reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja bym chciała, ale prawdę mówiąc nie znalazłam listy w której lekarze z fmf byli wymienieni, a szukałam....znacie taką? Wiem że jest bezpośrednio na tej stronce fmf, ale tam są tylko nazwiska, nie wiem gdzie przyjmują. Może ktoś zna dobrego lekarza z fmf z okolic Katowic?
Też podbijam okolice Katowic 🙏 Zerknęłam na listę i nie znam ani jednego nazwiska 😱 A idziesz prywatnie czy na nfz? Bo moja lekarka chce wypisać mi skierowanie na nfz, więc tym bardziej nie wiem, gdzie takiego dobrego lekarza szukać. 😔

edit. Takie są terminy? 😱 W którym tygodniu się zapisywalyście, bo jutro zaczynam 7 i aż się zmartwiłam, czy dostanę się tak koło 10 stycznia (też mam termin na 25 lipca 👍)

reklama
Dziewczyny a czy wybierając lekarza na prenatalne zwracacie uwagę czy ma certyfikat FMF?
Jeżeli chodzi o lekarzy na nfz w Polsce też mam złe doświadczenia. W pierwszej ciąży lekarz na nfz stwierdził że mam infekcje ( wsumie nie wiem na jakiej podstawie) i przepisał leki ktore nie piwinny być brane zwłaszcza w 1 trymestrze . A jak poszłam prywatne do lekarza to okazało się że żadnej infekcji nie ma i wszystko jest bardzo dobrze.
Biust u mnie bez zmian czyli dalej mikroskopijny 🤣 bez żyłek i ciemniejszego koloru .
Mój lekarz ma ten certyfikat i u niego też będę mieć prenatalne. Ale gdyby nie miał, to na pewno bym to brała pod uwagę przy wyborze.

Też podbijam okolice Katowic 🙏 Zerknęłam na listę i nie znam ani jednego nazwiska 😱 A idziesz prywatnie czy na nfz? Bo moja lekarka chce wypisać mi skierowanie na nfz, więc tym bardziej nie wiem, gdzie takiego dobrego lekarza szukać. 😔

edit. Takie są terminy? 😱 W którym tygodniu się zapisywalyście, bo jutro zaczynam 7 i aż się zmartwiłam, czy dostanę się tak koło 10 stycznia (też mam termin na 25 lipca 👍)
Ja też chyba będę miała skierowanie na NFZ. Na poprzedniej wizycie w 7 tc lekarz powiedział że w 9 założy mi kartę ciąży i da skierowanie. Zapytałam czy to nie za późno ale powiedział że nie, chociaż już ostatni moment. Coś wspomniał jakieś nazwisko ale nie zapamiętałam. Mam nadzieję że wie co robi nie zostanę bez badań ;) ja mogę iść NAJPÓŹNIEJ 5 stycznia. To będzie koniec 13 tygodnia. Wgl stresuję się prenetalnymi bo mam trochę tłuszczyku na brzuchu (nadwaga przed ciążą). Boję się że mi powiedzą że nic nie widać przez te fałdy 🙈

Dziękuję za odpowiedzi. Właśnie wróciłam z pracy poszłam do toalety i leci mi trochę krew...niedużo ale trochę jest...mam się martwić? 😌

Heja dziewczyny!
Co za dzień dzisiaj.. od początku czyli od 2-3 tygodni męczyły mnie mdłości takie 24/7
A dzisiaj od rana jak ręką odjął 😅 nawet śniadanie zjadłam bez problemu 😅

Czy któraś tak miała w 7-8 tygodniu? Już tak przywykłam do tego złego samopoczucia że aż się z tym źle dzisiaj czuje 😅

Ja też chyba będę miała skierowanie na NFZ. Na poprzedniej wizycie w 7 tc lekarz powiedział że w 9 założy mi kartę ciąży i da skierowanie. Zapytałam czy to nie za późno ale powiedział że nie, chociaż już ostatni moment. Coś wspomniał jakieś nazwisko ale nie zapamiętałam. Mam nadzieję że wie co robi nie zostanę bez badań ;) ja mogę iść NAJPÓŹNIEJ 5 stycznia. To będzie koniec 13 tygodnia. Wgl stresuję się prenetalnymi bo mam trochę tłuszczyku na brzuchu (nadwaga przed ciążą). Boję się że mi powiedzą że nic nie widać przez te fałdy 🙈
Ale to zapisać na prenatalne możesz się przez telefon bez wystawionego jeszcze skierowania…. I musisz to zrobić jak najszybciej, bo to jest okres świąteczne noworoczny i naprawdę jest problem z terminami, bo np. Lekarze biorą sobie urlopy między świetami a sylwestrem …

Ale to zapisać na prenatalne możesz się przez telefon bez wystawionego jeszcze skierowania…. I musisz to zrobić jak najszybciej, bo to jest okres świąteczne noworoczny i naprawdę jest problem z terminami, bo np. Lekarze biorą sobie urlopy między świetami a sylwestrem …
Kurde faktycznie... Ale ja nie wiem gdzie 🙈 w środę mam wizytę więc myślę że wtedy się umowie.

reklama
Kurde faktycznie... Ale ja nie wiem gdzie 🙈 w środę mam wizytę więc myślę że wtedy się umowie.
Jak chcesz na NFZ to sprawdzasz na tej stronie, po wpisaniu „badania prenatalne” i wybraniu odpowiedniego województwa:

A jak chcesz prywatnie to pozostaje czytanie internetu i zapytanie lekarza ;-)

Do góry