reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ja bym ogolnie nie narzekala, gdyby nie brzuch. Caly czas wyglada jak w 5 miesiacu :( nawet mi ta ciemna linia jeszcze zostala, co jest chyba troche dziwne po prawie 3 muesiacach od porodu? Tez zaplanowalam cwiczenia, ale u mnie kazde napiecie miesni, to jednak bol w okolicach blizny - cos ta cesarka nie byla do konca ok chyba. Mam nadzieje, ze jak przestane karmic wszystko sie uspokoi i bede mogla cos przedsiewziac. Dlatego czekam na te 6 miesiecy, a teraz staram sie o tym nie myslec za duzo.

reklama
U mnie linia na brzuszku też jeszcze została, chociaż jest coraz jaśniejsza. 3 miesiące po porodzie to prawie nic jeśli chodzi o cofnięcie zmian w naszym ciele. Ciemna linia zwykle zanika około 6 miesiąca... przynajmniej tak mówią.
Choć ja mam tylko +2 kilo, denerwują mnie rozstępy na brzuchu 😐 są nadal ciemne, skóra przez nie nie delikatna w dotyku i do tego jeszcze moja blizna (po zapaleniu wyrostka) stała ciemno brązowa 🤦‍♀️🤦‍♀️
Czasu na masaż brzucha za bardzo nie mam, jak raz w tygodniu zrobię to już sukces

Mi 10 kg jeszcze zostało, No ale jem też jak szalona momentami i się dziwię, że do góry nie idzie ta waga czasami 🙈
Ale nie ukrywam, chciałabym jednak to zgubić zanim zajdę w 2 ciąże bo później jeszcze ciężej będzie to zgubić 🤦‍♀️
Kurde, jak wszystkie wyniki w normie jak na razie to faktycznie dziwnie- a może ruchu brakuje? Chociaż ja się nie ruszam prawie wcale szczerze powiedziawszy, Spacery zazwyczaj krótkie bo w chuście albo na rączkach
Asia, u nas podobnie ze spacerami... 2-3 godziny nie mogę sobie pozwolić, bo mały nadal bardzo krótko śpi w wózku... także w domu tylko największa aktywność.
Robię z Mirkiem na rękach czasami przysiady 😅😅

A, no i teraz oprócz chusty mamy nosidełko 😅💪 ale i tak z 2-3 godziny nie pospacerować, pogoda nie zawsze pozwala lub kręgosłup 😅

Ostatnia edycja:
Heyy no to dziewczyny ja ruchu mam po dziurki w nosie remont chalupy przedladanie drewna w te i we te 12tys kroków dziennie wiec na ruch nie narzekam dzidzia mi na to pozwoli bo też ze mną jest na powietrzu o ile nie jest za zimno ehh zrobię jutro te cukry wit d3 zobaczymy co wyjdzie
Nasz 2 dni temu zorientowal sie że ma nogi heheh

Asia, u nas podobnie ze spacerami... 2-3 godziny nie mogę sobie pozwolić, bo mały nadal bardzo krótko śpi w wózku... także w domu tylko największa aktywność.
Robię z Mirkiem na rękach czasami przysiady 😅😅

A, no i teraz oprócz chusty mamy nosidełko 😅💪 ale i tak z 2-3 godziny nie pospacerować, pogoda nie zawsze pozwala lub kręgosłup 😅
Jakie masz nosidlo? Sprawdza sie?

Ja bym ogolnie nie narzekala, gdyby nie brzuch. Caly czas wyglada jak w 5 miesiacu :( nawet mi ta ciemna linia jeszcze zostala, co jest chyba troche dziwne po prawie 3 muesiacach od porodu? Tez zaplanowalam cwiczenia, ale u mnie kazde napiecie miesni, to jednak bol w okolicach blizny - cos ta cesarka nie byla do konca ok chyba. Mam nadzieje, ze jak przestane karmic wszystko sie uspokoi i bede mogla cos przedsiewziac. Dlatego czekam na te 6 miesiecy, a teraz staram sie o tym nie myslec za duzo.

tez mam jeszcze linie. Wydaje mi się ze powoli jaśnieje ale dalej jest. A co do ćwiczeń to koleżanka po 4 miesiącach od cc nawet przy lekkim tańczeniu na weselu dostała takich boleści brzucha ze aż wymiotowała z bólu

tez mam jeszcze linie. Wydaje mi się ze powoli jaśnieje ale dalej jest. A co do ćwiczeń to koleżanka po 4 miesiącach od cc nawet przy lekkim tańczeniu na weselu dostała takich boleści brzucha ze aż wymiotowała z bólu
No to moze to jednak normalne i trzeba troche wiecej czasu. Nie pamietam juz jak bylo 10 lat temu po pierwszym cc. Wydawalo mi sie ze jakos szybciej, ale moze nie. A moze bylam mlodsza i dlatego szybciej.

reklama
Jakie masz nosidlo? Sprawdza sie?
Tak, mam LennyLamb Upgrade.
Bardzo szybko dziecko wkładać do nosidełka i wyciągać. Jednak waga dziecka jest trochę mniej odczuwalna w chuście moim zdaniem. W nosidełku obciążenie jest bardziej na barkach, w chuście mamy więcej stykania się z całym kręgosłupem.
Mężowi bardzo się podoba nosidło 😅

Do góry