Pszczolka38
Fanka BB :)
WarszawaDziewczyny skad jestescie ?
Czy ktoras jest z okolic Poznania?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
WarszawaDziewczyny skad jestescie ?
Czy ktoras jest z okolic Poznania?
Tak to prawda progesteron powoduje zaparcia też mam ten problemJa mam 80km do Łodzi więc całkiem blisko
Co do prenetalnych to ja czekam do następnej wizyty bo wtedy też Pani dr ma mi wypisać skierowanie więc wtedy będę dzwonić... Poprzednim razem z om wychodził mi 10tc przy teście więc nim potwierdziłam ciążę zadzwoniłam do kliniki żeby upewnić się że będą miejsca... Okazało się że ciąża była o 4tyg młodsza no a później wiadomo jak się zakończyła dzisiaj też mam jakieś schizy boli mnie dół brzucha i już nie wiem czy to od tych zaparć czy coś się złego dzieje nie wiem czy nie powinnam odstawić progesteronu bo czytam że to on powoduje też zaparcia oszaleje bo już zjadłam pół paczki śliwek i nadal nic
Ja właśnie naczytałam się o tym wysokim tsh i poronieniu, ale podobnie jak Ty, nie biorę tego pod uwagę Odezwę się. Weźmiemy leki, zbijemy tsh i będzie dobrzePowiedział mi, że im wyższe tsh, tym wyższe ryzyko poronienia, absolutnie nie biorę pod uwagę takiej opcji
Kojarze, że mówił coś o poziomie 2-2,5 ale nie jestem pewna.
Położna później mnie trochę uspokoiła, że leki są bezpieczne, że będzie dobrze mam nadzieję. Daj znać co Tobie powie w tym temacie
Nie ma innej opcjiJa właśnie naczytałam się o tym wysokim tsh i poronieniu, ale podobnie jak Ty, nie biorę tego pod uwagę Odezwę się. Weźmiemy leki, zbijemy tsh i będzie dobrze
Też mam zaparcia przy progesteronie.Tak to prawda progesteron powoduje zaparcia też mam ten problem
O to moje okolice, ja też ze ŚląskaMi w poprzedniej ciąży pomagały trochę migdały. Ale miłości miałam całe 4 miesiące Teraz jest niby lepiej ale wolę się nie vieszyc za wcześnie.
Bielsko-Biała
Ja teżO to moje okolice, ja też ze Śląska
Jak sobie z nimi radzisz? Ja przed ciążą chodziłam do WC po każdym posiłku po teście zaczęły się zaparcia ale raz dziennie się spokojnie wyproznialam a teraz odkąd biorę duphaston to jakaś masakra żeby nie wczorajsze przeczyszczenie po ciastku to wychodziło by na to że od 3dni się nie załatwiałam no i strasznie boli mnie żołądekTak to prawda progesteron powoduje zaparcia też mam ten problem