reklama
niunia2324
Fanka BB :)
Możliwe. To nie moja opinia, tylko mojej lekarki która jest cdl.tez mamy lansinoh bo mieliśmy przy laktatorze i od niej zaczynaliśmy bo były wyparzone itp ale później wzięliśmy avent natural i wydaje mi się ze ona jednak lepiej przypomina pierś i ładniej z niej mała pije
Oczywiście wypróbowałam je wszystkie, i najlepiej Młodemu pasuje lanisnoh, najlepszy ma smoczek (z ta dziurka odpowietrzajaca)
Ostatnia edycja:
Maria_0701
Dzięki Dziewczynki za odpowiedzi
Będziemy dalej próbowali. Sprawdziłam Wasze butelki, są naprawdę bardziej podobne do piersi.
Moja położna mi na początku poleciła Medelę i ja jakoś nie sprawdzałam ani opinie ani porównanie z innymi, po prostu kupiłam, a Mirku ta butelka nie pasuje. Jeszcze pare razy spróbuje i kupię jakąś z Waszych
Będziemy dalej próbowali. Sprawdziłam Wasze butelki, są naprawdę bardziej podobne do piersi.
Moja położna mi na początku poleciła Medelę i ja jakoś nie sprawdzałam ani opinie ani porównanie z innymi, po prostu kupiłam, a Mirku ta butelka nie pasuje. Jeszcze pare razy spróbuje i kupię jakąś z Waszych
Martitta88
Po tym jak poruszyłyście ten temat, sama spróbowałam bo Mikel od bardzo dawna jest tylko na piersi (w pierwszych tygodniach czasem dostawał butelkę z moim mlekiem) i też nie chce jeść z butelki... A my mamy Lovi dynamiczną i on nie ma pojęcia jak się zabrać za to ssanie, wypycha smoczek językiem z buzi. My też będziemy próbować dalej... Generalnie chyba warto było co jakiś czas dawać butelkę żeby przyzwyczajać a teraz to może być ciężko nauczyć dziecko nowego nawyku
AsiaPelasia
My tez mamy avent natural
Generalnie to dzidzi jak czuje mamę niedaleko to nie chce pić z butelki właśnie- mój tak ma Muszę wyjść z pokoju, a najlepiej to z domu i wtedy pije
Generalnie to dzidzi jak czuje mamę niedaleko to nie chce pić z butelki właśnie- mój tak ma Muszę wyjść z pokoju, a najlepiej to z domu i wtedy pije
karolaka88
A ja jeszcze nie kupilam butelki. Zamierzam podawac dopiero, jak przejdziemy na mm, ale kupie niedlugo, bo potem zapomne jaką Ze starszym tez tak zrobiłam i było ok. Może Olek też nie bedzie robił problemów
Maria_0701
Nauczyć pić z butelki trzeba do 4 miesiąca życia, kiedy odruch ssania jest największy. Później prawdopodobniej już nie weźmie. Także mamy jeszcze czasPo tym jak poruszyłyście ten temat, sama spróbowałam bo Mikel od bardzo dawna jest tylko na piersi (w pierwszych tygodniach czasem dostawał butelkę z moim mlekiem) i też nie chce jeść z butelki... A my mamy Lovi dynamiczną i on nie ma pojęcia jak się zabrać za to ssanie, wypycha smoczek językiem z buzi. My też będziemy próbować dalej... Generalnie chyba warto było co jakiś czas dawać butelkę żeby przyzwyczajać a teraz to może być ciężko nauczyć dziecko nowego nawyku
Jak @AsiaPelasia wspomina, trzeba żeby tylko tata dawał butelkę i mamy w pobliżu nie było. Robiliśmy tak też
Także próbujemy dalej Oby u nas wszystkich to się udało
Heyy aa to moj juz pil z butelki mamy LOVI bylo super oczywiscie z moim mlekiem bo mm nie chcial a teraz nic bawi się tylko i dupa zostal na razie cyc. Wogole moj ma jakiś czujnik w dupce bo jak tylko oddale się na 50m od domu i syrena mu się włącza ehhh i jak tu iść na grzybki się zresetowac
Maria_0701
Tak działa radar niemowlęcy
reklama
Martitta88
U mnie też pił ładnie z butelki w pierwszych tygodniach a teraz nie chce.