reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Dziewczyny polecam wyrobić sobie Kartę grupy krwi. Mi lekarz zlecił w 1 ciąży i teraz tylko pokazuję i tyle. Przydała się też przy innych pobytach w szpitalu, bo czasem wymagają przy przyjęciu okazania grupy krwi. Nie trzeba się ciągle kłuć i dodatkowo płacić.
Dokładnie ja też mam kartę grupy krwi i to wystarcza :-)

reklama
Czesc dziewczyny, zaczelam pisać post wczoraj i zasnelam 😀

Jestem wykonczona fizycznie i psychicznie juz przez te mdlosco które trwaja caly dzien...:( corka nie ma mamy a maz nie ma zony...tylko bym lezala i nic więcej...probowalam z tym funkcjonowac ale sie nie da :( nie wiem jak z tym już sobie radzić.. w nadziei liczę że niedługo to minie ..

6.12 mam wizytę zmienilam z 13.12 :) wiec odliczam , dzis u mnie 7t5d ...

Dziewczyny,
W 5 tc bolał mnie brzuch jak na miesiączkę, w 6 tc cały tydzień nie bolał, a od wczoraj znowu czuję takie jakby ciężar w podbrzuszu i ciągnie mnie i kłuje. Nie mam skurczy ani nie krwawie. Czy takie zanikające i wracające bóle w pierwszym trymestrze są normalne? Tak samo piersi: raz bolą że hej, raz wcale a raz delikatnie.

Dziewczyny,
W 5 tc bolał mnie brzuch jak na miesiączkę, w 6 tc cały tydzień nie bolał, a od wczoraj znowu czuję takie jakby ciężar w podbrzuszu i ciągnie mnie i kłuje. Nie mam skurczy ani nie krwawie. Czy takie zanikające i wracające bóle w pierwszym trymestrze są normalne? Tak samo piersi: raz bolą że hej, raz wcale a raz delikatnie.
Mam tak samo 😉 co do boli w podbrzuszu to ponoć to jest normalne . Macica się powiększa stąd one są .

Dziewczyny polecam wyrobić sobie Kartę grupy krwi. Mi lekarz zlecił w 1 ciąży i teraz tylko pokazuję i tyle. Przydała się też przy innych pobytach w szpitalu, bo czasem wymagają przy przyjęciu okazania grupy krwi. Nie trzeba się ciągle kłuć i dodatkowo płacić.
tak tak to trzeba podwójnie wykonanać badanie w tym samym laboratorium. Ja to właśnie miałam i nie mogę teraz zlokalizować, a mam porządek w papierach 🤦🏽‍♀️

Dziewczyny,
Mnie tak bolał brzuch w 5 tc że aż się w nocy obudziłam i tez myślałam że będzie poronienie ale potem przestał. Teraz jestem 8 tc i też mnie pobolewa czasem mniej czasem więcej właśnie takie klucie i ciągnięcie. Z piersami to samo wieczorem bola, rano bolą a w ciągu dnia ból zanika. Ja po poronieniu poprzedniej ciąży to mam jakaś obsesje chodzenia do toalety i patrzenia czy nie krwawie. No wariactwo normalnie

A ja się już zestresowałam 😔😔😔 przyszly mi wyniki i już mam znów doła 😔😔😔 ogólnie wyniki dobre tylko wyszły mi bakterie w moczu 😔 i nie wiem co robić 😔😔😔 lekarz dopiero w poniedziałek

Dziewczyny mamy serduszko 😍
Jestem tak szczęśliwa, bałam się tak bardzo co zobaczę na USG, a pojawił się piękny mały człowiek 🥰
Dzisiaj wg om i USG 6t1d. Mierzy 0,43 cm i lekarz mówił, ze wszystko jest w porządku.
Wstawiam zdjęcie.
@Lady With Cats pamiętam -miałam dać znać ;)

Załączniki

• IMG_20221129_112136.jpg
    IMG_20221129_112136.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 76
Mam luxmed, ale nie chodzę z dwóch powodów : nie robią usg na każdej wizycie tylko na usg trzeba się umawiać oddzielnie oraz byłam raz to pani mi powiedziała między 4-5 tyg ze mam się nie łudzić bo nie ma serca 😂😂😂😂nie było zarodka tylko zoltkowy a ona chciała serce widzieć :) podziękowałam od tej pory za luxmed . Sytuacja z Łodzi :)
Bo tam jest wizyta u ginekologa z opcja usg i bez jako osobne bo koszt jest inny, prowadzenie ciazy to tez osobn opcja

reklama
Dziewczyny,
Mam tak samo takie kłucie jakby

Do góry