reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja szyjkę mam badaną na każdej wizycie a łożysko lekarz prześwietlił mi od a do z na prenetalnych

Ja szyjke też mam badana na każdej wizycie. ☺ a łożysko to tak jak piszesz, będzie sprawdzone na prenatalnych 🤗
I jak generalnie bada się szyjkę? 🤔 Mówią wam lekarze o tym jak wygląda, ile cm itp?
Kurcze, mój lekarz zawsze mówi że wszystko ok ale nie wiem co bada....

reklama
Ja też w pracy nic nie powiedziałam jeszcze, ale dzisiaj wzięłam pierwszy raz L4 od początku ciąży, co prawda na 4 dni ale będzie z kodem B.
Pracuję w dużej korporacji, zastanawiam się czy team HR może powiedzieć mojemu przełożonemu, a jeśli nie może to czy i tak to zrobi...
Myślę że będę musiała powiedzieć na dniach, mimo w wcale nie chcę.

Cześć dziewczyny.... w środę zacznę 12tc, błagam powiedźcie, że te mdlosci i zawroty głowy miną 🙏😅
To już 7 tydzień wymiotów i słabego samopoczucia.. wg badań sprzed świat wszystko było ok i teraz 18.01 mam usg genetyczne. Boję się tego bardzo, ale wszyscy mnie uspokajają, że jestem mloda i zdrowa i na pewno będzie dobrze... Jak wszystko pójdzie ok to 18.01 odstawie duphaston. Krwiaki sie wchłonęły, ale lekarz kazal brać dla bezpieczeństwa. Już nie mogę się doczekać jak odstawię te hormony 🥴
U mnie minęły chwile przed 16tc ,ale każda z nas ma inaczej

I jak generalnie bada się szyjkę? 🤔 Mówią wam lekarze o tym jak wygląda, ile cm itp?
Kurcze, mój lekarz zawsze mówi że wszystko ok ale nie wiem co bada....
U mnie po prostu sobie ogląda przed badaniem usg i też przy okazji sprawdza, czy nie ma infekcji, bo już raz mi pobrała wymaz w obawie, że coś się zaczyna, ale na szczęście - nie 😊

Dzień dobry Kochane,

Dobrego tygodnia! ❤️
Ja dzisiaj na 16:30 mam prenatalne, oczywiście śnił mi się koszmar który zawierał wszystkie elementy których się boję. Nie będę ich nawet przytaczać z obudziłam się zlana potem. Do tego od paru dni przeraźliwie boli mnie głowa. Trzymajcie proszę kciuki!
To widzę że będziemy się stresować razem ja też o 16.30. Chociaż jak narazie jest ok myślę, że jak wrócę z pracy to jakiś stres mnie dopadnie😊 Będę mocno trzymała😊

Cześć dziewczyny.... w środę zacznę 12tc, błagam powiedźcie, że te mdlosci i zawroty głowy miną 🙏😅
To już 7 tydzień wymiotów i słabego samopoczucia.. wg badań sprzed świat wszystko było ok i teraz 18.01 mam usg genetyczne. Boję się tego bardzo, ale wszyscy mnie uspokajają, że jestem mloda i zdrowa i na pewno będzie dobrze... Jak wszystko pójdzie ok to 18.01 odstawie duphaston. Krwiaki sie wchłonęły, ale lekarz kazal brać dla bezpieczeństwa. Już nie mogę się doczekać jak odstawię te hormony 🥴

U mnie w święta czyli okolice 11 tygodnia było lepiej, myslalam, ze to już koniec, jednak to były tylko 3 dni spokoju, a po świętach wróciło.
Jeden dzień jest lepszy, jeden gorszy.
Chociaż i tak te mdłości nie są już tak mocne jak w tygodniach 6-10 to dalej potrafią czasami mocno dokuczyć. W lodowce dalej mi śmierdzi, niby mniej, ale jednak. Apetyt dalej słaby.
Pocieszmy się faktem, że zazwyczaj do 14 tc jest masakra i oby tak było u nas, a później niech ten II trymestr będzie złotym czasem jak to mówią 😁

Hej dziewczyny!
Od nowego roku czuję się jak jakaś nowonarodzona. Nowy rok - nowa ja 😂😂 Czekam wciąż na detektor, powinien przyjść dzisiaj, najpóźniej jutro. 🤷🏻‍♀️ W końcu wybrałam ten sam model, co ma @Miętusek, bo miał rzeczywiście super opinie. Oczywiście, gdy mam brak objawów, to się zamartwiam, a kiedy przychodzą, to ciągle marudzę Mężowi, kiedy nadejdą dla mnie lepsze czasy 😂

Trzymam kciuki za wizyty ❤️
Pochwalcie się potem ❤️

reklama
Dziewczyny, czy ktoś tak jak ja nie powiedział jeszcze nic w pracy? Ja tak sobie radośnie tu dziś siedze, ale myśle ze chyba powinnam już powiedzieć…. Napawa mnie to takim stresem irracjonalnym 🤷‍♀️ Na l4 planuje iść od marca, jeśli wszystko będzie dobrze, a prace mam bardzo indywidualna i wiem, ze zastępstwo za mnie będzie sporym wyzwaniem :-/
Ja zaczynam nowa prace 9-go stycznia. Nic nie powiedziałam na rozmowie, myśle ze powiem tak po tygodniu, kiedy będę miała wyniki z krwi.
Długi masz staż w pracy? Jestem pewna ze będą w porządku, może jeśli powiesz wcześniej to da im więcej czasu na znalezienie zastępstwa? Możesz wtedy kogoś przeszkolić przed l4?

Do góry