reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Ja staram się nie myśleć w czarnych barwach, zakładam że bobas to czuje. Ale ogólnie samopoczucie w ciąży mam srednie. Czuje się bardzo samotna :( mąż od 7 do 17-18 w pracy, siedze sama bo na L4 to nawet z ludźmi z pracy nie pogadam. Mamy z przyjaciółką urodziny w ten sam dzień, co roku spędzalysmy je razem a w tym urządziła imprezę, na która mnie nie zaprosiła pierwszy raz tłumacząc - że przecież jestem w ciąży...

Ja staram się nie myśleć w czarnych barwach, zakładam że bobas to czuje. Ale ogólnie samopoczucie w ciąży mam srednie. Czuje się bardzo samotna :( mąż od 7 do 17-18 w pracy, siedze sama bo na L4 to nawet z ludźmi z pracy nie pogadam. Mamy z przyjaciółką urodziny w ten sam dzień, co roku spędzalysmy je razem a w tym urządziła imprezę, na która mnie nie zaprosiła pierwszy raz tłumacząc - że przecież jestem w ciąży...

Przykro trochę, uważam, ze mogła chociaż zapytać. Jeśli byś się dobrze czuła pewnie byś poszła, lrzeciez jaki problem być na imprezie urodzinowej i pic sok/herbatę/wodę ? Ale być i uczestniczyć w niej. Ewentualnie szybciej się zwinąć do domu. Mysle, ze żaden. 🥲

Przykro trochę, uważam, ze mogła chociaż zapytać. Jeśli byś się dobrze czuła pewnie byś poszła, lrzeciez jaki problem być na imprezie urodzinowej i pic sok/herbatę/wodę ? Ale być i uczestniczyć w niej. Ewentualnie szybciej się zwinąć do domu. Mysle, ze żaden. 🥲
a zauważyłam po sobie, ze przez hormony częściej j bardziej sie złoszczę, smuce itp wszystko z jakaś większa mocą.

Słabe zachowanie przyjaciółmi 😤 możliwe że bije od niej zazdrość? 🤔 Bo ciężko mi wytłumaczyć takie zachowanie 🤦
Ja też się kiepsko czuję ale przez brak energii i nudności 🙈 serio zawsze byłam pełna wigoru i posprzątanie to nie był problem a teraz odkurzanie jest dla mnie męką 😭

Słabe zachowanie przyjaciółmi 😤 możliwe że bije od niej zazdrość? 🤔 Bo ciężko mi wytłumaczyć takie zachowanie 🤦
Ja też się kiepsko czuję ale przez brak energii i nudności 🙈 serio zawsze byłam pełna wigoru i posprzątanie to nie był problem a teraz odkurzanie jest dla mnie męką 😭

Ja ostatnio zmywałam na raty 😂😂😂
A wczoraj chciało mi sie placków, to usmażyłem 4 cieniutkie tyle co sama zjem, resztę ciasta zostawiłam w misce bo już mi sie nie chciało tam stać i smażyć w tamtej chwili 🙈🙈🙈

Słaba przyjaciółka w takim wypadku muszę powiedzieć... Tym bardziej się nie dziwię, że masz średnie samopoczucie. Pewnie nie przemyślała sobie tego za dobrze.
W każdym razie skoro to też Twoje urodziny to wszystkiego najlepszego? 😅

I mogę się pochwalić, że dziś byłam na wizycie. Udało mi się zapisać, bo ktoś odwołał. W końcu usłyszałam bicie serduszka, a nie tylko info, że bije 😉. I jak się już ruszało😮!
Martwiłam się wynikami TSH, ale podobno są normalne w ciąży...
I mam założoną kartę ciąży, choć pani zdziwiła się, że jeszcze nie mam.
I tak Was zapytam: macie już wszystkie prowadzącego ciążę lekarza? Bo ja wciąż nie mam i powoli już się martwię, że tak mi to idzie nie za dobrze... 🙄 Dzisiaj byłam u nowej lekarki, ale bardzo mi się nie spodobała. I żałuję, że idę do niej na prenatalne.

reklama
Dziewczyny mam kłucia i troszkę lekko różowy śluz a w sumie prawie śluzu brak, miał ktoś, w poprzedniej ciąży nie pamietam bo to dawno było

Do góry