reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Tak tak :) wczoraj ważył 4,11 kg, czyli średnio przybierał po 45 gr dziennie od ostatniej wizyty, nawet więcej niż powinien, ale jak to lekarz i pielęgniarka powiedzieli swoimi słowami, od przybytku głowa nie boli :) już odstawiłam laktator póki co i jadę tylko na piersi. Mleka modyfikowanego nie używałam w ogóle. Mam nadzieję że już będzie ok :) jedyne co to od dobrych kilku dni Mikel nie robi kupek, ale nie skarży się ani nic a zapomnieliśmy o tym powiedzieć pediatrze. Powiemy 24 sierpnia na wizycie chociaż mam nadzieję że do tego czasu sytuacja się trochę zmieni.

A jak tam @Hania będzie mamą Twoje nawały?
O, super wiesci. Byle tak dalej!
Nawały jeszcze mi się zdarzają a to przez to ze mloda wyciaga ze mnie wszystko na wieczór a nad ranem boom! Najpierw musze odciagnac troche i bach do jednego cyca mala i jednocześnie laktatorem troche z drugiego bo mi leci. Odpukać chyba zaleczylam prawa piers. W drugiej jeszcze dwa niedrożne kanaliki. Robie sobie masaże takim urządzeniem wibrujacym z zeptera (nie mylić z wibratorem) 🤣
I chyba pomogło.
Byc moze nawal dostalam wczoraj bo nie moglam sie opanować, maż kupił Żywiec biale zero i wypiłam pol szklaneczki a jak wiadomo słod wzmaga laktacje. Także pamiętajcie gdyby były gorsze dni

Nawały jeszcze mi się zdarzają a to przez to ze mloda wyciaga ze mnie wszystko na wieczór a nad ranem boom! Najpierw musze odciagnac troche i bach do jednego cyca mala i jednocześnie laktatorem troche z drugiego bo mi leci. Odpukać chyba zaleczylam prawa piers. W drugiej jeszcze dwa niedrożne kanaliki. Robie sobie masaże takim urządzeniem wibrujacym z zeptera (nie mylić z wibratorem) 🤣
I chyba pomogło.
Byc moze nawal dostalam wczoraj bo nie moglam sie opanować, maż kupił Żywiec biale zero i wypiłam pol szklaneczki a jak wiadomo słod wzmaga laktacje. Także pamiętajcie gdyby były gorsze dni
Na pewno będzie coraz lepiej i wszystko się w końcu unormuje. Mój mały ssak mi całymi dniami na piersiach siedzi, sama nie wiem skąd mam tyle mleka 🤷 ale nawałów już póki co brak.

I chyba pomogło.
oooo serio? dobrze wiedzieć :D a ktoś tu tez pisał o karmi> to chodzi o to piwo słodkie? ;)

A Hania, skąd wiesz, że masz niedrożne dwa kanaliki? a nie np. trzy lub jeden? (już mam ochotę siebie diagnozować ;))

Młody właśnie walnął wielką kupaję hahaha 🙈 często się nie załatwia ale ja już, to oszczędny nie jest 😜 a matka i ojciec szczęśliwi 🥰
U nas od wczoraj zastój, pierwszy raz tak ma. I niestety ma mega bolące gazy, biedactwo się tak męczy, że znowu i ja ryczę razem z nim.
Ciotka przywiozła sab simplex, daliśmy termofor na brzuszek i lepiej, ale znowu się martwię o niego :(

U nas od wczoraj zastój, pierwszy raz tak ma. I niestety ma mega bolące gazy, biedactwo się tak męczy, że znowu i ja ryczę razem z nim.
Ciotka przywiozła sab simplex, daliśmy termofor na brzuszek i lepiej, ale znowu się martwię o niego :(
Ważne że odkryliście coś co chociaż trochę mu pomaga. Na pewno niedługo przejdzie ;) a karmisz tylko swoim mlekiem teraz czy mm też?

reklama
oooo serio? dobrze wiedzieć :D a ktoś tu tez pisał o karmi> to chodzi o to piwo słodkie? ;)

A Hania, skąd wiesz, że masz niedrożne dwa kanaliki? a nie np. trzy lub jeden? (już mam ochotę siebie diagnozować ;))
Nie, nie chodzi o te słodkie, tylko te które mają słod. Te o smaku piwa lub karmi

Przede wszystkim to ból i szczypanie nie tylko podczas karmienia. A na sutku są biale plamki

Do góry