kroczu, może macica uciska gdzieś, nie wiem, ale nie jest to ból nie do wytrzymania, w sumie to nie ból nawet, tylko jakieś takie kłucia.
W dole pleców również często mnie boli.
Dziewczyny, miałam mieć badanie prenatalne 5.01, ale jako że się zwolnił termin na dziś, to przesunełam o te dwa dni
Jestem już po wizycie, fasolka ma 7cm
badanie trwało około 20min. Usg miałam dopochwowo i przez brzuch, lekarz mówił, ze dopochwowo można dużo więcej zbadać i wymierzyć (i nie chodzi tu o żadna warstwę tłuszczu, bo ja nie mam prawie żadnej, po prostu przez pochwę jest lepsze dojście żeby wszysrko dobrze zobaczyć
)
Lekarz badał przepływy, narządy wewnętrzne, gdzie ja tam nic nie widziałam tylko obraz bym wtedy w tym miejscu niebiesko-czerwony i dla mnie nic więcej, a lekarz mówi „ooo mamy tu żołądek, pęcherz, aortę„ itd…
Kość nosowa obecna, fałdy szyjne Ok, generalnie podczas badania i na opisie wszystko cały czas było „dobrze, w normie, w porządku” także kamień z serca… odetchnęłam mocno po tej wizycie.
Fasolka miała kciuka w buzi
Ale ogólnie nie kręciła się mocno. Serduszko 162 na minute
Termin wychodzi na 9.07 i raczej będzie dziewczynka, aczkolwiek na dziś wiadomo nic na 100%.
Po usg poszłam na badanie PAPPA, po 10 dniach ma być wynik, lekarz poinformuje jak wyliczy ryzyko itp itd…