Ja tez mam 5 grudnia na 15:40 i tez mowily ze w piątek będą wyniki wiec idealnieOoo ja też byłam dziś ja bez różyczki u grupy krwi bo to mam aktualne zapłaciłam niecałe 300 zł masakra ... Na każdym kroku kasa ... Eh.... Ale ci zrobić kiedy masz wizytę ??? Ja się zastanawiałam czy nie za szybko idę bo wizyta dopiero 5 grudnia ... Ale w laboratorium mi powiedziały że jeden wynik będzie w piątek dopiero ... Więc dobrze że dziś poszłam
reklama
Ja ma dokładnie 13+1 , aplikacja pokazuje ze to już tydzień 14 taki termin zaproponował mi doktor Dudarewicz wiec chyba okDla mnie to też jest chore że podstawowych badań w ciąży lekarz prywatny nie może wypisać na NFZ
Dziewczyny w którym tygodniu zapisali Was na prenatalne? Ja właśnie dzwoniłam do kliniki i zapisali mnie na 29grudnia ale to będzie już 13tydz i nie wiem czy nie za późno oczywiście zapytam o to lekarza na wizycie ale pamiętam że w drugiej ciąży robiłam w 12tygodniu
*anette*
Fanka BB :)
Zakres prenatalnych jest pomiędzy 11+0 a 13+6. Ja teraz zostałam zapisana w 12+1.Dla mnie to też jest chore że podstawowych badań w ciąży lekarz prywatny nie może wypisać na NFZ
Dziewczyny w którym tygodniu zapisali Was na prenatalne? Ja właśnie dzwoniłam do kliniki i zapisali mnie na 29grudnia ale to będzie już 13tydz i nie wiem czy nie za późno oczywiście zapytam o to lekarza na wizycie ale pamiętam że w drugiej ciąży robiłam w 12tygodniu
JestemMama!
Ooo to nie jestem sama ja na 15:30 już się nie mogę doczekać aż znów zobaczę moje maleństwo ciekawa jestem ile urosło już w Poniedziałek też zakładamy kartę ciąży jużJa tez mam 5 grudnia na 15:40 i tez mowily ze w piątek będą wyniki wiec idealnie
Ale mnie korci kupić takie małe skarpeteczki czy śpiochy eh... Na razie nie chce zapeszać ale chyba w poniedziałek kupię pierwsza rzecz dla mojego maleństwa tak długo na nie czekałam , tyle przeszłam że z jednej strony nie chce zapeszać a z drugiej wiem , czuję że wszystko będzie dobrze i chce kupić
Ja mam prenetalne na 27.12 i to będzie 12 tydzień ale dla mnie to tak odległa data i tak nierealna że aż się boję pomyśleć że mogłabym wytrwać do tego terminu.Dla mnie to też jest chore że podstawowych badań w ciąży lekarz prywatny nie może wypisać na NFZ
Ja mam dokładnie jak ty , skarpeteczki w pieski już kupiłam Z większymi rzeczami czekam chociaż do nowego roku dużo tez dostanę w spadku po starszym rodzeństwie . Jestem najmłodsza z 4 , każdy z nich ma już dzieci i wszystko dl mnie trzymają także mam wózek łóżeczko zabawki i mnooostwo ubrań i na chłopca i na dziewczynkęOoo to nie jestem sama ja na 15:30 już się nie mogę doczekać aż znów zobaczę moje maleństwo ciekawa jestem ile urosło już w Poniedziałek też zakładamy kartę ciąży już
Ale mnie korci kupić takie małe skarpeteczki czy śpiochy eh... Na razie nie chce zapeszać ale chyba w poniedziałek kupię pierwsza rzecz dla mojego maleństwa tak długo na nie czekałam , tyle przeszłam że z jednej strony nie chce zapeszać a z drugiej wiem , czuję że wszystko będzie dobrze i chce kupić
xoxo.
Usg prenatalne można wykonywać z tego co pamietam do końca 13 tc. Akurat przeglądałam papiery w poszukiwaniu grupy krwi i patrzyłam, że poprzednio miałam 13+3Dla mnie to też jest chore że podstawowych badań w ciąży lekarz prywatny nie może wypisać na NFZ
Przy okazji wiecie czy laboratorium może mi wydać drugi raz wynik z grupy krwi? Nigdzie nie mogę znaleźć tego wyniku. Podejrzewam, że po porodzie w szpitalu mi nie oddali.
xoxo.
Ja tez mam 5 grudnia na 15:40 i tez mowily ze w piątek będą wyniki wiec idealnie
Ooo to nie jestem sama ja na 15:30 już się nie mogę doczekać aż znów zobaczę moje maleństwo ciekawa jestem ile urosło już w Poniedziałek też zakładamy kartę ciąży już
Ja mam prywatnie na 15;15. także będziemy wspólnie to przezywać
Natalianatalia
J
Sporo zaplacilas , ja ci poradzę iść tez po jakiś pakiet medyczny ja mam w luxmed płace 106zl na miesiąc mam różne badania w tym wizyty u różnych specjalistów i prowadzenie ciazy tez umowa na rok wiec spoko naprawdę jest mnóstwo badań w tym pakiecie nie tylko krew np spirometria . Możesz się umówić nawet do Krakowa jak akurat tam będziesz bo to na całej Polsce ma swoje placówki albo telewizyta z lekarzami z całego kraju .
Ja dzisiaj byłam od rana na krwi, różyczka toxoplazma grupa krwi tsh i wiele innych, łącznie 15 badań. Ciekawe czy wszystko wyjdzie ok. Mam tylko jedno przemyślenie w sumie. Próbowałam zapisać się na NFZ aby dostawać tylko skierowania, terminy styczeń/luty do gina…podziękuje . Chodzę tylko prywatnie, teraz za badania krwi zapłaciłam 600 zł. Szkoda ze takie pakiety dla ciężarnych w Polsce nie są z góry na NFZ
Sporo zaplacilas , ja ci poradzę iść tez po jakiś pakiet medyczny ja mam w luxmed płace 106zl na miesiąc mam różne badania w tym wizyty u różnych specjalistów i prowadzenie ciazy tez umowa na rok wiec spoko naprawdę jest mnóstwo badań w tym pakiecie nie tylko krew np spirometria . Możesz się umówić nawet do Krakowa jak akurat tam będziesz bo to na całej Polsce ma swoje placówki albo telewizyta z lekarzami z całego kraju .
reklama