reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
tez mamy lansinoh bo mieliśmy przy laktatorze i od niej zaczynaliśmy bo były wyparzone itp ale później wzięliśmy avent natural i wydaje mi się ze ona jednak lepiej przypomina pierś i ładniej z niej mała pije
Możliwe. To nie moja opinia, tylko mojej lekarki która jest cdl. 😉😊
Oczywiście wypróbowałam je wszystkie, i najlepiej Młodemu pasuje lanisnoh, najlepszy ma smoczek (z ta dziurka odpowietrzajaca)

Ostatnia edycja:
Dzięki Dziewczynki za odpowiedzi 🌸😗
Będziemy dalej próbowali. Sprawdziłam Wasze butelki, są naprawdę bardziej podobne do piersi.
Moja położna mi na początku poleciła Medelę i ja jakoś nie sprawdzałam ani opinie ani porównanie z innymi, po prostu kupiłam, a Mirku ta butelka nie pasuje. Jeszcze pare razy spróbuje i kupię jakąś z Waszych 🙂

Po tym jak poruszyłyście ten temat, sama spróbowałam bo Mikel od bardzo dawna jest tylko na piersi (w pierwszych tygodniach czasem dostawał butelkę z moim mlekiem) i też nie chce jeść z butelki... A my mamy Lovi dynamiczną i on nie ma pojęcia jak się zabrać za to ssanie, wypycha smoczek językiem z buzi. My też będziemy próbować dalej... Generalnie chyba warto było co jakiś czas dawać butelkę żeby przyzwyczajać a teraz to może być ciężko nauczyć dziecko nowego nawyku :(

A ja jeszcze nie kupilam butelki. Zamierzam podawac dopiero, jak przejdziemy na mm, ale kupie niedlugo, bo potem zapomne jaką😛 Ze starszym tez tak zrobiłam i było ok. Może Olek też nie bedzie robił problemów😛

Po tym jak poruszyłyście ten temat, sama spróbowałam bo Mikel od bardzo dawna jest tylko na piersi (w pierwszych tygodniach czasem dostawał butelkę z moim mlekiem) i też nie chce jeść z butelki... A my mamy Lovi dynamiczną i on nie ma pojęcia jak się zabrać za to ssanie, wypycha smoczek językiem z buzi. My też będziemy próbować dalej... Generalnie chyba warto było co jakiś czas dawać butelkę żeby przyzwyczajać a teraz to może być ciężko nauczyć dziecko nowego nawyku :(
Nauczyć pić z butelki trzeba do 4 miesiąca życia, kiedy odruch ssania jest największy. Później prawdopodobniej już nie weźmie. Także mamy jeszcze czas 🙂🙂
Jak @AsiaPelasia wspomina, trzeba żeby tylko tata dawał butelkę i mamy w pobliżu nie było. Robiliśmy tak też 😅
Także próbujemy dalej ☺️ Oby u nas wszystkich to się udało 🙂

Heyy aa to moj juz pil z butelki mamy LOVI bylo super oczywiscie z moim mlekiem bo mm nie chcial a teraz nic bawi się tylko i dupa zostal na razie cyc. Wogole moj ma jakiś czujnik w dupce bo jak tylko oddale się na 50m od domu i syrena mu się włącza ehhh i jak tu iść na grzybki się zresetowac🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😭😭

reklama
Do góry