reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja mam 80km do Łodzi więc całkiem blisko 😉
Co do prenetalnych to ja czekam do następnej wizyty bo wtedy też Pani dr ma mi wypisać skierowanie więc wtedy będę dzwonić... Poprzednim razem z om wychodził mi 10tc przy teście więc nim potwierdziłam ciążę zadzwoniłam do kliniki żeby upewnić się że będą miejsca... Okazało się że ciąża była o 4tyg młodsza no a później wiadomo jak się zakończyła ☹️ dzisiaj też mam jakieś schizy 😭 boli mnie dół brzucha i już nie wiem czy to od tych zaparć czy coś się złego dzieje 😭 nie wiem czy nie powinnam odstawić progesteronu bo czytam że to on powoduje też zaparcia 😱 oszaleje bo już zjadłam pół paczki śliwek i nadal nic 😢
Lepiej nie odstawiaj progesteronu bez konsultacji z lekarzem. Na Twoim miejscu chyba poprosiłbym lekarza o receptę na czopki, są takie co działaj od razu i są dla kobiet w ciąży. Skoro domowe sposoby nie pomagają.

Mnie dzisiaj baaardzo boli jajnik. Właściwie zaczął wczoraj wieczorem, potem przeszło, rano wróciło i się utrzymuje. Ciągniez gniecie.... Też powoli się boję, ale nie jest to taki ból typowy, tylko raczej nieprzyjemne gniecące uczucie. Więc podejrzewam że to rozciąganie. OBY

reklama
Ja tez myślałam, ze mnóstwo rzeczy zrobię, powtórzę język obcy jakiś itp 😂

A jeśli można wiedzieć ile Twój facet ma lat? Spokojna głowa, myśle ze jakoś to sobie ułożycie jak opadnie pierwszy szok :-) powinnaś teraz myśleć o sobie i dziecku :-)

Ja już tez umówiłam na 29.12, w Krakowie jest słabo z terminami, zwłaszcza w okresie świąteczne noworocznym, a tak większości z nas chyba wypada „okienko” na te badania :-)
On ma 42 w styczniu

Hej dziewczyny jestem tu nowa. Od czego tu zacząć…. Jestem mamą 2 letniej dziewczynki. Jestem po jednej stracie w maju tego roku. Serduszko przestało bić o czym dowiedziałam się na badaniach prenatalnych w 12 tygodniu. Pięciodniowy pobyt w szpitalu związany z wywoływaniem poronienia ostatecznie lekarz podjął dezycję o lyzeczkowaniu. Powrót do domu i po 2 tygodniach kolejna kontrola z powodów bóli podbrzusza. Okazało się ze nadal mam w sobie tkanki z naczyniami krwionośnymi i ktoś się nie spisał podczas zabiegu. Co tygodniowe bieganie do laboratorium i sprawdzanie czy nie rośnie CRP i czy spada Beta. W lipcu powtórne łyżeczkowanie. 3 dni temu pozytywny test ciążowy i termin z miesiączki na 31 lipca. Mam nadzieje ze szczęśliwie dotrwam z wami do lipca.

Dziewczyny skad jestescie ? 🙂
Czy ktoras jest z okolic Poznania?
Gdańsk❣️
hej;) a czy ktoras z was ma bóle brzucha jak na okres ? Ja 5-6 tydzien i cale noce nie spie bo budzi mnie bol brzucha jak na okres w dzien ten czasami ale mniej ;/
Mialam, 4-5 tydzien to tragedia, teraz jestem 6+2 i już tylko raz na jakiś czas pobolewa. Tylko po wczorajszym badaniu u ginekologa bolal mnie tak, że musiałam wziąć nospe, nad ranem przeszło.

😶‍🌫️ Dziewczyny, zaraz po ostatniej @ robilam badania tarczycy, wyszło mi tsh 3,5. Dużo za dużo. Wtedy jeszcze nie wiedziałam że będę za kilka dni w ciazy 😅 szukałam wolnego terminu żeby się umówić do Gin, a wyszło tak że miałam wizytę dopiero wczoraj, już z "brzuchem" 😉 dostałam skierowanie na ponowne badania tarczycy, w poniedziałek mam przyjsc na wizytę już z wynikami, wtedy włączy leki. Miała ktoras z was wysokie tsh? Nastraszył mnie ten lekarz trochę

Ja mam tsh 2.93 (już w ciąży, wcześniej miałam 2.5) jutro wizyta, jestem ciekawa, co mi powie, ale nastawiam się na euthyrox. A co Tobie lekarz powiedział?

Lepiej nie odstawiaj progesteronu bez konsultacji z lekarzem. Na Twoim miejscu chyba poprosiłbym lekarza o receptę na czopki, są takie co działaj od razu i są dla kobiet w ciąży. Skoro domowe sposoby nie pomagają.

Mnie dzisiaj baaardzo boli jajnik. Właściwie zaczął wczoraj wieczorem, potem przeszło, rano wróciło i się utrzymuje. Ciągniez gniecie.... Też powoli się boję, ale nie jest to taki ból typowy, tylko raczej nieprzyjemne gniecące uczucie. Więc podejrzewam że to rozciąganie. OBY
U mnie dziś taki sam ból. Też się martwię :( A jeszcze się córki nanosiłam, bo mamy kumulację atrakcji - trójki idą, nie chcemy już spać w dzień i miałyśmy dziś szczepienie. I robię sobie wyrzuty, że się przegimnastykowałam 😩

To dobrze, że wszystko w porządku ;)
Daj znać po wizycie 30.11. No i wypoczywaj! 😃

Co do prenatalnych, zazdroszczę, że już jesteście na takim etapie, że znacie terminy tych badań ;) u mnie to pewnie wyjdzie jakoś na początku stycznia. Część z nas już zapisuje się na prenatalne, a część jest świeżo po pozytywnym teście :D
Też nie mam terminu na prenatalne ba nie mam nawet skierowania. Podejrzewam że za dwa tygodnie na wizycie jak będzie wszystko dobrze to pewnie mnie dopiero skieruje.

reklama
Ja mam tsh 2.93 (już w ciąży, wcześniej miałam 2.5) jutro wizyta, jestem ciekawa, co mi powie, ale nastawiam się na euthyrox. A co Tobie lekarz powiedział?
Powiedział mi, że im wyższe tsh, tym wyższe ryzyko poronienia, absolutnie nie biorę pod uwagę takiej opcji 😊
Kojarze, że mówił coś o poziomie 2-2,5 ale nie jestem pewna.
Położna później mnie trochę uspokoiła, że leki są bezpieczne, że będzie dobrze ☺️ mam nadzieję. Daj znać co Tobie powie w tym temacie 🙂

Do góry