reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Hej dziewczyny, mnie nie dosc ze wróciła temperatura to i po wizycie powróciły wymioty. Jest masakra :( ale najważniejsze że dziecko całe i zdrowe :)
Mnie też coś dziisaj zaczęło łapać, bez gorączki tfu tfu ale gardło boli 😢 narazie herbatka z miodem i imbirem ale mam nadzieję że mężowi uda się kupić mi jeszcze teraz gdzieś grejpfruta i spróbuję zrobić ten magiczny napój który jedna z was tu podrzuciła... Oby pomogło...

My już od kilku dni jesteśmy u teściowej 😁
Mąż wczoraj postanowił że chciałby podzielić się nowiną z mamą w tajemnicy przed resztą. Ucieszyła się i przyjęła to na spokojnie 😊 w końcu zostanie babcią po raz pierwszy 😁
I w sumie cieszę z tego że wie dlatego że nie wpycha mi jedzenia na które nie mam ochoty.. i dzisiaj zaraz rano wybiegłam do ubikacji z mdłościami a wtedy domyśliłby się na 100% - sama to przyznała 🤣

My już od kilku dni jesteśmy u teściowej 😁
Mąż wczoraj postanowił że chciałby podzielić się nowiną z mamą w tajemnicy przed resztą. Ucieszyła się i przyjęła to na spokojnie 😊 w końcu zostanie babcią po raz pierwszy 😁
I w sumie cieszę z tego że wie dlatego że nie wpycha mi jedzenia na które nie mam ochoty.. i dzisiaj zaraz rano wybiegłam do ubikacji z mdłościami a wtedy domyśliłby się na 100% - sama to przyznała 🤣
Super macie❤️W pierwszej ciąży 13 lat temu tez czekałam do 3 miesiąca i pamietam usg 23.12 i nowina na wigilie radość była a teraz już po testach każdy się dowiedział, widać mój organizm lubi być w ciąży

Miło Cię "widzieć" :D
Jeszcze wywołam @Ewi12 i @Emka_27. Jak się czujecie?
Gratulacje udanej wizyty ;)
hejka!
Ja ledwo żyje ostatnio… wymiotuje i rano i wieczorem 🤢 dodatkowo wszystko mi śmierdzi! Za dwa tyg
prenatalne i wtedy zacznę się może cieszyć ta ciąża 🙈 mam nadzieje, ze tez wrócę do
Żywych bo póki co to mi bokiem wychodzi ta ciąża 🙉🙈

Ja dziś po szybkim nieplanowanym usg :) bo byłam po l4 bo wymioty mnie spowrotem rano męczą. Miałam szybkie usg przez brzuch, dziś 11+2 wszystko dobrze dzidzia ma już prawie 6 cm
A w czwartek prenatalne

Załączniki

• received_602193294840572.jpeg
    received_602193294840572.jpeg
    299,2 KB · Wyświetleń: 72
  • 20221223_204449.jpg
    20221223_204449.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 72
A u mnie do bani ,niedawno wróciłam od nocnego weterynarza,nasz królik tak brykał że prawdopodobnie spadła z kanapy .Byliśmy w pokoju obok i nagle było słychać miotanie się na panelach pazurkami .Królis leżała z bezwładnymi tylnym łapkami i nie mogła wstać na cito weterynarz .Niestety nocna opieka to zwykle psio-koci weterynarze bez badań typu RTG lekarz stwierdził że może być stłuczony kręgosłup,wypadniety dysk lub nawet przerwany rdzeń ...jestem w rozsypce tymbardziej że przed nami święta i ciężko o profesjonalna pomoc od zajęczaków . Na razie dostała tylko silne leki przeciwzapalne i przeciwbólowe.Jutro postaram się dostać gdzieś do weterynarza na dalszą diagnostykę a tymczasem do rana pobudka co 3 h na dokarmianie i pojenie bo na ta chwile samodzielnie nie chce jeść .Przepraszam ,że piszę tutaj ale musiałam się wygadać ,jest z nami 6 lat i to kochany członek rodziny .

Super macie❤️W pierwszej ciąży 13 lat temu tez czekałam do 3 miesiąca i pamietam usg 23.12 i nowina na wigilie radość była a teraz już po testach każdy się dowiedział, widać mój organizm lubi być w ciąży

Świetnie 😊 ile już masz dzieci?
też myślałam żeby powiedzieć całej rodzinie w wigilię ale z racji że to pierwsza dzidzia to trochę się martwimy

reklama
Cześć dziewczyny. Długo się nie odzywałam bo stres mnie zjadał. Nie wiem czy pamiętacie moja historie z pojawiającym się i znikającym zarodkiem przez różne usg. No to wytrwałam do wczorajszej wizyty u mojego poprzedniego lekarza i to była bardzo dobra decyzja że do niego wróciłam. No to dzidzia jest ma się dobrze. Serduszko pięknie bije i ma prawie 2 cm. Wreszcie mogę odetchnąć

Do góry