reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

A ja mam bardzo miłe wspomnienia co do opieki i jedzenia w szpitalu w którym rodziłam. Miałam cukrzycę ciazowa I dostawałam przed porodem 6 posiłków dziennie i to bardzo smacznych i świeżych. Po cc czułam się świetnie zaopiekowana i o córkę też wszystkie położne zawsze zapytały albo pomogły. Rodziłam w maju w Poznaniu na ul Polnej i szczerze polecam
Ja ze swojej strony polecam sprawdzić, czy szpital, który wybieracie przystąpił do programu "Dieta mamy" czy jakoś tak. Ja w takim rodziłam i wyżywienie było niezłe, zresztą leżałam tam jeszcze przy paru innych okazjach i nie narzekam :-) Tak że na szczęście nie w każdym państwowym jest tragedia.

reklama
Hej, jestem po wizycie! Wszystko dobrze! 🙂 Fasolka ma prawie 3 cm, lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń. Dostałam skierowanie na prenatalne z racji tego że w przyszłym roku rocznikowi będę miała 35 lat. Kolejna wizyta jeszcze za dwa tygodnie, bo jak doktor stwierdził - żeby Pani ze strachu nie umarła w Święta. No i miał pełna rację 😃 Święta będą spokojniejsze jak będę świeżo po USG. Kciuki za Wasze wizyty w tym tygodniu! 🙂

Hej, jestem po wizycie! Wszystko dobrze! 🙂 Fasolka ma prawie 3 cm, lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń. Dostałam skierowanie na prenatalne z racji tego że w przyszłym roku rocznikowi będę miała 35 lat. Kolejna wizyta jeszcze za dwa tygodnie, bo jak doktor stwierdził - żeby Pani ze strachu nie umarła w Święta. No i miał pełna rację 😃 Święta będą spokojniejsze jak będę świeżo po USG. Kciuki za Wasze wizyty w tym tygodniu! 🙂
Świetna informacja :) . Oby więcej i same takie pozytywne u wszystkich ❤️🧡💛

O ja też mam wizytę przed świętami 22.12 i bardzo się z tego cieszę że tak to wypadło 🙈

Super wieści 😍 obym ja za chwilę też takie otrzymała 🙈 trzymajcie kciuki

A robiłaś sobie teraz grupę krwi? Tam też jest wynik mówiący o przeciwciałach, czyli czy występuje konflikt. Podobno to też się bada w kolejnych trymestrach.
Dzisiaj zrobilam ale wynik jest jakiś tajny tak jak HIV i trzeba odebrać osobiście a mam 30 km wiec dopiero 15.12 odbiorę jak będę tam

Czerniak i co dalej ? Ta zmiana była mała że nietrzeba nic z tym robić czy jak ?
Wycięłam pieprzyk u chirurga Mała ranka 2 małe szwy jak wyszło ze to czerniak to następna wizyta u onkologa obejrzał i umówił na zabieg wycinaja z marginesem chyba 0,5cm taki stozek wycięli i to dalej na badania . U mnie w tym wycinku nie było już komórek rakowych i tylko kontrole w poradni muszę mieć . Ja miałam szybko wykryty bo to n udzie było i zmienił się w ciągu roku z brązowego pieprzyka w czarna kropkę jak od markera

Czytam te historie o porodach i aż mi przykro, że takie sytuacje maja miejsce i trochę sie boję przez to, bo nigdy jeszcze nie rodziłam.
Co prawda najbliżej mam do Wejherowskiego szpitala, który niby słynie z dobrej opieki, ludzie z dalszych miejscowości wybierali ten szputal... Siostra tam urodziła troje dzieci i nie powiedziała złego słowa. I mam nadzieję że faktycznie tak jest.
Tez będę tam się wybierać nie słyszałam złych opini, nawet jedzenie dobre

reklama
Ja odebralam juz wyniki czekam tylko za gr krwi I przeciwciala..
Toxo nadal nie przechodzilam i oby sie tak utrzymalo do konca ciazy ;)
Cytomegalia wiadomo , ale jestem w szoku rozyczka - wyszly mi przeciwciala Igg 35.55
Igm - ujemne , nie bylam chora nigdy ma rozyczke a to raczej bezobjawowo sie nie przechodzi...teraz sie zastanawiam czy bylam szczepiona ..

Do góry