reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Heyy dziewczyny jak tam wasze szkraby bo mój chyba zaczyna miec problemy z dziąsełkami 🤦‍♀️🤦‍♀️😭😭 ślini się na potęgę wszystko do buzi wklada a tu 3 miesiące za nami hmm czy to nie za wcześnie na ząbki 🤔🤔🤔 starszy ząbkowanie zacząl w 7-8 miesiącu

U nas jedynie co pomaga to ibuprofen i jest spokojniejszy bo pedicitamol chyba jednak za słaby czekam na paczkę na mojego starszego działała camilia wiec zobaczę jak z mlodszym

My mamy na pewno problemy brzuszkowe :( co drugie karmienie po chwili ryk okrutny i uspokaja sie po kupie. Nie mam pojecia dlaczego. Nabial odstawilam. Macie jakies pomysly? Bo az sie nocy boje😭🤷‍♀️

Heyy dziewczyny jak tam wasze szkraby bo mój chyba zaczyna miec problemy z dziąsełkami 🤦‍♀️🤦‍♀️😭😭 ślini się na potęgę wszystko do buzi wklada a tu 3 miesiące za nami hmm czy to nie za wcześnie na ząbki 🤔🤔🤔 starszy ząbkowanie zacząl w 7-8 miesiącu
U nas to samo 🤦‍♀️🙈 ostatnio wszystko wkłada do buzi i zdecydowanie częściej zaczął to robić, a jak wkłada palce, to mi się wydaje, że robi masaż dziąseł 😄🙈
Po karmieniu często wkłada i jeszcze lubi gadać z trzema palcami w buzi 😄😄
Jak u Was z gryzaczkami?
Miruś ma fajny gryzaczek sensoryczny Ogobolli i to się sprawdza 👌🏻, żelowe na razie nie bierze, czekamy teraz na dostawę gryzaczka Mombella.

My mamy na pewno problemy brzuszkowe :( co drugie karmienie po chwili ryk okrutny i uspokaja sie po kupie. Nie mam pojecia dlaczego. Nabial odstawilam. Macie jakies pomysly? Bo az sie nocy boje😭🤷‍♀️
Ile tygodni macie?
My w drugim miesiącu mieliśmy tak, że synek płakał przy karmieniu, wyginał się, mogła być kupka odrazu po, pediatra mówiła, że tak brzuch mu boli. Ja musiałam w trakcie karmienia go podnosić do odbicia pokarmu, dopiero po wracaliśmy do piersi lub też tak jak mówisz, była kupka i odrazu w dobrym humorku.
Dużo rzeczy próbowaliśmy, nam pomógł najbardziej masaż brzuszka przed karmieniem i tak ogólnie kilka razy dziennie; probiotyki Biogaia; odbicie pokarmu w trakcie jedzenia (odrazu się uspokajał i wracaliśmy na pierś). Nam jeszcze pediatra poleciła Delicol (enzym laktazy) by wspomóc trawieniu laktozy u niemowląt, ale dużej różnicy nie zauważyliśmy wtedy.
Sa różne kropelki na problemy brzuszkowe u niemowląt, ale u nas się prawie nic nie sprawdziło i odstawiliśmy je. Tu każda mama sama decyduje.
Możesz skonsultować z pediatrą, czy warto dać probiotyk, możesz jak najczęściej robić masaż brzuszka i odbijać. Dziecko też zacznie powoli mniej kupek robić, mleczko będzie się lepiej wchłaniać i mały organizm poradzi sobie z trawieniem i rozwinie mikroflorę.
To minie wkrótce naprawdę 🙏

Mamy 11 tygodni. Odbijam w trakcie, jak zaczyna plakac. To i beknie i kupe zrobi. Tylko chodzi o to ze wczesniej nie bylo takich problemow i myslalam, ze im wiecej tygodni to ten brzuszek bedzie coraz lepszy, a tu takie cos.

reklama
Do góry