reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Współczuję 😢 ja w 32tc od lekarzy nie miałam prawie żadnego wsparcia ale za to położne obchodziły się ze mną jak z jajkiem... W 8tc w innym szpitalu i lekarze i położne były bardzo delikatne i miłe, nie odczułam żadnego wysmiewczego tonu...
@Morskawoda32 witamy 🙂 wiesz już kto mieszka w Twoim brzuszku po prenetalnych?
Nie wiem, tutaj twierdzą ze w 12/13 tc zbyt duże prawdopodobieństwo pomyłki. Mamy następne usg 15 lutego i wtedy płeć poznamy.
Plus tutaj jest taki ze mąż może być na każdym USG ze mną, ekscytuje sie nimi chyba bardziej niż ja haha

reklama
Wow, podziwiam :-) to moje pierwsze dziecko, wiec muszę coś na l4 poczytać jak się trzeba będzie z nią obchodzić 😂😂
Pracuje z domu, w pierwszej ciąży poszłam na L4 w 8 miesiacu, mam taką specyfikę pracy że mogę sobie na to pozwolić a szczerze mówiąc od kiedy mam dziecko to w pracy odpoczywam bo wtedy nikt nic ode mnie nie chce 🙈🙈 ja jestem z typu ludzi którzy za dużo myślą i znajdują sobie problemy jak nie mają zajęcia więc robię to dla swojego dobra. To jest oczywiście tylko plan- może się okazać że za tydzień wyląduje na zwolnieniu 🙂

Cześć dziewczyny.... w środę zacznę 12tc, błagam powiedźcie, że te mdlosci i zawroty głowy miną 🙏😅
To już 7 tydzień wymiotów i słabego samopoczucia.. wg badań sprzed świat wszystko było ok i teraz 18.01 mam usg genetyczne. Boję się tego bardzo, ale wszyscy mnie uspokajają, że jestem mloda i zdrowa i na pewno będzie dobrze... Jak wszystko pójdzie ok to 18.01 odstawie duphaston. Krwiaki sie wchłonęły, ale lekarz kazal brać dla bezpieczeństwa. Już nie mogę się doczekać jak odstawię te hormony 🥴
Cześć ;) dawno Cię tu nie było ;) cieszę się, że jest wszystko w porządku.
Co do wymiotów nie pomogę, bo moje dziecko mnie bardzo oszczędza, nawet mdłości miałam tylko minimalne wieczorami i w nocy (raz na jakiś czas). Samopoczucie miałam najgorsze od 7-9 tygodnia.
Mam nadzieję, ze u Ciebie szybko minie ten czas 😉

@Karka_Krk ja u siebie w pracy już powiedziałam na początku ciąży, bo wiem, że znalezienie nowej osoby troszkę trwa. Nie chciałam wyskakiwać od razu z zaskoczenia z L4.

Hej dziewczyny!
Od nowego roku czuję się jak jakaś nowonarodzona. Nowy rok - nowa ja 😂😂 Czekam wciąż na detektor, powinien przyjść dzisiaj, najpóźniej jutro. 🤷🏻‍♀️ W końcu wybrałam ten sam model, co ma @Miętusek, bo miał rzeczywiście super opinie. Oczywiście, gdy mam brak objawów, to się zamartwiam, a kiedy przychodzą, to ciągle marudzę Mężowi, kiedy nadejdą dla mnie lepsze czasy 😂

Trzymam kciuki za wizyty ❤️
Pochwalcie się potem ❤️
Jak będziesz miała jakiś problem ze znalezieniem tętna to pisz śmiało - dam instrukcję ;) mi się udaje za każdym razem znaleźć serduszko. Szukam tak max 2-3 min.

Załączniki

• IMG_20221227_111156.jpg
    IMG_20221227_111156.jpg
    554,8 KB · Wyświetleń: 46
Mi właśnie odwołali wizytę i przenieśli o tydzień 😭 może to głupie, ale się zestresowałam i popłakałam.
Od dwóch dni żyłam tylko myślą o wizycie. 😔
O nieeee najgorzej! Też bym tak zareagowała, żyjemy od wizyty do wizyty, a tu tydzień dłużej musisz czymś zajmować głowę. Ale głowa do góry, jakoś to przetrwasz i na pewno szybko przeleci 🍀🍀❤️❤️

reklama
Do góry