reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Nie wiem, powiedział tylko że za dwa tygodnie, to będzie 9tc. Ogólnie to jest lekarz do którego chodzę już lata, dwa razy mnie operował (mięśniaki i cp) więc mu ufam. Dobry specjalista z średnia 5.0 na znanym lekarzu , wielu ocen.

Dziewczyny, ja nie wiem jak przeżyje tę ciążę. Leżąc na kozetce dostałam ataku paniki, nie umiałam wręcz oddychać z tego stresu co zastanę na USG. Potem na chwilę się uspokoiłam a potem mój lekarz włączył na chwilę serduszko i ja znowu panika po co to robił 🥺 oczywiście nic nie powiedziałam, nie będę podważać zdania lekarza, chyba nie chce usmażyć mi dziecka ;) ale stres pozostał i chyba będzie mi towarzyszył do kolejnej wizyty. Nie mogę sama z sobą.
Nie stresuj się postaraj się zająć głowę czymś innym, ja tez mam tak ze ciagle myśle bo już tyle smutnych histori się naczytałam ale patrzę optymistycznie w przyszłość i wierze ze wszystko będzie dobrze

reklama
Miałaś puszczony dźwięk w 6+1? Tak podpatrzyłam że wtedy miałaś wizytę.
Stresuje mnie to że jednym dziewczynom lekarze mówią że absolutnie nie bo to szkodzi, może zatrzymać akcję serca i wywołać poronienie, zabić zarodek, a inni lekarze po prostu na chwilę puszczają. Bądź tu człowieku mądry.
U mnie w poprzedniej ciąży lekarz zawsze na chwilę puszczał dźwięk serduszka a mój zarodek właśnie śpi obok mnie.

U mnie w poprzedniej ciąży lekarz zawsze na chwilę puszczał dźwięk serduszka a mój zarodek właśnie śpi obok mnie.
Wydaje mi się że tu kluczowe jest kiedy. Jedni mówią od 8, drudzy 10 a jeszcze inni od 12. A jeszcze inni i wcześniej z w tym mój 7+1. Od którego tygodnia słuchałaś serduszka?

Stresuje mnie to że jednym dziewczynom lekarze mówią że absolutnie nie bo to szkodzi, może zatrzymać akcję serca i wywołać poronienie, zabić zarodek, a inni lekarze po prostu na chwilę puszczają. Bądź tu człowieku mądry.
Tak 6+1 i ma chwilkę włączył i myślę że nie zrobił by tego gdyby miało zaszkodzić :) więc nie stresuj się wszystko będzie dobrze 😊

Wydaje mi się że tu kluczowe jest kiedy. Jedni mówią od 8, drudzy 10 a jeszcze inni od 12. A jeszcze inni i wcześniej z w tym mój 7+1. Od którego tygodnia słuchałaś serduszka?
Musiałabym spojrzeć w kartę ciąży żeby powiedzieć dokladnie ale myślę że był to 7 tydzień. Kartę ciąży lekarz założył mi zaraz jak było widać pęcherzyk ciążowy

ja miałam w poprzedniej ciąży puszczony na moment właśnie na pierwszej wizycie to było 6+1. Córka urodziła się zdrowa.

Macie jakąś aplikację do śledzenia ciąży? Jeżeli tak to jaką? 🙂
Ja mam Preglife, Ciąża + i Asystent Ciąży. Testuję sobie, każda jest inna, a lubię sobie czytać opisy co się dzieje w danym tygodniu. Chociaż przy tej ciąży czytam i nakręcam się zdecydowanie mniej niż poprzednio. Trzeba spokój, ale jest ciężko ;p
Nie wiem, powiedział tylko że za dwa tygodnie, to będzie 9tc. Ogólnie to jest lekarz do którego chodzę już lata, dwa razy mnie operował (mięśniaki i cp) więc mu ufam. Dobry specjalista z średnia 5.0 na znanym lekarzu , wielu ocen.

Dziewczyny, ja nie wiem jak przeżyje tę ciążę. Leżąc na kozetce dostałam ataku paniki, nie umiałam wręcz oddychać z tego stresu co zastanę na USG. Potem na chwilę się uspokoiłam a potem mój lekarz włączył na chwilę serduszko i ja znowu panika po co to robił 🥺 oczywiście nic nie powiedziałam, nie będę podważać zdania lekarza, chyba nie chce usmażyć mi dziecka ;) ale stres pozostał i chyba będzie mi towarzyszył do kolejnej wizyty. Nie mogę sama z sobą.
To ważne, że ufasz swojemu lekarzowi ;)
Myślę, że włączenie na chwilę dźwięku serduszka nie zaszkodzi, ale lekarz mógł zapytać czy tego chcesz.

Ja mam Ciąża+. Fajnie pokazuje obrazkowo etap dzidziusia i zawiera info, co się z nim w danym tygodniu dzieje. Tylko jak ja mam np według om 6+4, to już pokazuje 7 tydzień, ale zawsze można cofnąć i poczytać o poprzednim tygodniu. ❤️ Tak to wygląda na screenach 😁
W apce możesz zmienić w ustawieniach ciąży czy chcesz żeby wyświetlał tygodnie skończone (6+4) czy zaczęte (7), a jak zmieni Ci się data porodu według usg to tez ja zmieniasz w ustawieniach ciąży i leci według tej ustawionej ;-)
Mnie tez mój zaufany lekarz puścił dźwięk i w 5+3 i teraz przy 8+0 :-) także bez stresu, bo stres nie służy dziecku :-)

Też używam preglife:) ja bylam na wizycie 6+1, ale nie włączył dźwięku, widziałam tylko w usg jak pyka:) nie stresuj się, myślę że nie zrobiłby niczego, co mogłoby zaszkodzić dziecku ♡

reklama
Czesc dziewczyny, u mnie ciąg mdlosci dalej...rano jak wstałam wymioty ale nie było za bardzo czym ...bylam u fryzjera ale tylko tonerem zrobilam bo bym z farba nie usiedziała..i byłam na paznokciach- nóżki zrobiłam i w końcu bo nie wiem jak wy ale moje stopy dramat są ..szorskie takie ze szok..

Niedawna próbowałam się zdrzemnąć, troszkę mnie brzuch pobolewal i jak wstałam poszlam siusiu..i jak się podcieralam to mialam taki ciemniejszy kolor śluzu niż zwykle...ani to nie rozowy ani nie brązowy...I nie wiem czy powinnam panikować i dzwonić do lekarza czy troche poczekać...

Do góry