reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Ja kwas foliowy , ale mam problem z przełykaniem tabletek bo od razu ma mdłości. Mega się zmuszam. W ogóle wchodzą mi tylko plynne pokarmy , niby nie mam wielki h mdłości ale jakieś ściśnięte gardło 🙈 oprócz tego acard, dopegyt i od dzisiaj heparyna ...

Bierzecie juz jakies witaminy do kobiet w ciazy ?
Właśnie sie zastanawiam co powinnam brac , zamierzam porozmawiac o tym ze swoim ginekologiem

Kwas foliowy lykam juz od jakiegoś czasu , do tego witamine D.
Ja biorę Puerię Uno, dodatkowo suplementuję jeszcze wit. D3 (takie mam zalecenie od endokrynologa).

Współczuję przeżyć 😔 i tak bardzo rozumiem.. Ja też chciałam rodzeństwa dla mojego jedynka ale po przejściach powiedziałam sobie,że nigdy więcej... Nie planowałam tej ciąży, nie analizowałam, nie "staraliśmy się". Pomyślałam,że jak znajdę w ciążę,to nie z rozsądku 🫣 Bo głowa wciąż mówi,że to nie może się udać i po co Ci to.. Znów tyle stresu... Dziś zaliczyłam już atak paniki. Nie wiem jak sobie radzić z tym zalewającym lękiem o to będzie? Macie jakieś sposoby? Medytacja? Oddanie się pracy? Rozważacie terapię w ciąży? Ja już zastanawiam się nad opcjami,żeby to jakoś przetrwać. 🙄
Ja chodzę już rok na terapię po stracie córeczki i z perspektywy czasu muszę przyznać, że bardzo mi to pomogło. Po 4 miesiącach od straty zaszłam w ciążę (którą też straciłam) i niestety nie mogłam sobie poradzić ze swoimi sprzecznymi emocjami i chaosem w glowie. Teraz minął ponad rok i o dziwo podchodzę do tego na spokojnie chociaż wiadomo moj optymizm jest mocno umiarkowany. Nie wybiegam za daleko w przyszłość będzie co ma być. Jutro mam wizytę podejrzewam że stresik włączy się na pewno.

Bierzecie juz jakies witaminy do kobiet w ciazy ?
Właśnie sie zastanawiam co powinnam brac , zamierzam porozmawiac o tym ze swoim ginekologiem

Kwas foliowy lykam juz od jakiegoś czasu , do tego witamine D.
Ja biorę prenatal uno, pregna dha, Wit d, Wit B12, inozytol i inne leki.

Wiadomo też bym tak wolała ale niestety życie napisało swój scenariusz. Ja nie mam ziemskich dzieci a to moja 7 ciąża.
Biedna 😞 podobnie jak Ty nie mam na ziemi dzieciątek a byłam w ciąży 3 razy raz nawet urodziłam w 39 tc … - ktoś jednak napisał mi inny scenariusz niż go sobie wyobrażałam …

Lęk i strach jest przed tym co przed nami …
Jednak mocno wierzę ze wkoncu z pomocą naszych skrzydlatych dzieciatek się uda ♥️♥️♥️

reklama
Do góry