reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2023

Co do szpitali to faktycznie zależy na kogo się trafi. Parę lat temu byłam w trakcie poronienia i chciałam przejść to wszystko w domu. Niestety miałam bardzo silne skurcze a brzuch mnie tak napitalał że stwierdziłam że nie wytrzymam i pojechałam do szpitala. Potraktowali mnie przedmiotowo jak piąte koło u wozu. Położna darła na mnie ryja a ja płakałam z bólu i przerażenia. Odzywki typowo bezosobowe czego wręcz nienawidzę - przyjdzie tu, położy się tu itp. Żadnego wsparcia psychologicznego i kompletny brak empatii. Powiedziałam sobie że nigdy więc moja noga tam nie postanie. Jednak los bywa przewrotny. W tamtym roku jak byłam w ciąży z córką poszlam na wizycie kontrolna do ginekologa okazało się że serduszko małej nie bije. Lekarz wezwał karetkę i ku mojemu przerażeniu zawieźli mnie do tego nieszczesnego szpitala bo był najbliżej. Tym razem opieka była super złego słowa nie mogę powiedzieć. Położyli mnie w sali jednoosobowej. Położna do rany przyłóż bardzo mi pomogła przy porodzie. Była pełna empatii i ciepła, wspierała mnie dobrym słowem a nawet masowała mi plecy 🥰 kobieta aniol, także byłam w niemałym szoku. W tym szpitalu pracuje mój obecny lekarz prowadzący 🤣 ot taki przypadek coś mnie tam ciągle ciągnie 🤣

reklama
Wycięłam pieprzyk u chirurga Mała ranka 2 małe szwy jak wyszło ze to czerniak to następna wizyta u onkologa obejrzał i umówił na zabieg wycinaja z marginesem chyba 0,5cm taki stozek wycięli i to dalej na badania . U mnie w tym wycinku nie było już komórek rakowych i tylko kontrole w poradni muszę mieć . Ja miałam szybko wykryty bo to n udzie było i zmienił się w ciągu roku z brązowego pieprzyka w czarna kropkę jak od markera
No to jedni szczęście że w czas

Hej mam pytanie za 200ptk. Ktoś się zna i może mi powiedzieć więcej o wynikach tarczycy????

No więc jakiś tydzień temu robiłam wyniki do karty ciąży , wyszła mi tarczyca 0.01 miałam konsultacje z endokrynologiem i kazała mi powtórzyć wraz z ft3 i ft4 .... I takie mam wyniki TSH 0.04 , ft3 5,10 , ft4 1.58 ....

Przyszły mi dzisiaj wyniki cytologii - i wyszedł ogólnie obraz prawidłowy, ale jakość rozmazu niezbyt czytelna, z powodu licznych komórek zapalnych. Obraz cytologiczny w granicach normy, nie stwierdza się srodnablonkowej neoplazji ani raka.

Trochę mnie zmartwiły te komórki zapalne, w dodatku liczne 😌 Czy któras z Was tak może miała?

Przyszły mi dzisiaj wyniki cytologii - i wyszedł ogólnie obraz prawidłowy, ale jakość rozmazu niezbyt czytelna, z powodu licznych komórek zapalnych. Obraz cytologiczny w granicach normy, nie stwierdza się srodnablonkowej neoplazji ani raka.

Trochę mnie zmartwiły te komórki zapalne, w dodatku liczne 😌 Czy któras z Was tak może miała?
Ale wynik NILM - czyli z tego co czytałam najbezpieczniejszy jaki może byc jeśli chodzi o cytologię.

Dziewczyny pisalyscie o grupie krwi... Ja mam rh- a mąż rh+... W pierwszej ciąży miałam podany zastrzyk dopiero przy porodzie bo wtedy nie były refundowane... W drugiej ciąży podano mi po 30tyg ciąży i niewiele później doszło do zatrzymania serca... Wiem że to mogło nie mieć żadnego wpływu ale jednak gdzieś obawa jest... Dziś mówiłam Pani dr o tym konflikcie i ona powiedziała żeby na razie się niczym nie stresować
Mi tez powiedziała ze mam wg o tym teraz nie myśleć ja mam 0- ojciec 0+

Co oznaczają te wynik

Załączniki

• 71C5426A-3B6D-406F-AFDD-0ACF72A6DBA3.png
    71C5426A-3B6D-406F-AFDD-0ACF72A6DBA3.png
    42,1 KB · Wyświetleń: 69
Ni gorze

j jakby był np na plecach ale inne niewidoczne dl mnie miejsce ale lepiej isc jak nas coś niepokoi i sprawdzić niż później mieć więcej problemów
A duże to było znamie ? Moje ma około 1,5 milimetra im dłużej o tym myślę tym bardziej sie denerwuje. Ja to teraz wszędzie się oglondam

reklama
Do góry