reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Hej Kochane,
Ja tez dzisiaj po wizycie. Ten mały stworek ma już główkę, rączki , nóżki i paluszki😍😍. To moje pierwsze dzieciątko, więc ten obraz całkowicie mnie wzruszył 🥲😍
20221213_190209.jpg
. Zapisałam się dzisiaj na prenatalne, ale termin do mojego lekarza wypada mi na 13 + 2. Czy myślicie, że to ok czy za późno ? Miała któraś z Was badania w 13 tyg ?
Spróbuję też załączyć zdjęcie naszego małego ludka. Dzisiaj pięknie nam machał rączkami i nóżkami. Niesamowite przeżycie ! 😍🥰😍❤️❤️

Dziewczyny czytam tu że macie już kilka badań za sobą a ja ciągle tylko jedną wizytę i jedne badania z krwi i moczu i nawet nie wiem czy są dobre wyniki bo żaden lekarz ich jeszcze nie widział 😡😡😡😡😡

Nie do końca wszystkie 😁
Mieszkam w Anglii, w piątek minie mi 9 tydzień i do tej pory nie miałam żadnych badań przeprowadzonych - oprócz USG w szpitalu w 5 tygodniu z powodu ostrych bóli brzucha - wtedy pierwszy raz i ostatni zobaczyłam zarodek 😁
Jutro mam wizytę z położna - tak tutaj tylko z nią się spotykam, nie mam wizyt z ginekologiem.
Prawdopodobnie ustali mi termin badań prenatalnych, zrobi badania krwi i moczu

Jak tak czytam wasze wpisy to aż mnie ściska z zazdrości że macie możliwość tak często oglądać swoje maluchy jak wam rosną 😁😁

Mam nadzieję że wszystko u mnie przebiega prawidłowo, miewam czarne scenariusze ale w tym momencie nic nie jestem w stanie zrobic.
Z jednej strony spoko bo nie zadręczam się za bardzo a z drugiej chciałabym mieć już jakieś badania za sobą.

Według kalkulatora i USG w 5 tygodniu termin mam na 21.lipca

Hej Kochane,
Ja tez dzisiaj po wizycie. Ten mały stworek ma już główkę, rączki , nóżki i paluszki😍😍. To moje pierwsze dzieciątko, więc ten obraz całkowicie mnie wzruszył 🥲😍Zobacz załącznik 1474393. Zapisałam się dzisiaj na prenatalne, ale termin do mojego lekarza wypada mi na 13 + 2. Czy myślicie, że to ok czy za późno ? Miała któraś z Was badania w 13 tyg ?
Spróbuję też załączyć zdjęcie naszego małego ludka. Dzisiaj pięknie nam machał rączkami i nóżkami. Niesamowite przeżycie ! 😍🥰😍❤️❤️
Jakie cudowności! 😍 piękny widok ☺
Ja na prenatalnych będę w 13+1 🙂

Hej Kochane,
Ja tez dzisiaj po wizycie. Ten mały stworek ma już główkę, rączki , nóżki i paluszki😍😍. To moje pierwsze dzieciątko, więc ten obraz całkowicie mnie wzruszył 🥲😍Zobacz załącznik 1474393. Zapisałam się dzisiaj na prenatalne, ale termin do mojego lekarza wypada mi na 13 + 2. Czy myślicie, że to ok czy za późno ? Miała któraś z Was badania w 13 tyg ?
Który to tydzień?❤️❤️❤️❤️

Nie do końca wszystkie 😁
Mieszkam w Anglii, w piątek minie mi 9 tydzień i do tej pory nie miałam żadnych badań przeprowadzonych - oprócz USG w szpitalu w 5 tygodniu z powodu ostrych bóli brzucha - wtedy pierwszy raz i ostatni zobaczyłam zarodek 😁
Jutro mam wizytę z położna - tak tutaj tylko z nią się spotykam, nie mam wizyt z ginekologiem.
Prawdopodobnie ustali mi termin badań prenatalnych, zrobi badania krwi i moczu

Jak tak czytam wasze wpisy to aż mnie ściska z zazdrości że macie możliwość tak często oglądać swoje maluchy jak wam rosną 😁😁

Mam nadzieję że wszystko u mnie przebiega prawidłowo, miewam czarne scenariusze ale w tym momencie nic nie jestem w stanie zrobic.
Z jednej strony spoko bo nie zadręczam się za bardzo a z drugiej chciałabym mieć już jakieś badania za sobą.

Według kalkulatora i USG w 5 tygodniu termin mam na 21.lipca
ja poprzednia ciaze prowadzilam w Irlandii :) wiec pewnie podobnie to wygląda...ja z racji na poronienia poszukałam polskiego ginekologa i chodziłam do niego prywatnie

Hej Kochane,
badanie trzeba wykonać do 13+6 także łapiesz się w widełki. Poprzednio też miałam robione jakoś 13+… 😊

Dziewczyny mam kłucia i troszkę lekko różowy śluz a w sumie prawie śluzu brak, miał ktoś, w poprzedniej ciąży nie pamietam bo to dawno było
Może masz niedobór progesteronu? Bierzesz coś? Albo może jakiś krwiaczek się zrobił, albo nadżerka? 🤔 Kiedy wizytujesz? Kontaktowałaś się ze swoim lekarzem?

reklama
ja poprzednia ciaze prowadzilam w Irlandii :) wiec pewnie podobnie to wygląda...ja z racji na poronienia poszukałam polskiego ginekologa i chodziłam do niego prywatnie
Słyszałam że w Irlandii jest bardzo podobnie 😅 inne podejście tutaj mają do ciąży
Myślałam o polskim ginekologu ale niestety nie znalazłam nikogo z dobrymi opiniami, a te typowo polskie kliniki strasznie tutaj na kasę naciągają niestety..
Lecę do Polski za tydzień, być może tam się umowie na kontrolną wizytę
Z drugiej strony martwię się że coś wyjdzie nie tak, chyba wolałabym nie wiedzieć przed świętami z rodziną..

Do góry