reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Gratuluje Dziewczyny wizyt i pięknych Bejbików ❤️❤️ Ja to zauważyłam, ze wizyta u lekarza uspokaja mnie na jakiś tydzień…. Po tygodniu już zaczynam się zastanawiać czy wszystko jest ok 🤷‍♀️ I tak teraz muszę czekać do środy, i już się oglądam czy coś mi rośnie brzuch albo czy pojawia się kreska albo cokolwiek 😂 dramat z tym 😂

Witam w klubie 😅😅😅

reklama
Cześć, ja szybko tylko napiszę przed pakowaniem się do domu rodzinnego na Święta.
Dziś byłam na badaniach prenatalnych, do których zmieniałam w ostatnio chwili lekarza, bo z poprzedniej byłam bardzo niezadowolona. I okazuje się, że co lekarz to chyba inaczej mówi. Poprzednie lekarki mówiły, żeby raczej iść już nawet w 13 tygodniu, zaś ten powiedział, że 12+5 to już jest więcej niż 12 tydzień, a najlepiej widać właśnie w 12 tygodniu.
W każdym razie próbował przez brzuch, ale dziecko nie ułożyło się najlepiej, także miałam także dopochwowo. Wyniki wszystkie są dobre. Miałam testy pappa i ponoć po badaniach ultrasonograficznych ryzyko chorób jeszcze bardziej zmamlało. Widziałam jak się dziecko rusza, jego kręgi, serduszko... Puścił też doktor, żeby posłuchać.
Pytałam także o płeć. Powiedział, że to za wcześnie jeszcze, żeby powiedzieć, ale na 90% to będzie chłopiec. Nie wiem, czy może sprzęt nie jest jakiś starszy, bo wiem, że niektórzy lekarze już podają płeć przy okazji tych badań, ale muszę powiedzieć, że po ostatnich przejściach z innymi lekarzami nie mam ochoty szukać nigdzie innego.
Termin porodu powiedział, że wyznacza się między 8, a 9 tygodniem z USG, albo z miesiączki. Później ponoć już się tego nie zmienia 🤷‍♀️? Słyszałyście o tym?
Generalnie mnie uspokoił, bo przed Świętami bardzo się martwiłam czy wszystko w porządku, a w Święta będziemy już informować rodzinę.
Życzę Wam wszystkich udanych badań ;).
super, że wszystko dobrze ❤️
Ja zawsze słyszałam, że termin powinien być wyznaczany do badań prenatalnych.
Co do płci to wielu lekarzy nie chce mówić na tak wczesnym etapie, bo łatwo pomylić 😊

reklama
Ja w pierwszej ciąży miałam prenatalne w 13 tyg i usłyszałam, że na 80% dziewczynka. Sprawdziło się. Moja prowadząca mówiła, że termin porodu najwiarygodnieszy jest z pierwszego USG. 😉
o to ja słyszałam, że na pierwszych usg jest najłatwiej o pomyłkę 🫣 ale fakt, że lekarzowi te dwa dni w jedną czy drugą nie robi różnicy. To my się na tym tak bardzo skupiamy

Do góry