reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Cześć dziewczyny mnie tutaj mało ale nadrabiam wieczorami czytając. Mam stesujacy czas w pracy... czekam do wizyty 29.11 jeśli wszystko będzie dobrze idę na l4 :) PS tez pracuje w przedszkolu;) u mnie dziewczyny od razu wskakiwaly na l4 w 6 czy 7 tygodniu nie ma co ryzykować.

reklama
Wczoraj na wizycie pani doktor powiedziała ze mam zalać śliwki suszone woda gorąca , odstawić , napar wypić a śliwki zjeść na drugie dzien - na zaparcia :)

Cześć Dziewczyny! Jestem już po wizycie:-) Wszystko ok z USG wychodzi mi 8 tydzień :-) czyli bejbik troszkę szybciej rośnie niż wynikałoby z om. Termin na dziś zmienił się z 8.07 na 4.07 ;-) ale wszystko może się jeszcze zmienic8-) Dodałam fotki Dzieciora ;-)
Gdańsk❣️

Mialam, 4-5 tydzien to tragedia, teraz jestem 6+2 i już tylko raz na jakiś czas pobolewa. Tylko po wczorajszym badaniu u ginekologa bolal mnie tak, że musiałam wziąć nospe, nad ranem przeszło.

😶‍🌫️ Dziewczyny, zaraz po ostatniej @ robilam badania tarczycy, wyszło mi tsh 3,5. Dużo za dużo. Wtedy jeszcze nie wiedziałam że będę za kilka dni w ciazy 😅 szukałam wolnego terminu żeby się umówić do Gin, a wyszło tak że miałam wizytę dopiero wczoraj, już z "brzuchem" 😉 dostałam skierowanie na ponowne badania tarczycy, w poniedziałek mam przyjsc na wizytę już z wynikami, wtedy włączy leki. Miała ktoras z was wysokie tsh? Nastraszył mnie ten lekarz trochę
Mnie wyszło Tsh 4,09.
Ja mam tsh 2.93 (już w ciąży, wcześniej miałam 2.5) jutro wizyta, jestem ciekawa, co mi powie, ale nastawiam się na euthyrox. A co Tobie lekarz powiedział?
Dziś lekarz na wizycie zwiększyła mi dawkę euthroxu, powiedziała ze normalne jest to, że w ciąży zwiększa się zapotrzebowanie i wcale nie straszyła żadnym poronieniem! Także spokojnie dziewczyny!
Ja Szczecin :)
Też mam dzisiaj jakieś dziwne kłucia w podbrzuszu, ale wydaje mi się, że to kwestia rozciągania się macicy itd. Do wczoraj mnie mdliło, dziś mam póki co spokój. No i kosmiczna ochota na owoce, szczególnie jabłka :p prenatalnych jeszcze nie umawiałam, kolejna wizyta u gin 13.12 - pewnie wtedy dowiem się co i jak.
Ja mam dokładnie to samo… cały czas mogłabym jeść jabłka 😁

Załączniki

• 078822D4-BC39-4B88-A2B9-954F88D53AD0.jpeg
    078822D4-BC39-4B88-A2B9-954F88D53AD0.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 74
  • 9758222D-F438-49F6-A098-1DFAD5D514FD.jpeg
    9758222D-F438-49F6-A098-1DFAD5D514FD.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 71
Ja Szczecin :)
Też mam dzisiaj jakieś dziwne kłucia w podbrzuszu, ale wydaje mi się, że to kwestia rozciągania się macicy itd. Do wczoraj mnie mdliło, dziś mam póki co spokój. No i kosmiczna ochota na owoce, szczególnie jabłka :p prenatalnych jeszcze nie umawiałam, kolejna wizyta u gin 13.12 - pewnie wtedy dowiem się co i jak.
Też mi mdłości przeszły trochę. Może nie w 100% ale jest o wiele lepiej. U mnie 7+3.

Cześć Dziewczyny! Jestem już po wizycie:-) Wszystko ok z USG wychodzi mi 8 tydzień :-) czyli bejbik troszkę szybciej rośnie niż wynikałoby z om. Termin na dziś zmienił się z 8.07 na 4.07 ;-) ale wszystko może się jeszcze zmienic8-) Dodałam fotki Dzieciora ;-)

Mnie wyszło Tsh 4,09.

Dziś lekarz na wizycie zwiększyła mi dawkę euthroxu, powiedziała ze normalne jest to, że w ciąży zwiększa się zapotrzebowanie i wcale nie straszyła żadnym poronieniem! Także spokojnie dziewczyny!

Jaką masz dawkę. U mnie lekarz to samo powiedział

Jak sobie z nimi radzisz? Ja przed ciążą chodziłam do WC po każdym posiłku po teście zaczęły się zaparcia ale raz dziennie się spokojnie wyproznialam a teraz odkąd biorę duphaston to jakaś masakra 😭 żeby nie wczorajsze przeczyszczenie po ciastku to wychodziło by na to że od 3dni się nie załatwiałam 😥 no i strasznie boli mnie żołądek
Staram się pić dużo wody i jem więcej warzyw. Żołądek mnie nie boli ale przez zaparcia wywaliło mi tak brzuch że wyglądam jak w zaawansowanej ciąży 🙈

Mnie wyszło Tsh 4,09.

Super ❤️🥰😍

reklama

Mnie wyszło Tsh 4,09.

Piękny dzieciaczek na tych zdjęciach 😍😍 gratulacje!

Do góry