reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Tak biorę letrox 50 , 24 pazdziernika bylam u endo po raz pierwszy w zyciu z wynikiem tsh 4.8, po 6 tyg mialam powtorzyc wyniki i wlasnie dzis je robilam i wynik 4.2 , troszke spadlo alr mimo wszytsko dużo za wysoki wynik :(
Ja jak byłam u endokrynologa to zlecił badanie TSH razem z ft4. Podobno jak TSH jest podwyższone a Ft4 w normie to nie jest tak źle. Miałam wtedy TSH 2.2. Wiem że ta wypowiedź mało medyczna 🙈 ale podobnie wyczytałam na necie, może porusz taki temat z endokrynologiem na wizycie.

reklama
Ja jak byłam u endokrynologa to zlecił badanie TSH razem z ft4. Podobno jak TSH jest podwyższone a Ft4 w normie to nie jest tak źle. Miałam wtedy TSH 2.2. Wiem że ta wypowiedź mało medyczna 🙈 ale podobnie wyczytałam na necie, może porusz taki temat z endokrynologiem na wizycie.
mialam robione tsh , ft 3 , ft4 i atpo

Dziewczyny a czy wybierając lekarza na prenatalne zwracacie uwagę czy ma certyfikat FMF?
Jeżeli chodzi o lekarzy na nfz w Polsce też mam złe doświadczenia. W pierwszej ciąży lekarz na nfz stwierdził że mam infekcje ( wsumie nie wiem na jakiej podstawie) i przepisał leki ktore nie piwinny być brane zwłaszcza w 1 trymestrze . A jak poszłam prywatne do lekarza to okazało się że żadnej infekcji nie ma i wszystko jest bardzo dobrze.
Biust u mnie bez zmian czyli dalej mikroskopijny 🤣 bez żyłek i ciemniejszego koloru .

Dziewczyny a czy wybierając lekarza na prenatalne zwracacie uwagę czy ma certyfikat FMF?
Jeżeli chodzi o lekarzy na nfz w Polsce też mam złe doświadczenia. W pierwszej ciąży lekarz na nfz stwierdził że mam infekcje ( wsumie nie wiem na jakiej podstawie) i przepisał leki ktore nie piwinny być brane zwłaszcza w 1 trymestrze . A jak poszłam prywatne do lekarza to okazało się że żadnej infekcji nie ma i wszystko jest bardzo dobrze.
Biust u mnie bez zmian czyli dalej mikroskopijny 🤣 bez żyłek i ciemniejszego koloru .
tak ja zwracam na to uwagę, tak samo jak szukam opinii i danych o lekarzach do których chodzę. Ja jestem trochę nie normalna w tej kwestii i bardzo nie ufam. Niestety tyle razy jakieś niedopatrzenia czy olewactwo mi zaszkodziło, że często idę do dwóch lekarzy na potwierdzenie jakiejś diagnozy.

Ja bym chciała, ale prawdę mówiąc nie znalazłam listy w której lekarze z fmf byli wymienieni, a szukałam....znacie taką? Wiem że jest bezpośrednio na tej stronce fmf, ale tam są tylko nazwiska, nie wiem gdzie przyjmują. Może ktoś zna dobrego lekarza z fmf z okolic Katowic?

reklama
Ja bym chciała, ale prawdę mówiąc nie znalazłam listy w której lekarze z fmf byli wymienieni, a szukałam....znacie taką? Wiem że jest bezpośrednio na tej stronce fmf, ale tam są tylko nazwiska, nie wiem gdzie przyjmują. Może ktoś zna dobrego lekarza z fmf z okolic Katowic?
Ja mogę polecić ale z Krakowa, Dobre usg, z tym ze z terminami tam bywa ciężko, zapisywałam sie sama jakieś 3 tyg temu i już był problem z terminem w okienku 🤷‍♀️ Ale możesz spróbować, może coś się zwolniło 🤷‍♀️

Do góry