Dokładnie dziewczyny najważniejsze jest zdrowie dzieci. Ale miałaś przeboje z babcią,ludzie niestety czasem zero wyczucia mają. Ja tez sie spotykam z określeniem grubasek,ma to być takie niby pieszczotliwe. Mnie tonie rusza za bardzo ale myślę wtedy zawsze że w ciąży są też kobiety które nie akceptują zmian zachodzących w ich organizmie albo zawsze miały problem z podejściem do swojej wagi i dla nich taki tekst może być naprawdę bardzo dużym problemem zwłaszcza w czasie, kiedy hormony szaleją.To ja miałam nadwagę przed ciążą, ale widoczna była przede wszystkim na wadze, bo nawet lekarz się zdziwił jak powiedziałam ile ważę Uznał, że jestem wysoka (170cm) i to pewnie dlatego i że wg niego jestem w normach U mnie jesień-zima to były mdłości, wymioty i zawroty głowy. Nawet nie wiem jaka była pogoda. Do tego na początku ciąża była zagrożona i miałam nakaz leżenia, ale wtedy też nie jadłam za bardzo, bo tragicznie się czułam. Tak naprawdę w drugim trymestrze zaczęłam szybko przybierać na wadze te 2-3kg/miesiąc. Niby w normach, ale już mam 10-11kg na plusie, a jeszcze 2 miesiące.. tylko, że te kg poszły przed wszystkim w brzuszek Teraz mam takie dni, że cały czas czuję ssanie w żołądku
Podobnie jak Ty martwiłam się wagą do momentu podejrzenia nieprawidłowości u Małej. Teraz moja waga jest dla mnie średnioważna, bo wiem, że to dzieciątko jest najważniejsze, a nie to ile ważę. Ale wczoraj byłam na chrzcinach i babcia mojego męża, która ostatni raz widziała mnie rok temu jak bylam w formie życia, wypaliła do mnie "co tam grubaski?". Rozumiecie, do kobiety, która za chwilę zaczyna 8 miesiąc ciąży i tak naprawdę ma po prostu brzuszek ciążowy, w którym jest już prawie 1.5kg dziecko Za chwilę zapytała czy pójdziemy na wesele kuzynki męża, chociaż wie, że termin wesela to nasz termin porodu....więc dodała, że w sumie mój mąż mógłby pojechać beze mnie
W ogóle to właśnie się obudziłam, dłonie mnie bolą, bo tak mi spuchły w nocy i już jestem mega głodna...
reklama
Ja dziś też wstałam przed 7 ostatnio to ogolnie po 5 już się budzę bo ciężko mi się ułożyć. Po wstaniu odczuwam kregoslup ledzwiowy takze musze poćwiczyć żeby go zregenerować i trochę wzmocnić bo ostatnio dużo spacerowałam i mało odpoczywałam
Hej dziewczyny
Ja dzisiaj wzięłam się za prasowanie małej ciuszkow i układnie w komodzie .Stwierdziłam że muszę to teraz zrobić bo z dnia na dzień jest ciężej a nigdy nie wiadomo czy poród będzie wcześniej.Tak więc wszystko już poprasowane już poukładane jest w komodzie i torba do szpitala też częściowo spakowana zostało mi dopasowanie tylko moich rzeczy .Malutka już ma wszystko.
Ja dzisiaj wzięłam się za prasowanie małej ciuszkow i układnie w komodzie .Stwierdziłam że muszę to teraz zrobić bo z dnia na dzień jest ciężej a nigdy nie wiadomo czy poród będzie wcześniej.Tak więc wszystko już poprasowane już poukładane jest w komodzie i torba do szpitala też częściowo spakowana zostało mi dopasowanie tylko moich rzeczy .Malutka już ma wszystko.
Jesteś niemożliwa,a nie wiem skąd bierzesz energię przy Twojej gromadce do ogarnięcia.Hej dziewczyny
Jestem w sumie energiczna kobitka jak za długo siedzie w bezczynności to się męczę .Dlatego mam tyle dzieci bo zawsze coś się dzieje i nie ma nudyJesteś niemożliwa,a nie wiem skąd bierzesz energię przy Twojej gromadce do ogarnięcia.
Może malutka się przekręciła i to dlatego. Ogólnie dzień dziś ciężki ja mam totalny brak energii. Daj znać jak się czujesz późniejDziewczyny dzisiaj jestem jakaś ociężala ledwo doszłam do przedszkola. tak mi brzuch ciaży w dól.Jak by się obniżył może mała się obrzuciła glową w dół.Jakos źle się czuje dzisiaj.
reklama
Ok cały dzień żle się czuje.Boli mnie kręgosłup i nogi od kolan w dół.Oglonie słabo dzisiaj Nie wiem czy przez pogodę .Nie wiem jak wytrzymam jeszcze dwa miesiące bo juz teraz brzuch mam duży a jeszcze malutka urośnie .Od 1 lipca mąż idzie na tacierzynski i będzie całe wakacje.Boje się żebym wcześniej nie urodziła .Dobrze że w piątek idę do lekarza to sprawdzi czy wszystko ok.Może malutka się przekręciła i to dlatego. Ogólnie dzień dziś ciężki ja mam totalny brak energii. Daj znać jak się czujesz później