reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
A kiedy kupujecie jakieś pierwsze rzeczy? Mnie korci aby coś kupić, ale boję się że to za wcześnie i słyszę ze dopiero od 7 miesiąca się kompletuje 🙈🙈😆
ja mam prawie wszystko po córce, a że ma dopiero 13 miesięcy to wszystko jeszcze aktualne i nie przestarzałe 😂
Jak już płeć będzie pewna czyli bliżej połowy to zacznę myśleć co tam trzeba wymienić i uzupełnić. Jak się okaże chłopak to prawie wszystkie ubranka trzeba kupić nowe 🫣

A kiedy kupujecie jakieś pierwsze rzeczy? Mnie korci aby coś kupić, ale boję się że to za wcześnie i słyszę ze dopiero od 7 miesiąca się kompletuje 🙈🙈😆
W 1 ciąży pierwszą rzecz -śpioszki kupiłam po teście w ten sam dzień i jak mąż wrócił z pracy to dałam mu ciuszek z testem :yes: Resztę jakoś później... 5-6 miesiąc.
Aktualnie mam różne ciuszki w garażu (chomik jestem), łóżeczko po córci (było drogie i funkcyjne- służyło od urodzenia do 7 latek. świetne jest) -materacyk tylko dokupię, za wózkiem już się rozglądam, ale kupię bliżej porodu -może w 6 miesiącu, by dłużej na gwarancji był.
Jak masz potrzebę to twój wybór :-) :) Mi Mikołaj pod choinkę przyniósł pieluszki tetrowe w dinuśki (widziałam w Biedronce i mi się bardzo podobały) :tak: Sama jeszcze nie kupuję i co w garażu to nie sprawdzam- brak miejsca w domu by już wszystko tachać, a i czekam kto tam w brzuszku siedzi, bo nie wiem jakie kolory ;)

Na IP tłum więc pewnie swoje odczekam. Z tego co widzę w pierwszej kolejności biorą kobiety które przyszły na KTG. Nie ma znaczenia że jestem po zabiegu biopsji kosmówki krwawię i boli mnie brzuch ehhh. ☹️ Liczę po cichu że moja lekarka do mnie przyjdzie tylko teraz jest na bloku operacyjnym i też może się zejść.

Na IP tłum więc pewnie swoje odczekam. Z tego co widzę w pierwszej kolejności biorą kobiety które przyszły na KTG. Nie ma znaczenia że jestem po zabiegu biopsji kosmówki krwawię i boli mnie brzuch ehhh. ☹️ Liczę po cichu że moja lekarka do mnie przyjdzie tylko teraz jest na bloku operacyjnym i też może się zejść.
Czekam z niecierpliwością na dalsze wiadomości .Trzymam kciuki i modlę się za was .Przesyłam przytulasy .Trzymaj się i bądź dzielna .

reklama
Ja byłam z samego rana oddać krew do testu Nifty Pro .Wyniki najwcześniej w poniedziałek ,maksymalnie środa popołudniu.To będzie strasznie ciężki czas .Niepewność jest najgorsza .Proszę was dziewczyny o wysyłanie dobrych myśli ,trzymanie kciuków i modlitwę bardzo nam to teraz potrzebne .

Do góry