reklama
Martitta88
Fanka BB :)
No popatrz, ja też właśnie się zastanawiam czy mojemu zęby nie wychodzą, bo:Moja ostatnio zaczęła bardziej łapać zabawki. A najbardziej zachwycona jest gryzieniem grzybka mombella i ogobolli. Aż się zaczynam zastanawiać czy jej idą zeby chociaż wydaje mi się ze dziąsła się nie zmieniły
-slini się baaaardzo,
-wszystko wkłada do buzi,
-zagryza dolną wargę,
-ciagnie mi pierś podczas karmienia,
-jest bardziej marudny niż zwykle.
Ciekawa jestem czy dużo mam błędnie zakłada że dziecku już będą wychodziły zęby czy rzeczywiście Twojej córeczce i mojemu synkowi będą już wychodzić
karolaka88
Jakie masz nosidlo?Hej dziewczyny
Przyznaje się bez bicia, zaniechałam forum. Chociaż często myslalam o Was ❤
U nas wszystko super, xOliwka rośnie jak na drożdżach, bodziaki juz na 74 cm od 2 tygodni.
Oliwka jest bardzo spokojnym dzieckiem, wesołym chociaz wkurw dostaje jak ją pakuje w śpiworek. Właśnie zaniechamysmy zakupy, musialam się cofnąć do chaty. Normalnie szał! Oliwka jest z 22 lipca i 3 dni temu juz samodzielnie obraca się na brzuszek.
Radze sobie chyba dobrze, jakoś nie biorę rad od innych i samo tak intuicyjnie wszystko ogarniam. Aż boje się czasem zeby czegoś nie przeoczyć.
Bioderka juz byly drugi raz, chodzimy na kontrole do osteopaty. Zero napięć. Do pediatry jakoś teraz nie chodzimy bo nie ma po co. Szczepienia odraczam. Od wczoraj trenujemy chodzenie w nosidełku. Właśnie zasnęla, więc chyba jest komfort. A Wy jak tam? Jakie skille mają Wasze dzieci pochwalcie się!
karolaka88
Ja chyba musze zainwestowac w te gryzaki, bo Olkowi juz rak brakuje zeby wkladac. Moze by mu sie spodobalyMoja ostatnio zaczęła bardziej łapać zabawki. A najbardziej zachwycona jest gryzieniem grzybka mombella i ogobolli. Aż się zaczynam zastanawiać czy jej idą zeby chociaż wydaje mi się ze dziąsła się nie zmieniły
No popatrz, ja też właśnie się zastanawiam czy mojemu zęby nie wychodzą, bo:
-slini się baaaardzo,
-zagryza dolną wargę,
Ciekawa jestem czy dużo mam błędnie zakłada że dziecku już będą wychodziły zęby czy rzeczywiście Twojej córeczce i mojemu synkowi będą już wychodzić
kolezanki córce zaczęły iść jak miała ok 3 mies a teraz ma 4 miesiące i ma dwa zabki
Ja chyba musze zainwestowac w te gryzaki, bo Olkowi juz rak brakuje zeby wkladac. Moze by mu sie spodobaly
moja kciuka pakuje do buzi wiec matka wkłada jej w rączkę grzybka i wcina go słychać jak gryzie a jak zmęczona to ciumka jak smoczek. Mam filmik jak ciucka ale tu nie można wstawić
Ale doskonale wiedziała co z grzybkiem zrobić hehe a ta piłeczkę ogobolli tez sama łapie jak leży koło niej i bierze np w dwie raczki i ciągnie albo tez do buzki pakuje bo to gryzak. To w sumie taki pierwszy raz był kiedy wzięła w rączkę coś co dalam nad nią
Hania będzie mamą
Bardzo możliwe. Moja ząbkuje od 11 tygodnia. Slini sie, gryzie moje palce. Stosuje juz Dentinox ale bardzo rzadko, tylko jak placzeNo popatrz, ja też właśnie się zastanawiam czy mojemu zęby nie wychodzą, bo:
-slini się baaaardzo,
-zagryza dolną wargę,
Hania będzie mamą
KinderkraftJakie masz nosidlo?
Nosidełko ergonomiczne NINO | Kinderkraft
Nosidełko ergonomiczne NINO marki Kinderkraft to nosidełko do 20kg w kolorach: różowy, zielony i szary. Nosidełko zapewnia bezpieczną pozycję malucha podczas podróży
kinderkraft.com
reklama
Hania będzie mamą
kazde dziecko rozwija się w swoim czasie. Moja jest bardzo do przodu, ale to chyba z racji tego ze generalnie jest juz duża.Mój z 22 lipca i też się jeszcze nie obraca. Póki co giba się na boczki, a zwłaszcza na prawy.