reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

U mnie jest bardzo delikatnie zaokrąglony pod pępkiem, ale najbardziej wieczorami. Rano jak wstaje i patrzę bokiem do lustra to mooooooże delikatnie :)
Bardziej meczy mnie dalej średni apetyt i odruch wymiotny z rana co dwa dni, czasem codziennie, zaraz po wstaniu. Chociaż dwa dni temu po południu wymiotowałam. A mało jem. Waga już -5 kg. Głównie jem na śniadanie płatki z mlekiem, w ciągu dnia kiwi,pomarańcze,jabłko, mandarynki, orzechy, MIx sałat z pomidorkami koktajlowymi, słone paluszki, kisielki, placuszki z jabłkami,
ostatnio miałam tez mega ochotę na kabanosy, na raz zjadłam ostatnio cała paczkę 🙈

Powiedzcie co Wy jecie ? Może się zainspiruje jakimś Waszym przysmakiem bo mój jadłospis jest słaby, ale na więcej nie mogę za bardzo patrzec 🤢
U mnie też rano maleje a wieczorem bombka 🙈😅 zazwyczaj tak jest bo jelita tez są przepełnionego, ale spodnie juz zapinam lekko na gumkę bo na guzik mnie cisną. Jeśli chodzi o jedzenie ja przed ciążą dużo ćwiczyłam siłowo i miałam 4 -3 posilki. Teraz staram się to samo jeść ale mam smaki.. jak nie mam akow to jem przeważnie pieczone ziemniaki z kurczakiem, kasze , makaron , do tego łosoś pieczony, sałatka , tortille z kurczakiem , kanapki z jajkiem lub bialym serem i wedlina to moje główne źródła 😅 :) ale zdarza się że zjem parówki i teraz często z indyka, pierogi,wczoraj musiałam zjeść sajgonki ! Słodycze tez podjadam małych ilościach

reklama
Hej 😊 !

Którą z Was cycki przestały tak mocno bolec, jakby się uspokoiły a na wizycie wyszło później, że wszystko oki ? Bo mnie już nie bolą tak jak na początku. W dodatku miałam straszny sen i obudziłam się jakaś taka poschizowana…

@AgaM95 trzymam kciuki 🤞🤞🤞
U mnie już piersi mniej bolą a wczoraj na USG wszystko ok
Daj znać po wizycie jak tam bobo .U mnie też wszystkie objawy ustały i zaczynam schizować ,wizytę mam dopiero 29.12 - prenatalne i do tego czasu chyba osiwieje .Zastanawiam się nad zakupem detektora tętna być może on w takich sytuacjach by mnie uspokoił.
Ja dziś właśnie pakowałam pod choinkę sobie i nie byłabym sobą gdybym nie wypróbowała 🤦 przez 20min nie znalazłam tętna dziecka 😭 nie wiem może nie umiem tego zrobić albo za dużo tłuszczyku u mnie albo za słaby detektor nie wiem... Ale zamiast być spokojniejszą po wczorajszej wizycie teraz schizuje 😢
Też myślę o zakupie detektora, ale to dopiero w styczniu po prenatalnych. Muszę się rozejrzec, który jest wart uwagi ;)

Dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wizytach!! 🍀🍀🍀

A jak Wasze brzuszki?
Ja z jednej strony się cieszę, a z drugiej jestem przerażona, bo z początkiem 10 tyg mój brzuch stał się widoczny. Nie wiem czy to normalne? Nie mam zaparć, wypróżniam się już regularnie. Brzuch widać nawet rano... 😉
U mnie brzuch też większy 🙈 i przytyłam już 3kg 😱

Co do jedzenia nim dowiedziałam się o ciąży miałam straszną ochotę na chińczyka (ryż z kurczakiem i warzywami 🙈) później odrzuciło mnie od nabiału i słodyczy (których ogólnie jadłam mało) a ciągnęło mnie do wszystkiego co pikantne 🙊 teraz jem raczej wszystko ale jestem w szoku jak ciągnie mnie do słodyczy 😱 wcześniej po nich od razu mnie mdliło a teraz mdli mnie tylko jak jestem bardzo głodna albo w nocy 😅

U mnie już piersi mniej bolą a wczoraj na USG wszystko ok

Ja dziś właśnie pakowałam pod choinkę sobie i nie byłabym sobą gdybym nie wypróbowała 🤦 przez 20min nie znalazłam tętna dziecka 😭 nie wiem może nie umiem tego zrobić albo za dużo tłuszczyku u mnie albo za słaby detektor nie wiem... Ale zamiast być spokojniejszą po wczorajszej wizycie teraz schizuje 😢

U mnie brzuch też większy 🙈 i przytyłam już 3kg 😱

Może już teraz nie sprawdzaj bo po co się zamartwiać - ale, pamiętaj że dziecko może być naprawdę nisko, u mnie z reguły wykrywa nad spojeniem łonowym zaraz. Może za wysoko szukałaś? Dwa, możliwe że dziecko jest z tyłu to na tak wczesnym etapie ciężko znaleźć. Pamiętaj że na tym etapie nie znalezienie serca detektorem nie znaczy nic, nie ma co się na tym skupiać. Znajdzie się to fajnie, nie to trudno 😘 będzie dobrze ❤️❤️❤️ p.s. tak mówię a sama schizuje 🙈

Może już teraz nie sprawdzaj bo po co się zamartwiać - ale, pamiętaj że dziecko może być naprawdę nisko, u mnie z reguły wykrywa nad spojeniem łonowym zaraz. Może za wysoko szukałaś? Dwa, możliwe że dziecko jest z tyłu to na tak wczesnym etapie ciężko znaleźć. Pamiętaj że na tym etapie nie znalezienie serca detektorem nie znaczy nic, nie ma co się na tym skupiać. Znajdzie się to fajnie, nie to trudno 😘 będzie dobrze ❤️❤️❤️ p.s. tak mówię a sama schizuje 🙈

Dobrze mówisz, na tym etapie macica jest lekko nad spojeniem łonowym.

Spakowałam już żeby mnie nie kusiło 🙈 spróbuję w święta... Teraz czytam że często ciężko znaleźć tętno gdy dziecko jest ruchliwe a wczoraj takie fikołki robiło że nawet Pani dr ciężko było zmierzyć 🙈 szukałam nisko i raz jak wstałam i na stojąco przyłożyłam to złapało mi zapis 161 ale nie było słychać a później już nie mogłam tego miejsca wyłapać 🤦 ehh więcej stresu z tym niż myślałam

A’propos macicy. Możecie wyczuć swoją palcami? Ja tak. Jest takie guzkowate twardsze coś :)
Tak ja też czuję takie stwardnienie troszkę nad blizną po cc... pani dr wczoraj mówiła że łożysko mam na przedniej ściance... A wiecie że miałam wczoraj takie wrażenie że czuje jak bobo tam wariuje... Pani dr ruszała głowica żeby się odwróciło i na ekranie było widać fikołka a ja miałam wrażenie że to czuję 🙈 wiem że to prawdopodobnie podświadomość ale fajne uczucie 🤣

reklama
Do góry