reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Jestem już 🙈 spędziłam w gabinecie ponad godzinę... Jestem bardzo miłe zaskoczona tą wizytą 🙂 najpierw było półgodzinny wywiad z czego Pan dr wrócił do choroby córki i namówił na dalszą diagnostykę genetyczną i jej i moją także w poniedziałek czeka mnie kolejna wizyta tutak, później przeszliśmy do USG które równiez trwało dobre pół godziny ale pomierzył dosłownie wszystko 🙈 miałam wrażenie że przeliczy nawet włosy na głowie 😂 z moją na 70% córeczka jest na razie wszystko w porządku, każdy organ funkcjonuje prawidłowo, kończy wszystkie, przezierność karkowa w normie, kość nosowa widoczna... Nie ma żadnych nieprawidłowości widocznych na tym etapie... Mamy całe 7cm i równo 13tc... Następna wizyta połówkowa 23 lutego 😍 zdjęć mam od groma ale żadne w 3d więc obraz średni ale wrzucę jak dojedziemy do domu 😉 trzymam kciuki za resztę dzisiejszych wizyt ✊
Cieszę się bardzo :)

reklama
A dziewczyny jeszcze zapomniałam napisać... Pobrali mi krew na pappa no bo wiadomo na NFZ je wykonują razem z usg ale lekarz cały czas podkreślił że to tylko przewidywalność a nie wykrywalność chorób... Mówił że robią też badania wolnego DNA płodu i pytałam czy poleca bo myślałam o tym to wytłumaczył mi również ze jedynie amniopunkcja jest w stanie wykryć choroby genetyczne płodu a pappa, nifty czy inne są tylko do przewidywania chorób genetycznych 🤷

Zmienię temat badań na troszkę luźniejszy :)

Jakie macie plany na ostatni dzień grudnia? 🥳💃🕺
Macie do polecenia jakiś sprawdzony trunek 0%?

My idziemy na domówkę, będą tam tylko trzy parki oprócz nas - taka nasza najbliższa ekipa.

My organizujemy domówkę u siebie, ale to taka impreza „koszykowa”, każdy coś przyniesie jakaś przekąskę :)
Ja mam w planie kupić Piccolo i każdy pewnie ze mną się napije symbolicznie o północy 😁 chcieli mi kupić jakieś wino czy coś 0% ale wątpię, że będzie mi to smakowało. 😩 Więc będę piła coś co reszta zmiesza z whisky czy wódką - czyli sama colę albo sprite czy sok. A może i herbata z cytryna wleci kto wie w taka okoliczność 😅

A dziewczyny jeszcze zapomniałam napisać... Pobrali mi krew na pappa no bo wiadomo na NFZ je wykonują razem z usg ale lekarz cały czas podkreślił że to tylko przewidywalność a nie wykrywalność chorób... Mówił że robią też badania wolnego DNA płodu i pytałam czy poleca bo myślałam o tym to wytłumaczył mi również ze jedynie amniopunkcja jest w stanie wykryć choroby genetyczne płodu a pappa, nifty czy inne są tylko do przewidywania chorób genetycznych 🤷
Super, cieszę się, że wizyta się udała i z dzidziusiem jest wszystko dobrze ❤️
Czekamy na resztę dobrych wieści ❤️

Co do Sylwestra, my w domu zostajemy przez te nasze przeziębienia 😎 I też raczej piccolo wjedzie ❤️

Hej. Chciałabym dołączyć do Was kochane przyszłe mamusie 🙂 termin mam na 25.07 kolejna wizyta 2.01 dopiero znalazłam forum, ale czytają poprzednie strony trochę Nas w ten dzień wizytuje. Troszkę o mnie mam 32l w domu 15 latek i 7 latka. Dzisiaj pierwszy dzień bez mdłości jakoś tak mi dziwnie😉 pozdrawiam Was serdecznie

My organizujemy domówkę u siebie, ale to taka impreza „koszykowa”, każdy coś przyniesie jakaś przekąskę :)
Ja mam w planie kupić Piccolo i każdy pewnie ze mną się napije symbolicznie o północy 😁 chcieli mi kupić jakieś wino czy coś 0% ale wątpię, że będzie mi to smakowało. 😩 Więc będę piła coś co reszta zmiesza z whisky czy wódką - czyli sama colę albo sprite czy sok. A może i herbata z cytryna wleci kto wie w taka okoliczność 😅
Piccolo według mnie jest i tak najlepsze 😋 jeszcze w Carrefourze widziałam ciekawe rózne smaki, dzisiaj pójdę jakieś kupić 😁

Cześć dziewczyny. Melduje się tylko. Od świąt walczymy z chorubskuem. Ja jeszcze jako tako , ale syn gorączka pod 40 stopni więc razem chodzimy zmęczeni bo w nocy czuwam czy wszystko dobrze. Po antybiotyku już lepiej więc byle było już tylko lepiej. Jak się wszystko unormuje to wrócę i postaram się wszystko nadrobić. Wiem że zaczął się etap prenatalnych więc trzymam mocno kciuki za wszystkie usg żeby nas uspokoiły 🤗❤️💪❤️

Hej. Chciałabym dołączyć do Was kochane przyszłe mamusie 🙂 termin mam na 25.07 kolejna wizyta 2.01 dopiero znalazłam forum, ale czytają poprzednie strony trochę Nas w ten dzień wizytuje. Troszkę o mnie mam 32l w domu 15 latek i 7 latka. Dzisiaj pierwszy dzień bez mdłości jakoś tak mi dziwnie😉 pozdrawiam Was serdecznie

Witamy ✨
Który jesteś tydzień?
Super i zazdroszczę, że mdłości Ci ustąpiły 🍀

reklama
Mnie mega męczy katar. Jakieś sprawdzone sposoby? Na taki cieknący, na szczęście nie zatokowy

Ja rano jak się budzę to zanim wstanę czuje jak mi ścieka z zatok jakby do gardła 😩 może na to ktoś ma jakiś sposób ? Poza tym nic mi nie jest, ani gorączki nie mam, ani jakiegoś zielonego kataru, kaszlu nic. Nie jestem przeziębiona. Ale zastanawiam się czy u mnie to nie problem z tym ze mam stwierdzone przewlekłe zapalenie zatok… Kiedyś nawet dostałam skierowanie do szpitala na operacje zatok, ale inny laryngolog stwierdził, ze nie widzi takiej potrzeby, ale wyszło ze jakieś tam zmiany są tan zgrubienia w zatokach. 🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️

Do góry