reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
My też mieliśmy ten problem w nocy, po zrezygnowaniu z pampersa miesiąc było sucho a później kilka nocy pod rząd tak jak u Ciebie... zaczęłam ją bardziej pilnować zawsze przed spaniem toaleta i jednak trzeba ograniczyć picie. To nowa sytuacja i dla niej będzie tylko lepiej, ale już pampersa nie zakładaj bo to droga na skróty. Dacie radę 🙂 Co do Twoich obaw to Cię doskonale rozumiem zagłębiając się w forum najbardziej zasmuciła mnie informacja od maratonki, mam tą samą datę porodu...
wiem wiem , pampersy już na bok :D ale jutro będziemy nocować u znajomych i chyba muszę jej zabrać pampersa bo nie chce takich niespodzianek u kogoś w domu :(

U nas podobnie tyle że nas będzie 6 osób 😊 co do trunków robię sok z czerwonym burakiem będzie piękny kolor wina 😀 mam zamiar pić w kieliszku, a na północ zakupiłam Piccolo 😂 będą bąbelki 😂
W taki sposób piję z koleżankami 😉 kieliszek do wina, a w nim sok z buraków.
Tylko moje zdziwko było jak pobierałam następnego dnia mocz do badania... A on lekko różowy ;p ale badania wyszły ok.

Gratuluję wszystkich pozytywnych wizyt dzisiaj i życzę powodzenia na kolejnych. My sylwester sami w domu we 2 ja w ogóle nie imprezowa jestem a teraz to się obawiam że nie wytrzymam do 24:00. Ze spaniem mi się wszystko pozmieniało, wczoraj byłam tak zmęczona że zasnęłam o 20:00, obudziłam się o 22:00 trochę posprzątałam i o 23 już spałam, obudzilam się na toaletę o 5:00 rano i już wstałam, wstawiłam pranie, naszykowalam się i pojechałam do pracy.

Szczerze trochę dziwne podejście Twojej doktor do prenatalnych 😵‍💫 podzwoń i zorientuje się jak z terminami abyś później nie miała problemu.
Kurcze chodzę do niej dwa lata bardzo konkretną i sympatyczna kobieta, nie zastanowiło mnie to wcześniej tym bardziej że bardzo pomogła w staraniu o dziecko... już ogarnęłam innego na prenatalne. Bardzo ciężko o dobrego lekarza przynajmniej w naszym rejonie...

Hej dziewczyny...ja czytam caly czas ale po wczorajszej wiadomości pszczolki jestem nie do zycia ...bardzo sie tym przejelam :( schizuje strasznie przez to wszystko...oczywiscie licze tu na jakąś pomylke i ze wszystko bedzie dobrze !! Ja z kolei badanie mam jutro na 15.40 ..i cala w nerwach jestem 😑 a to wcale nie jest dobre...:(

Oczywiscie trzymam kciuki za reszte jesli chodzi o badania prenatalne i gratuluje tym co sa szczęśliwie po 😍

My w sylwestra jedziemy do moich rodziców, tam pewnie zjedzie się reszta rodzeństwa jeśli niw mają planów :) i kupiłam dla siebie i córki piccolo 😍 do twgo wezmę sobie piwka bez alko 😆

Ps. Tez wącham alko 😅😅😅 czuje sir z tym dziwnie ...

A a mam takie pytanko dla mamusiek które mają już to za sobą , nasza córa w maju skonczy 4 latka...swoje potrzeby załatwia na ubikacje bez problemu ale mamy problem w nocy :( caly czas miała na noc zakładanego pampersa ale od kilku dni próbujemy bez i póki co udało przetrwać 1 nockę na sucho..a tak to pobudka w nocy przebieranie jej i pościeli...:( jakieś rady...
Mam jedną - nie przejmować się. To dalej w normach. Mój syn w październiku skończył 4 lata. W dzień odpieluchowany od bardzo dawna, z dwa lata już pewnie. W nocy po prostu zalewał łóżko. Co ja się namartwilam naczytalam, nazmieniałam pościeli... W końcu olałam temat bo przeczytałam że to w normach. Ubierałam pampersa do momentu kiedy 2 tyg temu magicznie pampersy nie zaczęły być suche. Po tygodniu suchych pampersów przestaliśmy ich używać. Czytałam że pęcherz takiego dziecka musi się przestawic i zachodzi jakiś proces że u starszych po prostu mocz jest gęstszy w nocy. Dopóki to się nie stanie to można oczywiście na siłę próbować ale to się wiąże z wybudzaniem itp. u nas nagle od 2 tyg spokój i sika dopiero rano a wcześniej nawet jeśli udawała nam się sucha noc to dlatego że w nocy szedł siku. Cierpliwości i nie słuchaj przypadkiem "a mój to już od roczku nie sika w pampersa". Nie przejmuj się. Z tego co pamiętam do 5 a nawet 6 roku życia może się pęcherz nie przestawić i dopiero potem się diagnozuje.

Edit: doczytałam wypowiedź powyżej o tym żeby nie zakładać już pampersa i jakoś nie mogę się zgodzić. Wyobraź sobie że twój pęcherz nie jest dojrzały, nie umie utrzymać moczu, masz możliwość pomocy sobie i nie budzenia się całkiem mokra ale nie korzystasz z niej bo "trzeba się nauczyć", chociaż wiesz że zakładając pampers i przesypiają normalnie noc też się nauczysz... 🤷 pobudki całkiem przemoczonym były dla mojego dziecka stresujące. Martwił się że mu się nie udaje. U nas pomógł czas i u 99% dzieci pomoże. Trzymam kciuki 🙂

Ostatnia edycja:
W taki sposób piję z koleżankami 😉 kieliszek do wina, a w nim sok z buraków.
Tylko moje zdziwko było jak pobierałam następnego dnia mocz do badania... A on lekko różowy ;p ale badania wyszły ok.

U mnie mocz po soku jest mega czerwony kiedyś się wystraszyłam, ale to normalne chyba😃 ja ostatnio nie pisze ponieważ mąż w domu i tak ciągle jakieś zajęcie brak czasu. Zaraz biorę się za ciasto malinową chmurkę aż nie mogę się doczekać soboty, aby zjeść 😂 ogólnie jestem bardzo mięsożercą, słodycze czekolada sporadycznie, ale to ciasto jest tak pyszne że zjadam pół na raz 😂

Dzwoniłam do lekarza i Pani w rejestracji powiedziała, ze u nich w gabinecie to wyglada tak, ze lekarz robi usg prenatalne, po wizycie daje skierowanie do laboratorium na PAPPA i to już jest w cenie prenatalnego. I po kilku dniach na omówienie wyników

reklama
Jaa właśnie przez was zamawiam detektor 🙈🙈🤣🤣🤣🤪 trzy tygodnie temu.mialam wizytę a że nie mam ani nudności ani wymiotów to się tak boje ze własnej mąż z pracy jakiś kupił 🙈🙈🙈 boje się użyć go .... Jutro ma być u mnie 🙈

Do góry