reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja biorę osobno metafolia 400 ( zwykły kwas foliowy mi się nie przyswaja ) do tego wit d3 magnez i pregna dha. Typowych wit dla kobiet w ciąży nie mogę ponieważ wszystkie mają w składzie jod a mam nadczynnosc tarczycy ( aktualnie unormowana ) I jod musz omijać szerokim łukiem.
A oprócz tego acard 75 na noc duphaston rano 1 tab wieczorem 2, zastrzyki neoparin i na noc ultrogestan 2 globułki
Acard i neoparin na noc razem?
Ja biorę Pregna plus. Brałam w poprzedniej ciąży, przez cały czas jak karmiłam i biorę nadal.
Przyznam się że karmiąc nie brałam żadnych witamin i czułam się świetnie. Wyniki w normie. Muszę jednak coś kupić. Bo kp i ciąża to już duże obciążenie. Aktualnie acard+neoparin i inofem

reklama
Cześć dziewczyny,
Moje samopoczucie się w ostatnich dniach pogorszyło, ciągle się czuję śpiąca, na zmianę jest mi zimno i gorąco. Przez część dnia męczą mnie mdłości. Mam też stresa przed jutrzejszą wizytą serduszkową. Kto jutro ze mną wizytuje?

Oczywiście trzymam też kciuki za dzisiejsze wizyty.
Jutro mam wizytę o 17 i trochę się stresuje. 4 razy robiłam betę i przez pierwsze 3 razy miałam wzrosty o około 100%, potem odpuściłam na 5 dni i po 5 dniach po obliczeniach wzrost średnio co 48h około 333%. Przedostatni wynik 454, po 5 dniach 17802.

Przyznam się że karmiąc nie brałam żadnych witamin i czułam się świetnie. Wyniki w normie. Muszę jednak coś kupić. Bo kp i ciąża to już duże obciążenie. Aktualnie acard+neoparin i inofem
Ja się cieszę że brałam zestaw witamin w czasie karmienia bo tam jest kwas foliowy a ciąża była dla nas dużą niespodzianką (nadal karmię i o pierwsze dziecko długo się staralismy).

Ja biorę little me z ciążowych, omega 3 z dha, witaminę C, wieczorem acard + heparyna rano. Aaa i jeszcze D3.
Dzięki za przypomnienie o dha kupię jutro.
Ja się cieszę że brałam zestaw witamin w czasie karmienia bo tam jest kwas foliowy a ciąża była dla nas dużą niespodzianką (nadal karmię i o pierwsze dziecko długo się staralismy).
Ja zaczęłam brać w połowie października inofem z kwasem foliowym i II kreski. Też długo o pierwszą ciążę się starałam łącznie 3 lata w tym 2 straty.... Ledwo wtedy funkcjonowałam. Ile ma starszak? Planujesz odstawić?

reklama
Do góry