reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Dziewczyny, a czy od kiedy wiecie o ciąży stołujecie się w restauracjach? Jecie surowe owoce, warzywa, sery (dozwolone) i szynki? Innymi słowy: czy jakoś w szczególny sposób schizujecie toxo i listerioza?

reklama
Dziewczyny, a czy od kiedy wiecie o ciąży stołujecie się w restauracjach? Jecie surowe owoce, warzywa, sery (dozwolone) i szynki? Innymi słowy: czy jakoś w szczególny sposób schizujecie toxo i listerioza?
Warzywa i owoce są nawet wskazane. Na wędliny, sery i jogurty trzeba zwracać uwagę ale też bez schizy.

Warzywa i owoce są nawet wskazane. Na wędliny, sery i jogurty trzeba zwracać uwagę ale też bez schizy.
W jaki sposób uważać? Podobno to bakteria lodówka, więc może przyjść ze sklepu na dnie jogurtu i rozmnożyć się w pozornie czystej lodówce. Prawdę mówiąc nie słyszałam żeby ktoś kogo znam zaraził się listerioza, albo żeby lekarz zalecił badania, ale może wy wiecie coś od swoich lekarzy?

W jaki sposób uważać? Podobno to bakteria lodówka, więc może przyjść ze sklepu na dnie jogurtu i rozmnożyć się w pozornie czystej lodówce. Prawdę mówiąc nie słyszałam żeby ktoś kogo znam zaraził się listerioza, albo żeby lekarz zalecił badania, ale może wy wiecie coś od swoich lekarzy?
Jeśli chodzi o jogurty to tylko zwrócić uwagę czy nie są z niepasteryzowanego mleka a tak jeść tak jak się ma ochotę

Ja mimo że toxo już przechodzilam to i tak nie jem surowego mięsa (ojezu jak za mną chodzi carpaccio i tatarek 🙈), nabiał patrzę z jakiego mleka. w restauracji jeszcze nie byłam ale zamawiałam z dowozem i nie było nic surowego, a ser nawet z mleka niepasteryzowanego jak jest przetworzony(np roztopiony parmezan na pizzy) to przecież jest ok. Także bez schizy ale staram się unikać prawdopodobieństwa zakażenia

Dziewczyny tez mam wzdęcia okropne co proponujecie ?
Witaj w moim świecie, mecze się ze wzdeciami od samego początku..... Jedyne co mi pomaga jako tako to jedzenie mniejszych porcji, a częściej (o ile w ogóle coś jem, bo tak jak pisałam nie podchodź mi za bardzo jedzenie) oraz przynajmniej jedno jabłko dziennie, ale normalnie czasem mam brzuch jak w 8 miesiącu....
Jem dużo w sprawdzonych restauracjach, a to dlatego że po prostu kompletnie nie mam siły sama gotować... :-( przychodzę z pracy i zalegam na kanapie.... Nawet termomix mnie nie przekonuje 😂 staram się uważać na niektóre potrawy, ale też staram się tym nie stresować nadmiernie.... Bo już całkiem zwariuje🤷‍♀️

Mam to samo jak bym miała pęknąć…Dokładnie jedzenie omijać bokiem a wzdęcia ponoć wina hormonów bardziej na tym etapie

Ja z jedzenia to zrezygnowałam z tuńczyka którego uwielbiam 😭 surowego mięsa nie lubię i owoców morza też nie... Po za tym wszystko jem normalnie 🤷

reklama
Do góry