reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Usg prenatalne można wykonywać z tego co pamietam do końca 13 tc. Akurat przeglądałam papiery w poszukiwaniu grupy krwi i patrzyłam, że poprzednio miałam 13+3 😊

Przy okazji wiecie czy laboratorium może mi wydać drugi raz wynik z grupy krwi? Nigdzie nie mogę znaleźć tego wyniku. Podejrzewam, że po porodzie w szpitalu mi nie oddali.
Chyba nie bo ja poprzednim razem musiałam robić w szpitalu ponownie...
Dzięki dziewczyny trochę mnie uspokoiłyscie... Ja nic nie kupuje i po przejściach w drugiej ciąży obstawiam że kupię wszystko tydzień. Przed terminem 🙈 ale najważniejsze rzeczy mam jeszcze po córce więc jakoś dam radę... Jedynie planuje pod choinkę kupić buciki lub skarpety żeby córce spakować i tak ją poinformować 😁

reklama
Usg prenatalne można wykonywać z tego co pamietam do końca 13 tc. Akurat przeglądałam papiery w poszukiwaniu grupy krwi i patrzyłam, że poprzednio miałam 13+3 😊

Przy okazji wiecie czy laboratorium może mi wydać drugi raz wynik z grupy krwi? Nigdzie nie mogę znaleźć tego wyniku. Podejrzewam, że po porodzie w szpitalu mi nie oddali.
Wydaje mi się że nie , ale warto zapytać .

Dla mnie to też jest chore że podstawowych badań w ciąży lekarz prywatny nie może wypisać na NFZ 🤦

Dziewczyny w którym tygodniu zapisali Was na prenatalne? Ja właśnie dzwoniłam do kliniki i zapisali mnie na 29grudnia ale to będzie już 13tydz i nie wiem czy nie za późno 🤔 oczywiście zapytam o to lekarza na wizycie ale pamiętam że w drugiej ciąży robiłam w 12tygodniu
Ja dostalam do wyboru wizyte w 12+3 lub 12+6 i wybrałam tę późniejszą licząc że dokładniej uda się wszystko sprawdzić 🙂

Dla mnie to też jest chore że podstawowych badań w ciąży lekarz prywatny nie może wypisać na NFZ 🤦

Dziewczyny w którym tygodniu zapisali Was na prenatalne? Ja właśnie dzwoniłam do kliniki i zapisali mnie na 29grudnia ale to będzie już 13tydz i nie wiem czy nie za późno 🤔 oczywiście zapytam o to lekarza na wizycie ale pamiętam że w drugiej ciąży robiłam w 12tygodniu
Wczoraj dostałam namiary od mojej lekarki na badania prenetalne i po prostu mam je wykonać pomiędzy 20 grudnia, a 5 stycznia. Dzisiaj jest 8+0. Czyli 20 grudnia zaczyna sie 11 tydzień, a 5 stycznia będzie 13 tydzień. Udało mi się umówić na 28 grudnia.

Dziewczyny ostatnio was zaniedbałam, ale troszkę zaganiania jestem codziennie przed snem obiecuje sobie że nadrobię, ale po dwóch postach zasypiam 😃 myślę że w przyszłym tygodniu wrócę na pełen etat do was 😃

J

Sporo zaplacilas , ja ci poradzę iść tez po jakiś pakiet medyczny ja mam w luxmed płace 106zl na miesiąc mam różne badania w tym wizyty u różnych specjalistów i prowadzenie ciazy tez umowa na rok wiec spoko naprawdę jest mnóstwo badań w tym pakiecie nie tylko krew np spirometria . Możesz się umówić nawet do Krakowa jak akurat tam będziesz bo to na całej Polsce ma swoje placówki albo telewizyta z lekarzami z całego kraju .
Mam luxmed, ale nie chodzę z dwóch powodów : nie robią usg na każdej wizycie tylko na usg trzeba się umawiać oddzielnie oraz byłam raz to pani mi powiedziała między 4-5 tyg ze mam się nie łudzić bo nie ma serca 😂😂😂😂nie było zarodka tylko zoltkowy a ona chciała serce widzieć :) podziękowałam od tej pory za luxmed . Sytuacja z Łodzi :)

reklama
Dziewczyny polecam wyrobić sobie Kartę grupy krwi. Mi lekarz zlecił w 1 ciąży i teraz tylko pokazuję i tyle. Przydała się też przy innych pobytach w szpitalu, bo czasem wymagają przy przyjęciu okazania grupy krwi. Nie trzeba się ciągle kłuć i dodatkowo płacić.
Dokładnie , ja jako honorowy dawca krwi mam taką kartę od 2006 i też nie muszę ponawiać 😉

Do góry