reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Ja mam 80km do Łodzi więc całkiem blisko 😉
Co do prenetalnych to ja czekam do następnej wizyty bo wtedy też Pani dr ma mi wypisać skierowanie więc wtedy będę dzwonić... Poprzednim razem z om wychodził mi 10tc przy teście więc nim potwierdziłam ciążę zadzwoniłam do kliniki żeby upewnić się że będą miejsca... Okazało się że ciąża była o 4tyg młodsza no a później wiadomo jak się zakończyła ☹️ dzisiaj też mam jakieś schizy 😭 boli mnie dół brzucha i już nie wiem czy to od tych zaparć czy coś się złego dzieje 😭 nie wiem czy nie powinnam odstawić progesteronu bo czytam że to on powoduje też zaparcia 😱 oszaleje bo już zjadłam pół paczki śliwek i nadal nic 😢
Tak to prawda progesteron powoduje zaparcia też mam ten problem 😢

Powiedział mi, że im wyższe tsh, tym wyższe ryzyko poronienia, absolutnie nie biorę pod uwagę takiej opcji 😊
Kojarze, że mówił coś o poziomie 2-2,5 ale nie jestem pewna.
Położna później mnie trochę uspokoiła, że leki są bezpieczne, że będzie dobrze ☺️ mam nadzieję. Daj znać co Tobie powie w tym temacie 🙂
Ja właśnie naczytałam się o tym wysokim tsh i poronieniu, ale podobnie jak Ty, nie biorę tego pod uwagę ☺️ Odezwę się. Weźmiemy leki, zbijemy tsh i będzie dobrze 👍😊

Też mam dzisiaj jakieś dziwne kłucia w podbrzuszu, ale wydaje mi się, że to kwestia rozciągania się macicy itd. Do wczoraj mnie mdliło, dziś mam póki co spokój. No i kosmiczna ochota na owoce, szczególnie jabłka :p prenatalnych jeszcze nie umawiałam, kolejna wizyta u gin 13.12 - pewnie wtedy dowiem się co i jak.

Ostatnia edycja:
reklama
Tak to prawda progesteron powoduje zaparcia też mam ten problem 😢
Jak sobie z nimi radzisz? Ja przed ciążą chodziłam do WC po każdym posiłku po teście zaczęły się zaparcia ale raz dziennie się spokojnie wyproznialam a teraz odkąd biorę duphaston to jakaś masakra 😭 żeby nie wczorajsze przeczyszczenie po ciastku to wychodziło by na to że od 3dni się nie załatwiałam 😥 no i strasznie boli mnie żołądek

Do góry