jotk.a
Fanka BB :)
Robię to samo a mionetto prosecco 0% jest wyborneMyślałam, że tylko ja jestem nienormalna i wącham alkohol! jak ktoś w moim otoczeniu pije to mówię - daj powąchać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Robię to samo a mionetto prosecco 0% jest wyborneMyślałam, że tylko ja jestem nienormalna i wącham alkohol! jak ktoś w moim otoczeniu pije to mówię - daj powąchać
Dokładnie 10+2, myślę że to chwilowe ale już dawno się tak dobrze nie czułam jestem pełna energii kończę gotować obiad w domu ogarnięte. Nie poznaje samej siebie co do badań prenatalnych to chyba tylko ja nie jestem na nie zapisana.... trochę zaczynam panikować ale po ostatniej wizycie pani doktor mówiła, że dopiero 2 stycznia jeśli będzie ją coś martwiło albo nie będzie w stanie czegoś zobaczyć to dopiero wtedy daje zielone światło na prenatalne. Teraz tylko się zastanawiam czy to nie będzie późno i czy w 2tygodnie dam radę die gdzieś na nie zapisać. ..Witamy
Który jesteś tydzień?
Super i zazdroszczę, że mdłości Ci ustąpiły
Dokładnie 10+2, myślę że to chwilowe ale już dawno się tak dobrze nie czułam jestem pełna energii kończę gotować obiad w domu ogarnięte. Nie poznaje samej siebie co do badań prenatalnych to chyba tylko ja nie jestem na nie zapisana.... trochę zaczynam panikować ale po ostatniej wizycie pani doktor mówiła, że dopiero 2 stycznia jeśli będzie ją coś martwiło albo nie będzie w stanie czegoś zobaczyć to dopiero wtedy daje zielone światło na prenatalne. Teraz tylko się zastanawiam czy to nie będzie późno i czy w 2tygodnie dam radę die gdzieś na nie zapisać. ..
Ja też nie idę na prenatalne, robię usg u swojego gina na dobrym sprzęcieDokładnie 10+2, myślę że to chwilowe ale już dawno się tak dobrze nie czułam jestem pełna energii kończę gotować obiad w domu ogarnięte. Nie poznaje samej siebie co do badań prenatalnych to chyba tylko ja nie jestem na nie zapisana.... trochę zaczynam panikować ale po ostatniej wizycie pani doktor mówiła, że dopiero 2 stycznia jeśli będzie ją coś martwiło albo nie będzie w stanie czegoś zobaczyć to dopiero wtedy daje zielone światło na prenatalne. Teraz tylko się zastanawiam czy to nie będzie późno i czy w 2tygodnie dam radę die gdzieś na nie zapisać. ..
Witamy co do prenetalnych to zależy jakie miasto bo nie raz nie ma problemu a nie raz terminy już na cały następny miesiąc są pozajmowane... Ja radziła bym tak jak mała zapisać się już teraz i później ewentualnie zrezygnować niż zostać bez badańHej. Chciałabym dołączyć do Was kochane przyszłe mamusie termin mam na 25.07 kolejna wizyta 2.01 dopiero znalazłam forum, ale czytają poprzednie strony trochę Nas w ten dzień wizytuje. Troszkę o mnie mam 32l w domu 15 latek i 7 latka. Dzisiaj pierwszy dzień bez mdłości jakoś tak mi dziwnie pozdrawiam Was serdecznie
Tak już wszystko sprawdziłam, miałam zamiar czekać do 2, ale chyba zapisze się już dzisiaj do lekarza. Wypadnie wtedy 12+5 myślę że nie będzie za późno... kurcze 7 lat temu trochę mniej tych wszystkich badań było chociaż prenatalne już miałam tyle że u lekarza do którego chodziłam, ale opinia o nim nie jest już taka najlepsza zresztą bardzo stracił w moich oczach podczas porodu.A może zapisz się na własną rękę? Nie masz skończonych 35 lat ani nawet rocznikowo nie masz 35, wiec skierowania na NFZ nie dostaniesz (chyba ze są jakieś przesłanki ku temu) ale jeśli żadnej przeszłości ginekologicznej nie ma to niestety nie przysługuje refundowane badanie.
Ja bym się zapisała do jakiegoś, który posiada certyfikat FMF. Poszukaj u siebie w mieście takiego, żeby później nie było jaj, ze nie ma terminu, a prenatalne pierwsze robi się do 13+6.
Ja mam za tydzień w czwartek i będę jakoś 13+1
A kiedy masz wizytę? Który to będzie tydzień?Ja też nie idę na prenatalne, robię usg u swojego gina na dobrym sprzęcie
My w tym roku sylwestra spędzamy w domu w 4 nie miałam ochoty na żadne imprezy w większym gronie. Kanapa, kocyk moje kochane dzieci i mąż mam wrażenie że tego właśnie potrzebujemy, żeby pobyć trochę razem z alkoholu to Cin-Cin kupiony Picolo też swoją drogą nie spodziewałam się aż takiego wyboru w alkoholach 0% byłam w szoku pozytywnym oczywiscieZmienię temat badań na troszkę luźniejszy
Jakie macie plany na ostatni dzień grudnia?
Macie do polecenia jakiś sprawdzony trunek 0%?
My idziemy na domówkę, będą tam tylko trzy parki oprócz nas - taka nasza najbliższa ekipa.
My w tym roku sylwestra spędzamy w domu w 4 nie miałam ochoty na żadne imprezy w większym gronie. Kanapa, kocyk moje kochane dzieci i mąż mam wrażenie że tego właśnie potrzebujemy, żeby pobyć trochę razem z alkoholu to Cin-Cin kupiony Picolo też swoją drogą nie spodziewałam się aż takiego wyboru w alkoholach 0% byłam w szoku pozytywnym oczywiscie