reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
I tu juz nie masz obiekcji uduszenia?
Nie... Mikel ma duże łóżeczko i raczej i tak do ścian nie dosięga bo leży na środku. Ten otulacz to jest bardziej w sumie potrzebny w ciągu dnia bo ja się z Małym też w jego łóżeczku bawię że do roluje na plecach,kładę go na brzuszek... I żeby się wtedy nie poobijał. A na noc niepotrzebny mi ten otulacz tak na dobrą sprawę. Pełni bardziej funkcję dekoracyjną.

Dziewczyny, dawno się nie odzywałam.
Dziś byliśmy u lekarza i lekarka mówi że strasznie długi Maluch jest,że chyba będzie wysoki (my kupujemy już ciuchy na 74)- przypominam że urodził się 9 tygodni za wcześnie z miarą 50 cm.
Mam pytanie co do wagi,ile Wasze maluchy ważą teraz? Mój się urodził z wagą 2470, teraz 7.11 będzie miał 5 m-cy i waży 6420g...

Dziś byliśmy u lekarza i lekarka mówi że strasznie długi Maluch jest,że chyba będzie wysoki (my kupujemy już ciuchy na 74)- przypominam że urodził się 9 tygodni za wcześnie z miarą 50 cm.
Mam pytanie co do wagi,ile Wasze maluchy ważą teraz? Mój się urodził z wagą 2470, teraz 7.11 będzie miał 5 m-cy i waży 6420g...

moja na szczepieniu w 12 tyg ważyła 5900g

Dziewczyny, macie jakies ochraniacze na łóżeczko? Ja ostatnio kupilam, bo Olek bardzo sie przemieszcza wokól wlasnej osi😛 i uderzał głową w szczebelki.

ja nie mam żadnego ochraniacza. Podoba mi się warkocz ale on bardzo dużo miejsca wg mnie zabiera w łóżeczku. I lubie ja widzieć z łóżka jak spojrzę a ochraniacz by mi ja zasłaniał. Ale kiedyś tak się wiercila ze miała głowę przy szczebelkach to prowizorycznie skręciłam kocyk i położyłam przy szczebelkach 😂

Mój 3,5-miesieczny waży 7,4 kg 😅 urodził się z wagą 3,9 kg.

ja nie mam żadnego ochraniacza. Podoba mi się warkocz ale on bardzo dużo miejsca wg mnie zabiera w łóżeczku. I lubie ja widzieć z łóżka jak spojrzę a ochraniacz by mi ja zasłaniał. Ale kiedyś tak się wiercila ze miała głowę przy szczebelkach to prowizorycznie skręciłam kocyk i położyłam przy szczebelkach 😂
Ja mam takiego węża, działa jak warkocz 😛 i faktycznie odbiera troche miejsca, ale my mamy duże łóżeczko, wiec jest ok.

reklama
Do góry