reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja biorę osobno metafolia 400 ( zwykły kwas foliowy mi się nie przyswaja ) do tego wit d3 magnez i pregna dha. Typowych wit dla kobiet w ciąży nie mogę ponieważ wszystkie mają w składzie jod a mam nadczynnosc tarczycy ( aktualnie unormowana ) I jod musz omijać szerokim łukiem.
A oprócz tego acard 75 na noc duphaston rano 1 tab wieczorem 2, zastrzyki neoparin i na noc ultrogestan 2 globułki
Acard i neoparin na noc razem?
Ja biorę Pregna plus. Brałam w poprzedniej ciąży, przez cały czas jak karmiłam i biorę nadal.
Przyznam się że karmiąc nie brałam żadnych witamin i czułam się świetnie. Wyniki w normie. Muszę jednak coś kupić. Bo kp i ciąża to już duże obciążenie. Aktualnie acard+neoparin i inofem

reklama
Cześć dziewczyny,
Moje samopoczucie się w ostatnich dniach pogorszyło, ciągle się czuję śpiąca, na zmianę jest mi zimno i gorąco. Przez część dnia męczą mnie mdłości. Mam też stresa przed jutrzejszą wizytą serduszkową. Kto jutro ze mną wizytuje?

Oczywiście trzymam też kciuki za dzisiejsze wizyty.
Jutro mam wizytę o 17 i trochę się stresuje. 4 razy robiłam betę i przez pierwsze 3 razy miałam wzrosty o około 100%, potem odpuściłam na 5 dni i po 5 dniach po obliczeniach wzrost średnio co 48h około 333%. Przedostatni wynik 454, po 5 dniach 17802.

Przyznam się że karmiąc nie brałam żadnych witamin i czułam się świetnie. Wyniki w normie. Muszę jednak coś kupić. Bo kp i ciąża to już duże obciążenie. Aktualnie acard+neoparin i inofem
Ja się cieszę że brałam zestaw witamin w czasie karmienia bo tam jest kwas foliowy a ciąża była dla nas dużą niespodzianką (nadal karmię i o pierwsze dziecko długo się staralismy).

Ja biorę little me z ciążowych, omega 3 z dha, witaminę C, wieczorem acard + heparyna rano. Aaa i jeszcze D3.
Dzięki za przypomnienie o dha kupię jutro.
Ja się cieszę że brałam zestaw witamin w czasie karmienia bo tam jest kwas foliowy a ciąża była dla nas dużą niespodzianką (nadal karmię i o pierwsze dziecko długo się staralismy).
Ja zaczęłam brać w połowie października inofem z kwasem foliowym i II kreski. Też długo o pierwszą ciążę się starałam łącznie 3 lata w tym 2 straty.... Ledwo wtedy funkcjonowałam. Ile ma starszak? Planujesz odstawić?

reklama
Do góry