reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Zazdroszczę 😂😂 Ja wczoraj na wizycie się ważyłam i o ile na początku przytyłam ponad 2 kg, tak teraz spadło mi to 2 kg. Jaka była moja radość, że się wyrównało 😆 I też nie wymiotuję. Może to woda z nas schodzi, bo też chodziłam spuchnięta, jakbym była w II trymestrze 🤔 Cieszmy się na razie z tej wagi, bo nadrobimy z nawiązką w przyszłości 🤣
No ja mam tylko dużo większe piersi na razie 😁 nie mogę się doczekać wizyty we wtorek. Myślicie, że 5t+3 lekarz już zobaczy coś więcej niż pecherzyk ciążowy?
Co do kawy to ja polecam lavazza bezkofeinowa. Piję ją z ekspresu, smakuje tak sobjsm zwykła kawa, proces który producenci wybrali do pozbawienia kofeiny jest zdrowy i nie niszczy kawy.
Ja właśnie piłam lavazze, ale teraz przerzuciłam się już tylko na rozpuszczalna... mam niskie ciśnienie tak ogólnie, a teraz, gdy cały czas chce mi się spać to muszę wypić takie dwie w ciągu dnia 😁

@Emilia17 oby mnie to ominęło.... przed ciążą robiłam badania, w tym glukozę na czczo i było ok. Wiem, że to może się zmienić, ale liczę, że będzie ok. Chociaż zastanawia mnie to odrzucenie od słodyczy... no i praktycznie wszystkiego.

reklama
Dzięki za przypomnienie o dha kupię jutro.

Ja zaczęłam brać w połowie października inofem z kwasem foliowym i II kreski. Też długo o pierwszą ciążę się starałam łącznie 3 lata w tym 2 straty.... Ledwo wtedy funkcjonowałam. Ile ma starszak? Planujesz odstawić?
Starsza ma dopiero 14 miesięcy (staralismy sie o nią 7 lat). Mam wrażenie że odstawia się powoli sama. Była strasznym cycocholikiem a teraz pije już tylko rano i do drzemki. Nawet na noc już nie chce. Słyszałam że w ciąży zmienia się smak mleka - może dlatego już nie chce🤔

@Emilia17 oby mnie to ominęło.... przed ciążą robiłam badania, w tym glukozę na czczo i było ok. Wiem, że to może się zmienić, ale liczę, że będzie ok. Chociaż zastanawia mnie to odrzucenie od słodyczy... no i praktycznie wszystkiego.
Ja przed ciążą też miałam dobre wyniki na czczo. I nawet krzywą miałam ok (też robiłam).
Wierzę że jednak u Ciebie będzie wszystko ok😀

Cześć. Ja mam dzisiaj wieczorem wizytę, nie nastawiam się tylko cierpliwie czekam. Rano zaczęłam "sikać" na różowo więc pewnie mam jakieś zapaleniem pęcherza, na szczęście niezbyt bolesne. Zastanawiam się co można w ciąży brać ? Zawsze pomagał mi Urotrim ale teraz to nie wiem

Cześć. Ja mam dzisiaj wieczorem wizytę, nie nastawiam się tylko cierpliwie czekam. Rano zaczęłam "sikać" na różowo więc pewnie mam jakieś zapaleniem pęcherza, na szczęście niezbyt bolesne. Zastanawiam się co można w ciąży brać ? Zawsze pomagał mi Urotrim ale teraz to nie wiem
ja brałam całą ciąże urosept, ale kto wie czy nie będziesz potrzebować antybiotyku. Na pewno dobrzeby było zbadać mocz z posiewem

ja brałam całą ciąże urosept, ale kto wie czy nie będziesz potrzebować antybiotyku. Na pewno dobrzeby było zbadać mocz z posiewem
Tak, dzisiaj juz mogę nie ogarnąć. Oprócz szczypania nie czuje jakiegoś wielkiego bolu póki co. Mam nadzieję że na wizycie się dowiem co mogę . I mam nadzieję że do wieczora się to nie rozkręci bardziej.

Co do kawy to ja polecam lavazza bezkofeinowa. Piję ją z ekspresu, smakuje tak sobjsm zwykła kawa, proces który producenci wybrali do pozbawienia kofeiny jest zdrowy i nie niszczy kawy.
Dzięki za polecenie! Muszę wypróbować ;) teraz w ciąży nie mam parcia na kawę, a jak już piję to max pół kubka, bo tak średnio mi smakuje. Zawsze piję z mlekiem owsianym i teraz wydaje mi się za słodka (mimo, że nie słodzę).
Słodyczy też jem mniej niż przed ciążą, chociaż wczoraj miałam taki dzień, że kusiło coś słodkiego :D pomógł banan i morele suszone. Ale też skusiłam się na milkę do kawki 😅

Na pewno możesz sok z żurawiny 100% i jako bym na pewno od tego zaczęła. Do tego więcej witaminy C i dużo pić.

reklama
Do góry