reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Co nie że mega szybko rosną? My też się szykujemy powoli do urodzin. Robimy mała imprezkę na działce: my, dziadkowie Młodego i jego ciocia i wujek (siostra męża z partnerem). Upiekę sama zielony tort który wyczailam na alaantkowe i jakieś jedzenie dla Mikela ogarnę, a resztę ogarnie teściowa bo lubi gotować i ma na to czas 😜 a kupić chcemy Młodemu konika na biegunach i chyba LEGO Duplo, ale ogólnie jeszcze fajna opcja to tunel albo kitchen helper.

@niunia2324 a nie jesteście zadowoleni ze spacetowki z Tutisa? My chyba zostaniemy przy tej i nie bédziemy już nic kupować...
wtrącę się, chociaż pytanie do niuni :) my jesteśmy bardzo zadowoleni ze spacerówki tutisa, ale pewnie będziemy myśleć (może dopiero w przyszłym roku) o takiej parasolce podróżnej

reklama
Co nie że mega szybko rosną? My też się szykujemy powoli do urodzin. Robimy mała imprezkę na działce: my, dziadkowie Młodego i jego ciocia i wujek (siostra męża z partnerem). Upiekę sama zielony tort który wyczailam na alaantkowe i jakieś jedzenie dla Mikela ogarnę, a resztę ogarnie teściowa bo lubi gotować i ma na to czas 😜 a kupić chcemy Młodemu konika na biegunach i chyba LEGO Duplo, ale ogólnie jeszcze fajna opcja to tunel albo kitchen helper.

@niunia2324 a nie jesteście zadowoleni ze spacetowki z Tutisa? My chyba zostaniemy przy tej i nie bédziemy już nic kupować...
Jak najbardziej byłam zadowolona, nie mniej jednak postanowiłam sprzedać komplet,bo nie miałam gdzie tego wszystkiego trzymać, a gondola widomo,już nieużywana.
Obczajam oyster zero, mutsy nexo i cybex eezy :)
My roczek robiliśmy na dworze, był grill, basen dla starszaków i mnóstwo zabawy :)
Kostek dostał klocki, dmuchanego hopsacza i balony ;) a w dzień urodzin był nasz zaprzyjaźniony fotograf :D

Załączniki

• 0001-roczek_pączek_junior_aka_gustaw.jpg
    0001-roczek_pączek_junior_aka_gustaw.jpg
    589,1 KB · Wyświetleń: 115
Jak najbardziej byłam zadowolona, nie mniej jednak postanowiłam sprzedać komplet,bo nie miałam gdzie tego wszystkiego trzymać, a gondola widomo,już nieużywana.
Obczajam oyster zero, mutsy nexo i cybex eezy :)
My roczek robiliśmy na dworze, był grill, basen dla starszaków i mnóstwo zabawy :)
Kostek dostał klocki, dmuchanego hopsacza i balony ;) a w dzień urodzin był nasz zaprzyjaźniony fotograf :D
ale Kostek ma włosy długie, moja to Łysolinda :)

Dziewczyny, czy wysyłacie swoje pociechy do żłobka? Moja Marysia jest zapisana od października (adaptacja we wrześniu) i bardzo obawiam się, jak się zaklimatyzuje.

Dziewczyny, czy wysyłacie swoje pociechy do żłobka? Moja Marysia jest zapisana od października (adaptacja we wrześniu) i bardzo obawiam się, jak się zaklimatyzuje.
Ja nie, jestem na wychowawczym i będę z Młodym w domu. Ale dużo dzieci idzie do żłobka w tym wieku, nie ma co się martwić na zapas, może wszystko będzie dobrze :)

My też idziemy do żłobka, nie dostaliśmy się niestety do wybranego państwowego, ale zaraz po zamknięciu rekrutacji jadę dogadać miejsce w prywatnym:/ w związku z tym że jestem na l4 teraz do pracy wrócę też w październiku lub na koniec września, mam nadzieję,że Kostek się zdąży przyzwyczaić...

Tak, Miruś chodzi już 2 tygodni do żłobka (oczywiście prywatnego). Ja za miesiąc niestety muszę wrócić do pracy 😔 dlatego wlasnie zaczęliśmy wcześniej z adaptacją, bo rozważałam też nianię i chciałam zobaczyć, jak się będzie czuł w żłobku. I powiem, że jest coraz lepiej 🙏 pierwsze 2-3 dni były kiepskie, a później powoli lepiej. Mi się nie spieszy z adaptacją, dlatego kilka dni Mirek był tylko 1h, później 2h, a teraz zostaje z drzemką. Czyli do 13-14! Bo śpi 2-2,5 godziny tam! W szoku byłam. A no i najważniejsze - to, w jaki sposób go usypiały nigdy w domu nie działa 😃😃 a tam najpierw 10 minut „walki” i spał, później pare minut i do widzenia 😆 pani się kładła obok niego, przytulała. Trochę szukał u niej pierś, ale nie znalazł i zasnął 😁raz na kolanach zasnął po obiedzie 🤯
Panie mi oddawały zaspanego uśmiechniętego spokojnego dziecka 💙 myślę, że na fajny żłobek trafiliśmy 🙏🙏 panie są młode, miłe, noszą na rękach dzieci, przytulają.
Do tego też czytałam, że dzieciaki często nawet lepiej śpią i jedzą w żłobku niż w domu z rodzicami 😁
Więc głowa do góry 💪 Będzie dobrze!
Ale Ty też masz mieć pozytywne nastawienie do żłobka, do dziecko to odrazu odbiera, każde emocje.
P.S. Dodam tylko, że Mirek chodził ze mną na basen od 4 miesiąca i od 6m na różne zajęcia rozwijające / umuzykalniające, fitness dla mam z dziećmi, wiec cały czas miał kontakt z dziećmi i innymi dorosłymi. Dlatego nie tylko nie boi się dzieci, ale bardzo je lubi i chodzi do nie, gada, bawi się. Jakbyś mogła więcej czasu spędzać z córką poza domem czyli na jakichś płacach zabaw etc. byłoby super i córeczce łatwiej.

reklama
Hejka dziewczyny 😁 jak tam i was i waszych pociech ??? 😁 matko ostatnio przypomniałam sobie o grupie ale zapomniałam hasła i kombinowałam. U nas mała ciagle choruje :( za to rozwija się w zaskakującym tępie 🥰 a jak u was ? Kazumi

Załączniki

• 8B96960C-9F21-42DC-BFCD-98204A7A05E5.jpeg
    8B96960C-9F21-42DC-BFCD-98204A7A05E5.jpeg
    67 KB · Wyświetleń: 98
Do góry