reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Ja kwas foliowy , ale mam problem z przełykaniem tabletek bo od razu ma mdłości. Mega się zmuszam. W ogóle wchodzą mi tylko plynne pokarmy , niby nie mam wielki h mdłości ale jakieś ściśnięte gardło 🙈 oprócz tego acard, dopegyt i od dzisiaj heparyna ...

Bierzecie juz jakies witaminy do kobiet w ciazy ?
Właśnie sie zastanawiam co powinnam brac , zamierzam porozmawiac o tym ze swoim ginekologiem

Kwas foliowy lykam juz od jakiegoś czasu , do tego witamine D.
Ja biorę Puerię Uno, dodatkowo suplementuję jeszcze wit. D3 (takie mam zalecenie od endokrynologa).

Współczuję przeżyć 😔 i tak bardzo rozumiem.. Ja też chciałam rodzeństwa dla mojego jedynka ale po przejściach powiedziałam sobie,że nigdy więcej... Nie planowałam tej ciąży, nie analizowałam, nie "staraliśmy się". Pomyślałam,że jak znajdę w ciążę,to nie z rozsądku 🫣 Bo głowa wciąż mówi,że to nie może się udać i po co Ci to.. Znów tyle stresu... Dziś zaliczyłam już atak paniki. Nie wiem jak sobie radzić z tym zalewającym lękiem o to będzie? Macie jakieś sposoby? Medytacja? Oddanie się pracy? Rozważacie terapię w ciąży? Ja już zastanawiam się nad opcjami,żeby to jakoś przetrwać. 🙄
Ja chodzę już rok na terapię po stracie córeczki i z perspektywy czasu muszę przyznać, że bardzo mi to pomogło. Po 4 miesiącach od straty zaszłam w ciążę (którą też straciłam) i niestety nie mogłam sobie poradzić ze swoimi sprzecznymi emocjami i chaosem w glowie. Teraz minął ponad rok i o dziwo podchodzę do tego na spokojnie chociaż wiadomo moj optymizm jest mocno umiarkowany. Nie wybiegam za daleko w przyszłość będzie co ma być. Jutro mam wizytę podejrzewam że stresik włączy się na pewno.

Bierzecie juz jakies witaminy do kobiet w ciazy ?
Właśnie sie zastanawiam co powinnam brac , zamierzam porozmawiac o tym ze swoim ginekologiem

Kwas foliowy lykam juz od jakiegoś czasu , do tego witamine D.
Ja biorę prenatal uno, pregna dha, Wit d, Wit B12, inozytol i inne leki.

Wiadomo też bym tak wolała ale niestety życie napisało swój scenariusz. Ja nie mam ziemskich dzieci a to moja 7 ciąża.
Biedna 😞 podobnie jak Ty nie mam na ziemi dzieciątek a byłam w ciąży 3 razy raz nawet urodziłam w 39 tc … - ktoś jednak napisał mi inny scenariusz niż go sobie wyobrażałam …

Lęk i strach jest przed tym co przed nami …
Jednak mocno wierzę ze wkoncu z pomocą naszych skrzydlatych dzieciatek się uda ♥️♥️♥️

reklama
Do góry